Annonce
Lolland

FORÆLDRE I OPRØR: VOLDSOMT SVIGT I BØRNEHAVE

Bosse oplevede blandt andet datteren Zia få "en flad" af et andet barn i børnehaven, uden de voksne i børnehaven gjorde noget ved det. Foto: Rikke Folm Berg
Hen over efteråret har flere familier taget konsekvensen af en række oplevelser af svigt og trukket deres børn ud af Riddersborg Børnehave i Nakskov. Lederen afviser forældrenes kritik.

NAKSKOV: Et barn, der sidder glemt på toilettet med afføring bagi og grædende venter forgæves på hjælp. Et barn, der får slået tænder løs af en hård plastiktallerken, der bliver brugt som frisbee ude på legepladsen, uden at de voksne i børnehaven stopper legen endsige fjerner plastiktallerken. Børn, der skændes og slås uden indgriben. En voksen, der truer med at klippe et barns tøj i stykker, fordi barnet har klippet i en voksdug i børnehaven, og voksne der skælder ud, når børn misser overgangen fra ble til toilet og kommer til at tisse eller lave lort i tøjet.

Alvorlige ting, der ikke burde ske, fik forældre til at fjerne deres børn fra Riddersborg Børnehave i Nakskov. Foto: Sebastian Svensson

Det er nogle af de eksempler, som forældre fra fem småbørnsfamilier beretter at have oplevet i Riddersborg Børnehave. Eksempler, der har fået tre af dem til at trække deres børn ud af institutionen, fordi de ikke længere ville lade deres børn stå model til omsorgssvigt, en fjerde var længe i tvivl, men afventer nu også en plads til sit barn i en anden institution i Nakskov, og en femte havde et barn, der alligevel skulle stoppe for at begynde i førskole.

- Vi oplevede, at der skete en del omsorgssvigt fra pædagoger til børnene, at der var store kommunikationsvanskeligheder fra institutionens side af til os forældre, og at der fandt en hel del alvorlige ting sted, der ikke bør finde sted i en institution blandt børn, fortæller Bosse Christensen, som er far til Zia, der tidligere gik i børnehave i Riddersborg, men i dag går i børnehave i Mælkebøtten.

Annonce

Fakta om Riddersborg:

  • Riddersborg er en integreret institution for børn i alderen 0 til 6 år. Det betyder, at der både er vuggestue med 12 børn og børnehave med 42 børn i Riddersborg.
  • Seks af børnene i børnehaven er visiteret til et særligt tilbud kaldet "minigruppen", som er et midlertidigt tilbud til børn med særlige specialpædagogiske behov.
  • Institutionen ligger på Enehøjevej 47 i Nakskov. Der er i alt 14 medarbejdere.
Kilde: Lolland Kommune

Vi oplevede, at der skete en del omsorgssvigt fra pædagoger til børnene, at der var store kommunikationsvanskeligheder fra institutions side af til os forældre.

Bosse, forælder.

"Arbejder passioneret"

Camillia Andresen, der er institutionsleder i Riddersborg Børnehave, afviser kritikken.

- Riddersborg består af en medarbejdergruppe, som hver dag arbejder passioneret og meget engageret for at skabe et børnemiljø, som bærer præg af nærvær, omsorg og trivsel foruden læring, udvikling og dannelse, og det er jeg - og resten af medarbejdergruppen - med rette stolte af, ikke mindst fordi vi har en stor forældregruppe, som ofte udtrykker deres glæde og tilfredshed med deres børns dagligdag i Riddersborg, udtaler hun til Folketidende i et mailsvar, idet hun ikke har ønsket at stille op til interview.

Tilsynsrapporter fra 2022 og 2020 peger dog på, at der både har været - og stadig er - problemer i børnehaven i Riddersborg med utilstrækkelig opmærksomhed på børnene.

FOLKETIDENDE: SÅDAN GJORDE VI

  • Folketidende har gennem de seneste måneder fået adskillige henvendelser fra forældre om deres oplevelser med børnehaven Riddersborg.
  • Flere af forældrene har tøvet med at stå frem, fordi de var bekymrede for eventuelt negative konsekvenser ved eksponeringen af dem og deres børn. Efter grundige overvejelser har fire familier valgt at stå frem med navn, to af dem også med foto, mens en enkelt har valgt kun at udtale sig anonymt til Folketidende. Dog er Folketidende bekendt med den anonyme kildes fulde navn.
  • Folketidende har også spurgt ind til, om familierne har verserende børnesager i kommunen. Det er gjort for at undgå, at familier med børnesager benytter muligheden for at placere ansvaret for eventuelt mistrivsel hos deres børn på børnehaven. De fem familier i Folketidende har oplyst, at de ikke har verserende sager.
  • Flere af forældrene har undervejs af egen drift forsøgt at dokumentere deres oplevelser med foto og video. Det materiale har vi ikke kunnet verificere tilstrækkeligt, og derfor bringer vi det ikke.
  • Folketidende har fået enten tilsendt eller fremvist flere af de mailkorrespondancer, som forældrene har haft med lederen af børnehaven Riddersborg og sektorchefen for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune. Heraf har Folketidende fået dokumenteret, at forældrene oplevede, at de ikke kunne komme igennem til ledelsen, hvorfor de til sidst så sig nødsaget til at gå til Folketidende.
  • Folketidende har af flere omgange forsøgt at få lederen af børnehaven Riddersborg, også gerne sammen med sektorchefen for Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune, til at stille op til interview. Men hidtil forgæves. Indtil videre er det kun lykkedes at få to mailsvar fra lederen.
  • Endelig har Folketidende sørget for at få fat i tilsynsrapporterne for Riddersborg for 2022, 2021 og 2020, da disse dækker de år, hvor forældrene har gjort sig erfaringer med institutionen.
Annonce
Guldborgsund

NYT PARTI MARKERER SIG: VIL HAVE EKSTRA FRIDAG I GULDBORGSUND

Annonce
Annonce
Guldborgsund

NYT PARTI MARKERER SIG: VIL HAVE EKSTRA FRIDAG I GULDBORGSUND

Guldborgsund

- JEG VAR HELT NEDE FOR BARE TO DAGE SIDEN

Lolland-Falster

KIG OP: I AFTEN KL. 20.49 SKER DET

Lolland

SKETE UVENTET: SØREN OG ULLAS OMFATTENDE EVENTYR

Guldborgsund

- JEG MÅTTE HELT TIL NYKØBING FOR AT FÅ NOGET ORDENTLIGT MORGENBRØD

Guldborgsund

HISTORISK BØDE: FOR FØRSTE GANG LYKKEDES DET

Sport

FØRSTE NEDERLAG EFTER TRÆNERURO

Indland

BRO LUKKER FLERE GANGE FOR TRAFIK

Guldborgsund

MILLIARDÆR HAR KØBT LOKALT LANDBRUG

Sport

OPFORDRING FRA NFH-TRÆNER: - KOM OG HJÆLP OS

Nordfalster

VREDE OVER FOTOFORBUD: - DER SKAL NOK KOMME BILLEDER ALLIGEVEL

112

ALARMEN GIK I VASKERI: DET VAR DER SKET

TRAFIK

TOGKAOS PÅ SYDSJÆLLAND

Guldborgsund

HER ÅBNER NYT TILBUD TIL BØRN MED SÆRLIGE UDFORDRINGER

112

ALARMEREDE BRANDVÆSNET: VOLDSOM RØG FRA SKORSTEN

Indland

NU BJÆRGES MYSTISK OBJEKT

Annonce
Sport

INGEN LØN: - DET ER EN MÆRKELIG SITUATION

112

FULD OG FARLIG KVINDE DRØNER IND I BILER

Politik

MINKSAGEN: ANNULLERER ADVARSEL TIL DEPARTEMENTSCHEF

112

POLITI PÅ KONTROL: SÅ MANGE GRAM GEMTE HAN

Sport

OVERVÆLDENDE INTERESSE: LÆKKERBISKEN MED STORE STJERNER

lolland

Sukkereventyret på Lolland og Falster

Ugeavisen Guldborgsund

NY KOSMETISK BEHANDLER I BYEN

Kultur

DE ER IKKE I TVIVL: NU RYGER HUN UD

Skolelukning

KLAGER OVER KOMMUNEN

112

FORSØGTE AT SMUGLE SIG IND: NU ER HAN DØMT

112

SUSTE AFSTED PÅ MOTORVEJ: SÅ HURTIGT BLEV DER KØRT

112

VOLDSOMT SAMMENSTØD: TORPEDEREDE SKILTEVOGN

112

TOG TAXA FRA RØDBY: 14 MÆND DØMT I KÆMPE KOKAIN-SAG

Guldborgsund

SKOLEN I KOVENDING: VIL SE PÅ SAGEN IGEN

Indland

SÅ MANGE VIL HAVE NY VARMECHECK

Indland

VÆR OPMÆRKSOM: KAN GIVE ALVORLIG FORGIFTNING!

Politik

GØR FÆRGERNE BILLIGERE: FORMAND KLAR TIL FORHANDLING

Politik

DET VED VI OM FINANSLOVS-FORSLAG

112

BLEV STOPPET MED DESIGNERMØBLER: NU ER DE LØSLADT IGEN

Sport

NYT BOKSEBRAG PÅ DØLLE: KÆMPER OM TITLEN

Annonce
Annonce
112

HASH I FLÆSKESTEG: SÅ MEGET NARKO FANDT TOLDERNE

Ugeavisen Guldborgsund

Før der skal stemmes er der rundvisning i arenaen

Lolland

- DER KAN IKKE VÆRE PLADS TIL TO KØBMÆND HERUDE

Indland

VARSLER STRAMT FINANSLOVSFORSLAG FRA REGERINGEN

lolland

PETRI SPILLER PÅSKEN IND

112

REJSTE ULOVLIGT IND: NU SKAL HAN FOR RETTEN

Lolland

ENDNU EN TOPCHEF FIK ET GYLDENT HÅNDTRYK

Lolland

HER SKAL LØVERNE BO: BYGGER KÆMPE LØVEANLÆG

Lolland

TALLENE AFSLØRER: DET KAN DU FÅ FOR DE FYREDE CHEFERS FRATRÆDELSER

112

BRANDFOLK DRØNEDE TIL KYSTEN: KÆMPE TRANSFORMATORSKAB BRÆNDTE

Sport

FODBOLDKARRIEREN ER FORBI FOR TYSK FODBOLDSTJERNE

Sport

NFH PRYGLER KØBENHAVN I MÅLFEST

Lokal nyt

NY ADVARSEL: SPIS IKKE DETTE SLIK

Indland

BAKKER OP OM SKROTTET VURDERING: SKABER UNØDIGT PRES