BANDHOLM: Onsdag er havestuen endnu tom. Det er dagen før dagen, og der har lige været konference, derfor er bordene ikke stillet op på rette måde, og der mangler endnu duge og den sidste klargøring, inden gæster kan bestille mad fra det nye menukort.
Udenfor har tågen lagt sig som en tyk dyne om det idylliske hotel. Udsigten fra Brasserie Alba vil normalt byde på et skønt syn ud over Smålandshavet, men i dag kan man ikke engang se vandet.
Nicky ArentsenDu får lige så meget smag ud af en kasse skovkyllinger fra Dalbakkegaard, som du fra to kasser konventionelle kyllinger. Man kan smage forskel, fordi de får lov at leve ude i naturen og spiser rigtigt foder.
Tæt på brasseriet er et helt nyt køkken ved at blive gjort klart. På den måde vil badehotellets to spisesteder få hver deres køkken, præcis som målgruppen er vidt forskellige. På Brasserie Alba vil både lokale og turister kunne komme ind til både middag og aften og kunne få noget at spise, og det vil ikke være så forpligtende som på Restaurant Essence, hvor der venter fire eller syv retter.
For køkkenchef Nicky Arentsen er brasseriet med til at åbne badehotellets køkken for endnu flere, og udgangspunktet vil stadigvæk være gastronomi af høj klasse, og allerhelst baseret på lokale råvarer. Men ikke i en grad så han går på kompromis.
Brasserie Alba
- Bandholm Badehotels brasserie åbnede i torsdags.
- I foråret vil der være åbent for frokost hver torsdag til lørdag fra klokken 12 til 14.30, hvor menuen er smørrebrød og mindre varme retter.
- Der er aftenservering fra klokken 18 til 22, hvor der er både kolde og lune retter, samt tre varme retter at vælge mellem.
- Smagen er altid det vigtigste. Uden den kan det hele være lige meget. Derfor har vi eksempelvis fransk duer til menuen på restauranten, fordi de bare smager fantastisk godt, siger Nicky Arentsen.
Skal lave glad mad
Mange af serveringerne på Bandholm Badehotels to spisesteder får en lille twist. Det er med til at overraske og udfordre gæsten, men det er også vigtigt for personalet i køkkenet.
- Kylling smager godt, men det er ikke særlig sjovt at lave det. At arbejde i mit køkken skal være sjovt, for ellers mister kokkene glæden ved at arbejde med maden. Glad mad smager bare bedre, slår køkkenchefen fast. Derfor er han heller ikke bange for at skifte en ret på menuen ud, hvis han ikke kan få den til at fungere.
Med brasseriet vil Bandholm Badehotel kunne tilbyde alt fra smørrebrød til frokosten og til varm aftensmad, eksempelvis lavet på torsk fra Langø, serveret med rosenkålsblade og røget hummerbisque. Men Nicky Arentsen ser også frem til at hotellet kan åbne den store terrasse udenfor, hvor frokostgæsterne kan nyde et stykke smørrebrød og en øl fra Krenkerup, mens de nyder duften fra havet og solen som så ofte skinner over Lolland.
Serverer ikke stegt flæsk
Stadig vil Bandholm Badehotel ligge med en pris over gennemsnittet, hvis man ser på spisesteder på Lolland, og menuen byder på noget andet end stegt flæsk med persillesovs. Sådan skal det være slår køkkenchefen fast.
- Jeg kan nævne masser af steder hernede, som vil kunne lave bedre stegt flæsk end det, som jeg kan lave. Og til en helt anden pris, for jeg udvælger de helt rette råvarer til vores mad.
På hotellet går man gerne et ekstra skridt eller to for at sørge for at maden er udsøgt og fuld af smag. Alt fond bliver lavet fra bunden på hotellet, og det betaler sig, siger Nicky Arentsen.
- Du får lige så meget smag ud af en kasse skovkyllinger fra Dalbakkegaard, som du fra to kasser konventionelle kyllinger. Man kan smage forskel fordi de får lov at leve ude i naturen, og spiser rigtigt foder.
Igen er det smagen, som bliver vægtet højest. Nicky Arentsen kunne sagtens købe færdiglavet fond, men hos Bandholm Badehotel skal det være en smagsoplevelse at være gæst.
Har allerede masser af bookinger
Det er den smagsoplevelse flere kan prøve i det nye brasserie, og det har hjulpet at der er kommet et alternativt tilbud til den gastronomiske high end-oplevelse i hotellets restaurant.
- Vi gør alt det rigtige. Da vi åbnede hotellet i sidste uge efter vinterlukningen, havde vi allerede flere bookinger inde, end vi havde hele sidste år, fortæller Nicky Arentsen, der tror på 2023 som året, hvor Bandholm Badehotel virkelig får fat.
Nu skal tågen lige lette, og solen atter titte frem, så skal der nok blive travlt på badehotellet.