Onsdag aflivede Knuthenborg Safaripark hunløven Vee.
Vee kom sammen med de to andre hunløver, Simba og Ploy, til safariparken i december, men efter de var ankommet, fandt personalet ud af, at Vee muligvis havde en gammel skade.
- Den har nogle problemer med skelettet. Om det er noget, som er genetisk betinget, opstået på grund af fejlernæring, eller det er en gammel slagskade, ved vi ikke, sagde safariparkens ejer og direktør, Christoffer Knuth, til Folketidende i begyndelsen af januar.
Hunløven blev efterfølgende røntgenscannet, og her blev det altså klart, at løven burde aflives.
Det fastslår Therese Hård, der er dyrlæge i Knuthenborg Safaripark og parkens zoologiske og veterinære chef.
- De her skader, som vi ser, er desværre irreversible, siger hun på en video, hvor hun forklarer, hvorfor Vee skulle aflives.
Løvernes rejse
Knuthenborg Safaripark fik tre nye pelsede beboere, da Simba, Ploy og Vee ankom. Inden da havde løverne været ude på noget af en rejse.
De var nemlig blevet evakueret fra deres oprindelige dyrepark, Feldman Ecopark, i Ukraine i august. Ferieparken lå tæt på den russiske grænse, og da området havde været præget af voldsomme krigshandlinger, måtte løverne altså fragtes væk.
Næste stop på rejsen var Poznan Zoo i Polen. Løverne var dog medtagede efter ikke at have fået mad og drikke i flere uger.
Da løverne ankom til den zoologiske have i Polen, var de ikke alene underernærede, men havde også traumer efter krigen i Ukraine.
- Løverne var meget bange for høje lyde, og bare en mobiltelefon ringede blev de bange. Kom der mange i stalden blev løverne hurtigt stressede, aggressive og bange. Derfor skulle der helst kun være én person i stalden ad gangen, sagde Anne Sofie Meilvang, der er biolog i Dyrenes Beskyttelse, til Folketidende i januar.
Sidste stop på deres rejse var altså Knuthenborg Safaripark, hvor hunløven, Vee, onsdag blev aflivet.