Annonce
Lolland

Årets tillidsrepræsentant er fra Lolland - og har mistet sit job

1. november blev Jamini Bredfeldt Nielsen af A4 Medier kåret som Årets Tillidsrepræsentant 2023 og blev lykønsket af FH's formand, Morten Skov, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Martin Sylvest/A4 Medier
DLF Beet Seed og Jamini Bredfeldt Nielsen har underskrevet en aftale om ikke at sige, hvorfor hun ikke længere er ansat.

1. november var en festdag for Jamini Bredfeldt Nielsen. Otte af hendes kolleger - fra 3F, HK og Dansk El-Forbund - hos DLF Beet Seed i Holeby havde indstillet hende til prisen som årets tillidsrepræsentant, og sammen med fire andre finalister fra hele landet troppede hun op i Cirkusbygningen i København.

Her havde A4 Medier, som står bag prisuddelingen, arrangeret et stort show med musik og taler, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Morten Skov, var til stede for at overrække prisen.

Forinden havde Jamini Bredfeldt Nielsen fortalt FH, at hun ”har været blæst bagover af lykke” over at være nomineret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det betyder alt, at det kommer fra mine kolleger. Det viser, at mine kampe som tillidsrepræsentant bliver værdsat. Den anerkendelse er guld værd, sagde hun.

Spørgsmålstegn ved plejer

En kollega roste hende i samme interview for hendes indsats som tillidsrepræsentant:

- Jamini har fået opbygget en bedre kommunikation mellem ledelse, afdelingsledere og medarbejdere, og samtidig har hun fået skabt en stærk og god bestyrelsesgruppe til vores fællesklub, som er dem, der hjælper hende til lønforhandlingen, sagde kollegaen.

Jamini Bredfeldt Nielsen blev også rost for at have dannet en netværksgruppe mellem tillidsrepræsentanter inden for 3F-Industrien på Lolland-Falster, og hun fortalte selv, at hun som tillidsrepræsentant satte en ære i at sætte spørgsmålstegn ved, hvordan tingene plejer at blive gjort, for at kunne være med til at nytænke og ændre, hvis der har været behov for det.

Blandt hendes resultater er blandt andet, at hun har fået rykket tidspunktet for lønforhandlingerne, så de kommer, når virksomhedens nøgletal er klar.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jamini Bredfeldt Nielsen mødte op til prisshowet i Cirkusbygningen flankeret af nogle af de kolleger, der havde indstillet hende til prisen. Foto: Martin Sylvest/A4 Medier
Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuldstændig overvældet

I Cirkusbygningen blev hun fulgt af en gruppe af sine kolleger, og da spændingen blev udløst, var det hende, der blev udråbt som vinder og blev lykønsket af ministeren og fagbevægelsens øverste top.

Udover titlen, blomster og en statuette vandt hun et rejsegavekort på 25.000 kroner og fik bragende klapsalver.

- Jeg ved faktisk ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Jeg er fuldstændig overvældet. Det er fandeme stort, sagde hun ifølge FH og fortsatte:

- Jeg vil skynde mig også at sige en kæmpestor tak til mine kolleger, der har indstillet mig. Jeg må også takke min faglige sekretær fra 3F Lolland, Carsten Lund-Rasmussen, som altid er min støtte i hverdagens udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Må ikke udtale sig

Men glæden blev kort og "hverdagens udfordringer" åbenbart større end som så. Da Folketidende ringer til DLF Beet Seed for at interviewe hende om hæderen, oplyser virksomhedens nemlig hendes privatnummer.

Og da Folketidende får hende i tale, fortæller hun, at hun ikke arbejder der længere. Hun har i sidste uge indgået en fratrædelsesaftale, som også betyder, at hun ikke må udtale sig om, hvorfor hun ikke længere er ansat. Hun henviser derfor til sin fagforening, 3F, som har bistået hende i forbindelse med den aftale, der er lavet om hendes fratrædelse.

Her bliver man dog ikke meget klogere.

- Der er sket et eller andet, der gør, hun ikke er på virksomheden længere. Det er rigtig ærgerligt for alle parter. Vi må ikke udtale os om, hvad der er sket, men der er ikke sket noget strafbart, kan jeg sige, fortæller 3F Lollands formand, Steffen Rasmussen.

DLF Beet Seed har ingen kommentarer til sagen.

- Helt overordnet udtaler vi os aldrig eller går i detaljer omkring vores ansatte i DLF Beet Seed, når det omhandler deres ansættelsesforhold, lyder det fra hr-medarbejderen Mikkel Sabroe.

  • 1. november blev Jamini Bredfeldt Nielsen af A4 Medier kåret som Årets Tillidsrepræsentant 2023 og blev lykønsket af FH's formand, Morten Skov, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Martin Sylvest/A4 Medier
  • Jamini Bredfeldt Nielsen mødte op til prisshowet i Cirkusbygningen flankeret af nogle af de kolleger, der havde indstillet hende til prisen. Foto: Martin Sylvest/A4 Medier
Annonce
Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Annonce
Annonce
Lolland

Fornem hæder til Knuthenborg Safaripark

Lolland

Restauratør plaget af falsk rygte: - Det er eksploderet fuldstændig

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Aflyser hver anden afgang i flere dage

Guldborgsund

Bedre ende fleste andre: Lokalt gymnasium er i top fire på særlig liste

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed

Sport

Så gik den ikke længere foran rekordpublikum i Maribo

Lolland

Lokale campingpladser slået på målstregen i kamp om ny pris

Sport

Horsens-spøgelset skal jages ud af Nykøbing

Indland

Forsvaret sænker krav til kommende værnepligtige

Indland

Beredskabsdirektør: Regeringen bør bede danskerne forberede sig på krise

Sport

Tilbage efter skade: TSØ-profil klar til topkamp

Guldborgsund

Plastikvægge skal sikre havneområde mod oversvømmelse

Politik

EU-politikere opfordrer kong Frederik til at give dem ordener

Indland

Interessen for at donere penge til Ukraine er dalet markant

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Smadret af stormfloden i oktober: Nu er der nyt om lokal havn

Lolland

25 år med chokolade: Bolines bøffer er en klassiker

Indland

Fredsgudstjeneste med statsministeren markerer krig i Ukraine og Gaza

Lokal nyt

Vil du også have del i pengene? Andel Energi sender advarsel til borgere

112

19-årig fængslet: Sigtet for at afpresse mand fra Lolland

112

Høj transport kom i vanskeligheder i Guldborgsundtunnellen

Sport

Kreditor sender Nykøbing FC-konkurrent i rekonstruktion