Annonce
Royal Run

Kritiserer det: For meget fedme-fokus

Efter Royal Run går debatten om TV2's dækning, der af kritikere får ris for at fokusere for meget på udfordringer med overvægt. Kronprinsessen får derimod ros for sit nærvær og evne til at tale med folk. Foto: Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
TV2's dækning af Royal Run havde for meget fokus på overvægtige børn, og derfor fik kommunen en folkefest med knap så meget positiv branding, mener kritikere.

NYKØBING: TV2 høster ikke mange roser for sin dækning af lokalområder under det netop overståede Royal Run.

Men særligt for de, der deltog i løbet anden pinsedag, var der ingen tvivl om, at det var en kæmpe fest. Flot arrangeret. Flot eksekveret. Ja, mange har stadig armene hævet højt over hovedet. Men for nogle af dem som betragtede festen på TV2, er der skår i begejstringen.

Blandt dem er Johanne Cecilie Andersen, erhvervspsykolog og tidligere ansat i Guldborgsund Kommune. Hun understreger, at hun har stor ros til selve arrangementet. Samarbejdet mellem frivillige, foreninger, kommunale medarbejdere og politikere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hun er skeptisk overfor den brandingværdi, som mange har lagt vægt på, at løbet skulle være garant for. Særligt set i lysets af TV2's dækning. På Facebook sætter hun følgende ord på.

"Der blev talt så meget om fedme og mistrivsel, og hvordan vi muligt kan vende udviklingen for vores område, at jeg nok ikke selv ville flytte hertil, hvis jeg ikke boede her. Der blev også talt om positive ting, men jeg oplevede, at de blev syltet ind i en dækning præget af vurdering og sammenligning med andre steder i landet."

Tirsdag morgen bliver hendes debatindlæg kommenteret flittigt på flere sociale medier.

Kommunens forslag

Men hvordan fungerer tilrettelæggelsen og aftalerne omkring sådan en begivenhed egentlig. Og hvor meget indflydelse kan kommunerne veksle investeringen i løbet til?

Folketidende har talt med Suzanne Meyer, der er presseansvarlig for Royal Run. Løbet arrangeres af DGI, DIF og Dansk Atletik. TV2 er såkaldt mediepartner.

- Partnerskabet med TV2 betyder egentlig bare, at de har fortrinsret til nyhederne, og at de kan bevæge sig frit på dagen, så vi sikrer en løbende dækning hele dagen. Derudover har TV2 redaktionel frihed, understreger hun.

Hun fortæller, at hver by vælger et emne, så arrangørerne sikrer, at det ikke handler om det samme hvert sted. Guldborgsund Kommune ville gerne fokusere på børn, unge og fremtiden for dem. Det er kommunen selv, der har budt ind med muligheden for at tale om Jump4Fun.

Jump4Fun er et DGI-tilbud, hvor de "samarbejder med kommuner, lokale foreninger, børn og forældre om at skabe bevægelsesglæde for børn og unge der kæmper med overvægt, er motionsuvante eller ikke har fundet sin plads i det traditionelle foreningsliv."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Royal mærkesag

Udover kommunen og de andre byers emnevalg er også kongehusets ønsker med i overvejelserne omkring dækningen.

- Kongehusets ønsker spiller også en rolle i deres ønsker til dækning, og her passede Guldborgsund Kommunes emne rigtig godt til det fokus, kronprinsessen allerede har på børn og unge.

Guldborgsund Kommune har, ifølge Suzanne Meyer, haft mulighed for at sende relevant fakta, som TV2 kunne bruge i sin dækning.

I debatten til Johanne Cecilie Andersens indlæg er der også folk, som fremhæver, at det jo ikke er statistisk forkert, at der er mange overvægtige i Guldborgsund, og at man ikke skal feje problemerne ind under gulvtæppet. Det benægter Johanne Cecilie Andersen ikke.

- Det er bare en interessant debat. Hvad skal vi tale om og hvor?

Det er bare en interessant debat. Hvad skal vi tale om og hvor?

Johanne Cecilie Andersen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Individuelle tolkninger

Den nuværende borgmester, Simon Hansen (S) løb både one mile med sin familie og fem kilometer alene. Han havde derfor ikke tid til at se dækningen på TV2. Han er blevet forelagt debatindlægget og er vendt tilbage til Folketidende i et skriftligt svar:

- Da jeg ikke har set dækningen, kan jeg ikke udtale mig om, hvorvidt dækningen var god eller dårlig. Af det ene opslag fra sociale medier kan jeg se, at der også er borgere, der synes, dækningen har været god. Så mon ikke det, som med så meget andet, er meget individuelt, hvordan man har set dækningen af Royal Run og tolket det, der er blevet sagt.

- Jeg er stolt over, at vores mange dygtige medarbejdere og 350 frivillige gav de 10.000 deltagere og de mange tilskuere en rigtig god dag, hvor de nød det program, der var sammensat til dem. Jeg er glad for, at vi i vores program til kronprinsessen satte fokus på børn og unge og fik vist vores mange mangfoldige fællesskaber med alt fra børneteater, musikskolen, bevægelse og de mange unge prismodtagere.

  • Denmark Royal Run
    Efter Royal Run går debatten om TV2's dækning, der af kritikere får ris for at fokusere for meget på udfordringer med overvægt. Kronprinsessen får derimod ros for sit nærvær og evne til at tale med folk. Foto: Ingrid Riis/Ritzau Scanpix
Annonce
Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken