Annonce
Lokal nyt

Her gør medarbejderne forskellen

Direktør Gert Klitgaard og administrerende direktør Christian Holst i virksomheden Johs. Mertz A/S, der er nomineret til Erhvervsprisen. Foto: Søren Knudsen
Hos Mertz i Maribo vægtes medarbejdernes trivsel højt, og det giver udslag på bundlinjen. Nu er landbrugsmaskinforretningen nomineret til Lolland-Falsters Erhvervspris 2023.

Johs. Mertz A/S er en af de virksomheder, som mange på Lolland-Falster kender. I 2015 kunne virksomheden nemlig fejre 100-års fødselsdag. I dag er den ejet af administrerende direktør Christian Holst og direktør Gert Klitgaard, efter at Per Mertz, tredje generation i familieforetagendet, overlod rattet til dem.

Navnet Mertz forpligter, fordi det er forbundet med en vis kvalitet, fortæller direktør Gert Klitgaard.

- Derfor er vi meget stolte af at være nomineret til Erhvervsprisen, men det er jo ikke vores fortjeneste. Det er alle de folk, der er omkring os. Vores montører, reservedels-og lagerfolk. sælgerne, administrationen, ja hele vejen rundt ydes der hver dag en kæmpe indsats.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En bæredygtig medarbejderstab

De seks nominerede virksomheder til Erhvervsprisen har alle det til fælles, at de har gjort en indsats for at fremme bæredygtighed i virksomheden. Men hvad ligger der i det?

  • Lolland-Falsters Erhvervspris uddeles i år for 40. gang.
  • Prisen er et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Nordea, Revisionsselskabet Aage Maagensen og Folketidende Gruppen.
  • Alle kan indstille kandidater til prisen. En komité har derefter udvalgt 6 virksomheder, der er nomineret til Erhvervsprisen 2023:

Emballagevirksomheden Granby Pack

Maskinhandleren Johs. Mertz A/S

Filtermedie-producent JP Air Tech ApS

Elektrikervirksomheden Rask El Service ApS

Byggefirmaet Skanlux Group

Frøproducenten Vikima Seed

  • De nominerede virksomheder har alle formået at skabe vækst i en tid, hvor der er stor usikkerhed i verdensøkonomien, og har samtidig haft stort fokus på bæredygtighed og innovation.
  • Erhvervsprisen 2023 uddeles 26. oktober ved en stor prisuddelingsfest på Nykøbing F Teater.

Hos Mertz er det vigtigt med en bæredygtig medarbejderstab. Blandt virksomhedens 60 medarbejdere bliver mange i lang tid.

- Vi har mange 25, 40 og endda 50-års jubilæer her. At holde på medarbejderne er noget, man skal gøre sig fortjent til. Vi sørger for at have lækre faciliteter og stor fleksibilitet, siger Christian Holst og fortsætter:

- Alle montører har for eksempel deres egen montørbil, så de alt efter opgaven, er på værkstedet eller selv kan køre ud til kunden.

Vi ser frem til at være en vigtig medspiller i den grønne omstilling hvor vores kunder, landmænd og maskinstationer, er en stor del af løsningen, understreger Christian Holst. Foto: Søren Knudsen

For at holde på virksomhedens pensionsmodne medarbejdere har Mertz seniorordning for dem, der har lyst til at blive ved med at komme på arbejde. På den måde kan de for eksempel arbejde på nedsat tid.

Lærlingene hos Mertz er organiseret i en lærlingeklub, hvor de laver sociale arrangementer sammen. Ledelsen er i gang med at lave en aftale med en landbrugsmaskinforhandler i Tyskland eller England, for at lærlingene kan komme på udveksling.

- I det hele taget gør vi meget for at holde på vores lærlinge og for at tiltrække nye. De menneskelige egenskaber er lige så vigtigt som de faglige, siger Gert Klitgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bæredygtige produkter

Bæredygtighed fylder også i produktkataloget, hvor Mertz blandt andet sælger traktorer, der kører på metan, og el-minigravere.

- Vi ser frem til at være en vigtig medspiller i den grønne omstilling hvor vores kunder, landmænd og maskinstationer, er en stor del af løsningen, understreger Christian Holst.

Mertz har desuden været med til at udvikle en maskine til kartoffelproduktion. Landmændene vil have kartoflerne til at stoppe med at gro, når de har nået en vis størrelse, og sprøjter derfor med noget, der stopper væksten.

Navnet Mertz forpligter, fordi det er forbundet med en vis kvalitet, fortæller direktør Gert Klitgaard. Foto: Søren Knudsen

- Men vi har været med til at udvikle en maskine, der river toppen af og skærer roden over under kartoflen, så væksten stoppes. Den gør altså det samme, bare uden kemi, siger Christian Holst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En bæredygtig forretningsmodel

Sidste år havde Mertz en omsætning på 394 millioner kroner - en vækst på 33 procent i forhold til 2021. Ser vi på bundlinjen er væksten på imponerende 115 procent. Strategien om at være aggressive på salgssiden for at sikre en flåde at servicere ser således ud til at bære frugt ifølge Christian Holst.

Lolland-Falsters Erhvervspris uddeles i et samarbejde mellem Business Lolland-Falster, Nordea, Revisionsselskabet Aage Maagensen og Folketidende Gruppen. Artiklen her er skrevet af Søren Knudsen, kommunikationsansvarlig hos Business Lolland-Falster.

De to store afdelinger, en i Faxe på 20 mand og hovedsædet i Maribo med 40 medarbejdere, giver mange flere muligheder for faglig sparring, med flere medarbejdere samlet på et sted. Det giver også et andet læringsmiljø for lærlingene, der kan få lov til at prøve meget mere af. Den øgede afstand til kunderne på Vestlolland eller Sydfalster, som havde det nemmere, da de kunne køre til Nykøbing eller Nakskov, bliver kompenseret ved at køre vareture, hvor vi leverer varerne til dem, forklarer Gert Klitgaard.

  • Direktør Gert Klitgaard og administrerende direktør Christian Holst i virksomheden Johs. Mertz A/S, der er nomineret til Erhvervsprisen. Foto: Søren Knudsen
  • Vi ser frem til at være en vigtig medspiller i den grønne omstilling hvor vores kunder, landmænd og maskinstationer, er en stor del af løsningen, understreger Christian Holst. Foto: Søren Knudsen
  • Navnet Mertz forpligter, fordi det er forbundet med en vis kvalitet, fortæller direktør Gert Klitgaard. Foto: Søren Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Bedste start i 20 år: Peger på flere årsager til succes

Guldborgsund

Snart flytter de ind i den gamle Tøjeksperten: Skaber fremtidens butik

112

Brand i ovn hev brandmændene ud af sengen

112

33-årigs computer var fyldt med dødsporno

Lokal nyt

Vildt: Lokale får halv milliard tilbage i boligskat

Lokal nyt

Langt fremme på landsplan: Så ofte flyver lægehelikopteren til Sydhavsøerne

Guldborgsund

Stolt revydirektør: - Jeg tænker, at den er hjemme

Politik

Bøllebank til de andre borgmestre! Sikrede sig Folkemøde-hattrick

Sport

Sådan starter de lokale talenter ved cykelløb i Nakskov og Nysted

Vejret

Våd weekend på vej - lørdag kan give store mængder regn

Sport

Cykelfest i weekenden - Stor DM-generalprøve i Nakskov og Nysted

Sport

Emma fra Lolland ror sig direkte i finalen ved EM

Guldborgsund

Kæmpe kendis-træf før stor premiereaften

Samfund

Alarmselskaber opkrævede ulovlige gebyrer

112

Bedste ven til 33-årig tiltalt kendte 13-årig pige, der blev bortført

Annonce
Annonce
Guldborgsund

René Christensen i cykel-uheld på Folkemødet

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Nykøbing

Hund fik antændt komfur: Brand i lejlighed i Nykøbing

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud