Annonce
Lolland

BRASSERIE SKAL ÅBNE BADEHOTEL FOR ENDNU FLERE

En af retterne i det nye brasserie er stegt torsk, og der skal godt med smør til for at tilberede den, slår køkkenchef Nicky Arentsen fast. Foto: Nils Lund Pedersen.
Med det nyåbnede brasserie Alba kan endnu flere få smagsprøver på Bandholm Badehotels gastronomi.

BANDHOLM: Onsdag er havestuen endnu tom. Det er dagen før dagen, og der har lige været konference, derfor er bordene ikke stillet op på rette måde, og der mangler endnu duge og den sidste klargøring, inden gæster kan bestille mad fra det nye menukort.

Udenfor har tågen lagt sig som en tyk dyne om det idylliske hotel. Udsigten fra Brasserie Alba vil normalt byde på et skønt syn ud over Smålandshavet, men i dag kan man ikke engang se vandet.

Du får lige så meget smag ud af en kasse skovkyllinger fra Dalbakkegaard, som du fra to kasser konventionelle kyllinger. Man kan smage forskel, fordi de får lov at leve ude i naturen og spiser rigtigt foder.

Nicky Arentsen

Tæt på brasseriet er et helt nyt køkken ved at blive gjort klart. På den måde vil badehotellets to spisesteder få hver deres køkken, præcis som målgruppen er vidt forskellige. På Brasserie Alba vil både lokale og turister kunne komme ind til både middag og aften og kunne få noget at spise, og det vil ikke være så forpligtende som på Restaurant Essence, hvor der venter fire eller syv retter.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Torsken er fra Langø, for når der er gode råvarer lokalt, skal de også på menuen på Bandholm Badehotel. Foto: Nils Lund Pedersen

For køkkenchef Nicky Arentsen er brasseriet med til at åbne badehotellets køkken for endnu flere, og udgangspunktet vil stadigvæk være gastronomi af høj klasse, og allerhelst baseret på lokale råvarer. Men ikke i en grad så han går på kompromis.

Brasserie Alba

  • Bandholm Badehotels brasserie åbnede i torsdags.
  • I foråret vil der være åbent for frokost hver torsdag til lørdag fra klokken 12 til 14.30, hvor menuen er smørrebrød og mindre varme retter.
  • Der er aftenservering fra klokken 18 til 22, hvor der er både kolde og lune retter, samt tre varme retter at vælge mellem.
bandholmbadehotel.dk

- Smagen er altid det vigtigste. Uden den kan det hele være lige meget. Derfor har vi eksempelvis fransk duer til menuen på restauranten, fordi de bare smager fantastisk godt, siger Nicky Arentsen.

Skal lave glad mad

Mange af serveringerne på Bandholm Badehotels to spisesteder får en lille twist. Det er med til at overraske og udfordre gæsten, men det er også vigtigt for personalet i køkkenet.

- Kylling smager godt, men det er ikke særlig sjovt at lave det. At arbejde i mit køkken skal være sjovt, for ellers mister kokkene glæden ved at arbejde med maden. Glad mad smager bare bedre, slår køkkenchefen fast. Derfor er han heller ikke bange for at skifte en ret på menuen ud, hvis han ikke kan få den til at fungere.

Rosenkål er ikke nødvendigvis manges favoritkål, men tilberedt ordentligt giver den rette helt nye nuancer. Foto: Nils Lund Pedersen

Med brasseriet vil Bandholm Badehotel kunne tilbyde alt fra smørrebrød til frokosten og til varm aftensmad, eksempelvis lavet på torsk fra Langø, serveret med rosenkålsblade og røget hummerbisque. Men Nicky Arentsen ser også frem til at hotellet kan åbne den store terrasse udenfor, hvor frokostgæsterne kan nyde et stykke smørrebrød og en øl fra Krenkerup, mens de nyder duften fra havet og solen som så ofte skinner over Lolland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Serverer ikke stegt flæsk

Stadig vil Bandholm Badehotel ligge med en pris over gennemsnittet, hvis man ser på spisesteder på Lolland, og menuen byder på noget andet end stegt flæsk med persillesovs. Sådan skal det være slår køkkenchefen fast.

- Jeg kan nævne masser af steder hernede, som vil kunne lave bedre stegt flæsk end det, som jeg kan lave. Og til en helt anden pris, for jeg udvælger de helt rette råvarer til vores mad.

Køkkenet på Bandholm Badehotel er på et højt gastronomisk niveau. Her er den en ret fra Restaurant Essence, der byder på hotellets high end-køkken. Den indgår både i fire og syv retters menuen. Foto: Nils Lund Pedersen

På hotellet går man gerne et ekstra skridt eller to for at sørge for at maden er udsøgt og fuld af smag. Alt fond bliver lavet fra bunden på hotellet, og det betaler sig, siger Nicky Arentsen.

- Du får lige så meget smag ud af en kasse skovkyllinger fra Dalbakkegaard, som du fra to kasser konventionelle kyllinger. Man kan smage forskel fordi de får lov at leve ude i naturen, og spiser rigtigt foder.

Igen er det smagen, som bliver vægtet højest. Nicky Arentsen kunne sagtens købe færdiglavet fond, men hos Bandholm Badehotel skal det være en smagsoplevelse at være gæst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har allerede masser af bookinger

Det er den smagsoplevelse flere kan prøve i det nye brasserie, og det har hjulpet at der er kommet et alternativt tilbud til den gastronomiske high end-oplevelse i hotellets restaurant.

Køkkebchef Nicky Arentsen tror på, at Bandholm Badehotel får et godt år. Foto: Nils Lund Pedersen

- Vi gør alt det rigtige. Da vi åbnede hotellet i sidste uge efter vinterlukningen, havde vi allerede flere bookinger inde, end vi havde hele sidste år, fortæller Nicky Arentsen, der tror på 2023 som året, hvor Bandholm Badehotel virkelig får fat.

Nu skal tågen lige lette, og solen atter titte frem, så skal der nok blive travlt på badehotellet.

  • MIDT Bandholm Hotel18
    En af retterne i det nye brasserie er stegt torsk, og der skal godt med smør til for at tilberede den, slår køkkenchef Nicky Arentsen fast. Foto: Nils Lund Pedersen.
  • MIDT Bandholm Hotel15
    Torsken er fra Langø, for når der er gode råvarer lokalt, skal de også på menuen på Bandholm Badehotel. Foto: Nils Lund Pedersen
  • MIDT Bandholm Hotel21
    Rosenkål er ikke nødvendigvis manges favoritkål, men tilberedt ordentligt giver den rette helt nye nuancer. Foto: Nils Lund Pedersen
  • MIDT Bandholm Hotel27
    Køkkenet på Bandholm Badehotel er på et højt gastronomisk niveau. Her er den en ret fra Restaurant Essence, der byder på hotellets high end-køkken. Den indgår både i fire og syv retters menuen. Foto: Nils Lund Pedersen
  • MAR Bandholm
    Køkkebchef Nicky Arentsen tror på, at Bandholm Badehotel får et godt år. Foto: Nils Lund Pedersen
Annonce
Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Annonce
Annonce
Lolland

Overrasket over fremmøde efter stort forarbejde: Kun én mødte op

Nykøbing

Stort rykind: Nu er Nykøbing fyldt med børn

Falster

Ville fjerne gedehams: Det endte med besøg af brandvæsenet

Vejret

Byger popper op i den sydlige del: Vejrskifte på vej

Guldborgsund

Indenfor få uger går det i gang: Stort projekt lige i bymidten

Sport

Mulle kunne ikke stå på benene: - Jeg havde ikke regnet med en skid

Sport

- Hold da op! Det er den største sensation i nyere tid

Sport

Manden bag miraklet: - Jeg kniber mig i armen

Sport

Uforstående Nolsøe: Alle havde jo dømt os ude på forhånd

Politik

SF kan blive kongemager eller ligegyldig efter EU-valg

Udland

Premierminister udsat for attentat: Stadig i alvorlig tilstand

Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

NFH gjorde det fandme!!!!!! Leverede miraklet og er i DM-finalen

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Musik

Nægter at have truet: Udsmidt deltager afviser alt

Annonce
Annonce
Lolland

- Kommunen skubber ansvaret væk, og lægger det over på de frivillige

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Guldborgsund

Undrer sig over helt nye detaljer i brev

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt