Annonce
Lolland

ENDELIG: KOM MED INDENFOR PÅ SPRITNYT BADEHOTEL

Hotelchef Rikke Lohse håber snart at kunne se ud over en fyldt parkeringsplads med masser af glade gæster på vej ind i Hages Badehotel. Men først skal de sidste finesser på plads - som belysningen. Foto: Birgitta Andersen
Hovedbygningen på Hages Badehotel er så godt som færdig, og de sidste huse er nu løftet på plads. 1. april er alt klar til gæsterne, som allerede nu booker ophold.

RØDBYHAVN: Fra starten af har investorerne bag Hages Badehotel ønsket at lave et hotel, der blendede ind i omgivelserne lige bag det Sydlollandske dige i Rødbyhavn.

Der er højt til loftet på Hages Badehotel. Det store spiseområde ved restauranten er holdt i nordisk design og blå farver, så det matcher naturen udenfor. Foto: Birgitta Andersen

Mange booker

Nu er alle husene, der skal danne ramme om hotellets 124 små lejligheder, løftet på plads af kæmpekranen, og håndværkerne skal lige have det sidste på plads, før hotellets første sæson kan skydes i gang.

- Vi bliver færdige til 1. april, siger håndværkerne selvsikkert til hotelchef Rikke Lohse, og hun smiler forventningsfuldt.

- Jamen så er vi klar med alt 1. april. Det er godt, for vi har allerede rigtig mange bookinger, slår hun fast.

Allerede nu bor der gæster på de 46 værelser, som er blevet klar, og snart er endnu 30 værelser parate.

Hotelchef Rikke Lohse glæder sig til at præsentere Hages Badehotel for gæster, men inviterer også lokale til at komme og kigge på Lollands nye hotel. Foto: Birgitta Andersen

På hotellets hjemmeside kan man allerede nu booke ophold i enten et Queen Room Deluxe eller et Family Room, og det har mange både turister og erhvervsfolk valgt at gøre. Sommersæsonen er allerede ved at få ben at gå på.

- Det ved jeg ikke lige, om vi havde forventet. Men det er jo skønt, at vi står i den situation. Vi kan virkelig mærke, at der har været et hul i markedet, vi kan dække, siger Rikke Lohse, der viser Folketidende rundt i den nye hovedbygning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sportsrum og fitness

Her mødes gæsterne af et stort lounge-område med reception og små hyggekroge rundt omkring. I en krog står et bordfodboldspil og et dartspil er hængt på væggen til de konkurrencemindede. Lige bag ved er det rum, som skal være fitness-lokale til dem, der ikke kan sidde stille i en behagelig loungestol så længe.

Farverne og indretningen er bevidst holdt i nordiske naturmaterialer og havblågrønne nuancer. På dørene ind til restaurant-området er der historier om erhvervsmanden "Anton Hage" og "Rødby fjord". Samspillet med naturen og lokalområdet er vigtig, fortæller Rikke Lohse.

På glasdørene ind til spiseområdet kan man læse lidt om områdets historie - blandt andet om erhvervsmanden og politikeren Anton Hage. Foto: BIrgitta Andersen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Kig ind til kaffe

Netop lokalområdet har haft det lidt hårdt i byggefasen, hvor der har været meget larm, støj, plutte og tung trafik, erkender hotelchefen.

- Vi gør alt, vi kan, for at få et godt naboskab. Jeg er hotelchef, så mange af de ting, der har været under byggefasen, har jeg måttet sende videre til bygherre. Men vi prøver at gøre, hvad vi kan, for at få adresseret de ting, der er opstået, siger Rikke Lohse.

De ansatte er stolte af deres nye arbejdssted, fortæller hotelchef Rikke Lohse. Foto: Birgitta Andersen

Hun håber, at naboerne og andre lokale kigger ind til en kop kaffe, og at de bliver glade for hotellet, når nu byggeriet er overstået, og der kommer "mere ro på".

- Jeg ser mange lokale, der kører forbi for lige at kigge. De skal altså bare komme ind, så giver vi en kop kaffe og en rundvisning. Og de kommer altså ikke til ulejlighed, forsikrer hotelchefen, der lige som de øvrige otte medarbejdere er stolt af sit nye arbejdssted.

Jeg ser mange lokale, der kører forbi for lige at kigge. De skal altså bare komme ind, så giver vi en kop kaffe og en rundvisning

Rikke Lohse, hotelchef på Hages Badehotel

- Alle har de bare gjort en kæmpe indsats for at få det her bygget op. De har bidraget, taget ansvar og er stolte af at være en del af det her. Vi er et godt hold, selv om vi kommer fra forskellige baggrunde og er i forskellige aldre. De er uundværlige, siger Rikke Lohse.

Morgenmadsbuffeten venter nu bare på de sultne gæster. Foto: Birgitta Andersen

Rengøringen er udliciteret, og restauranten bliver forpagtet, så de otte ansatte skal være rygraden i hoteldriften fremover.

Fakta om Hages Badehotel

 • Hages Badehotel bygges og drives af Hotels Holding ApS
 • Hotellet er bygget som lave hytter på pæle, så naturen nedenunder kan vokse op omkring hotellet og påvirkes mindst muligt. 
 • Hytterne består af mindre lejligheder med plads til to personer og familielejligheder med plads til otte
 • I midten findes den store hovedbygning, som nu er færdig. Her er der lobby, reception, fitnessrum, mødelokale, lounge, spisesal og restaurant.
 • Ved hovedbygningen er også sauna og pool
 • Hages Badehotel er tegnet af arkitektfirmaet Miami Arc med direktør Klaus Lange i spidsen
 • Man kan booke på www.hagesbadehotel.com
Hages Badehotel
Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til en dukkert

På udenomsarealerne mangler der stadig en del. Men de store træbrygger snor sig allerede rundt om husene og hen over de små søer i området. Arkitekterne bag hotellet, Miami Arc, forventer, at siv og græsser gror op om træbryggen til sommer, så byggeplads-plutten erstattes af et vuggende, grønt tæppe, og badehotellet bliver et med naturen.

En stor udestue/terrasse er nu ved at blive konstrueret i hele hovedbygningens længde. Alle glasdørene kan skydes til side om sommeren, og om vinteren vil gulvvarmen sørge for, at gæsterne kan hygge sig - og stadig føle sig som et med elementerne. Foto: Birgitta Andersen

Gæsterne kan vælge at tage en dukkert ude i Østersøen, men snart er saunabygningen færdig, og den nye pool bliver klargjort, så man også kan tage sine svømmetag uden at skulle trippe alt for langt i badekostumet, før man er inde i varmen igen.

Det hedder ikke Hages Badehotel for ingenting. Snart er sauna og pool klar til en dukkert. Foto: BIrgitta Andersen

Holdet bag badehotellet føler sig ingenlunde på dybt vand over den snarlige dato for "fuld damp på kedlerne". Den første sæson imødeses uden premierenerver.

- Vi gør jo det her lidt i etaper, så vi glider let ind i det. Vi glæder os så meget til at komme i gang for alvor. Det er jo det, vi har ventet på, slutter Rikke Lohse.

 • Hotelchef Rikke Lohse håber snart at kunne se ud over en fyldt parkeringsplads med masser af glade gæster på vej ind i Hages Badehotel. Men først skal de sidste finesser på plads - som belysningen. Foto: Birgitta Andersen
 • Der er højt til loftet på Hages Badehotel. Det store spiseområde ved restauranten er holdt i nordisk design og blå farver, så det matcher naturen udenfor. Foto: Birgitta Andersen
 • Hotelchef Rikke Lohse glæder sig til at præsentere Hages Badehotel for gæster, men inviterer også lokale til at komme og kigge på Lollands nye hotel. Foto: Birgitta Andersen
 • På glasdørene ind til spiseområdet kan man læse lidt om områdets historie - blandt andet om erhvervsmanden og politikeren Anton Hage. Foto: BIrgitta Andersen
 • De ansatte er stolte af deres nye arbejdssted, fortæller hotelchef Rikke Lohse. Foto: Birgitta Andersen
 • Morgenmadsbuffeten venter nu bare på de sultne gæster. Foto: Birgitta Andersen
 • En stor udestue/terrasse er nu ved at blive konstrueret i hele hovedbygningens længde. Alle glasdørene kan skydes til side om sommeren, og om vinteren vil gulvvarmen sørge for, at gæsterne kan hygge sig - og stadig føle sig som et med elementerne. Foto: Birgitta Andersen
 • Det hedder ikke Hages Badehotel for ingenting. Snart er sauna og pool klar til en dukkert. Foto: BIrgitta Andersen
Annonce
Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Annonce
Annonce
112

Jesper ydede straks førstehjælp efter alvorlig færdselsulykke: Nu hyldes han for sit heltemod

Lolland

Sultne geder lever stadig ved nedlagt godsbane: - Det gør mig vred og ked af det

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

112

Truede unge mænd på livet, men 23-årig var ikke færdig med at bryde loven

112

Dagens dyreste færgebillet: Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Erhverv

1044 skinner på vej: Kæmpe anlægsprojekt går ind i ny fase

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

Lokal nyt

Politikere tøver med at skrotte mammografibus

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger

Erhverv

Ny overenskomst: Mindst 4.400 kroner mere i løn til sygeplejersker

Annonce
Annonce
112

Brandfolk på sjælden redningsopgave på loft

Erhverv

Læger og jordemødre kan se frem til lønhop med ny overenskomst

Erhverv

Aftale om overenskomst på sundhedsområdet er i hus

Indland

Nyt gebyr truer forskning for svage patientgrupper

112

Blev de tabt eller anbragt bevidst? Flere biler påkørte store sten på Lolland

Sport

Målfest i Boxen: - Snæver sejr over bundhold

Guldborgsund

Ulla vil testamentere sit hus til bæredygtighed