Publikum trodsede det lunefulde septembervejr og troppede i tusindtal op til årets Frugtfestival i Sakskøbing.
Der var nærmest valfartstilstande i Sakskøbing, da folk fra Lolland-Falster og Sydsjælland i turindtal trodsede det lunefulde septembervejr for at deltage i årets Frugtfestval med mesterkokken Claus Meyer som festivalformand.
Her var der saft og most, marmelader, cider og frugtbrændevin, friskbagt brød fra Jægersborggade, ost fra Friesland - og øl fra Krenkerup og frugter i alskens afskygninger.
De mange boder fyldte Torvet og hele Søndergade.
Arrangørerne regner med at sidste års besøgstal på mellem 15.000 og 17.000 bliver slået med flere længder, men festivalarrangørerne og Sakskøbing Handelsstandsforening skal også have ros for et fornemt program.
Den årlige kampspisning blev en munter fornøjelse og publikum stod som sild i tønde for at følge slagets gang.
Det var den lokale frugtavler, byrådsmedlem Peter Larsen, Lilleø, der løb af med sejren.
Han gnaskede sig hurtigst gennem en frugtkurv med 2,5 kilo blandet frugt - æbler og pærer, bananer og nektariner, blommer og druer - som omhygeligt var opvejet på en decimalvægt.
For deltagerne blev det til væsentligt mere end anbefalet som dagskost