Annonce
Lolland

FULD DAMP PÅ LOKAL CANNABIS-FABRIK

Valeos Pharma har allerede i flere måneder dyrket masser af cannabisplanter i fabriksanlægget i Holeby. Men det har kun været en øvelse, for produkterne har skullet kasseres. Nu har virksomheden dog fået den nødvendige tilladelse til at kunne sælge produkterne. Foto: Patrick Kirkby
Valeos Pharma har fået Lægemiddelstyrelsens godkendelse til at producere og sælge medicinsk cannabis. Og de første fem års produktion er allerede afsat.

HOLEBY: Forrige fredag lykkedes det. Efter investeringer på 70 millioner kroner i produktionsfaciliteter i Holeby og omkring tre års forberedelser kunne folkene bag Valeos Pharma A/S i begyndelsen af marts gå på weekend med en tilladelse i lommen fra Lægemiddelstyrelsens. Nu må Valeos fremstille medicinske cannabisprodukter.

- Det er en stor milepæl. Nu må vi sælge det, vi producerer, fortæller Michael Andreasen, der var med til at grundlægge firmaet.

Det er en stor milepæl. Nu må vi sælge det, vi producerer.

Michael Andreasen, medstifter af Valeos Pharma A/S

Valeos Pharma har i længere tid været i gang med at få produktionen op at køre, men uden tilladelsen har resultatet skullet kasseres. Men fremover kan det sælges, og der er allerede en femårig aftale på plads med et tysk lægemiddelfirma, som fra juli vil aftage alt, hvad Valeos kan producere. I første omgang er det 1,5 tons om året, men målet er hurtigt at øge produktionen til det dobbelte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom hele produktionen skal afsættes i Tyskland, er det altså den danske Lægemiddelstyrelsen, der har godkendt produktionen. Men da der produceres efter fælleseuropæiske regler, åbner den danske godkendelse for salget til den tyske samarbejdspartner.

Tilladelsen kom blandt andet i hus efter at styrelsen havde været på besøg i produktionshallerne i Holeby. Her blev Valeos’ kvalitetssystem gennemgået og godkendt.

- Vi fik tilladelsen i første hug. De meddelte os, da de gik, at vi ville få den, fortæller en synligt stolt Michael Andreasen.

Søger medarbejdere

Med tilladelsen i hus får Valeos Pharma nu også brug for at udvide medarbejdertallet med seks-otte ekstra medarbejdere i produktionen. Den skal leve op til GACP-standarden, der stiller krav til ”Good Agricultural and Collection Practices”, og GMP-standarden for ”Good Manufacturing Practices”, og derfor er det en fordel at kunne engelsk. Er man gartner, vil det også være en stor fordel.

Som nævnt forventer Valeos at fordoble produktionen. Det skal efter planen ske sidst på året eller i begyndelsen af næste år, hvor der igen vil blive brug for flere medarbejdere.

Produktionshallerne er allerede forberedt til udvidelsen, der dog vil indebære, at der skal bygges tre rum mere. Det vil gøre produktionen mere rentabel, og med tilladelsen fra Lægemiddelstyrelsen kan investorerne begynde at se frem til, at satsningen giver resultater.

- Men der skal sælges lidt, før pengene er hjemme igen, konstaterer Michael Andreasen.

Han fortæller, at Valeos Pharma planlægger at levere omkring 100 kilo om måneden, der vil blive kørt til Tyskland i specialsikrede transporter.

  • Valeos Pharma har allerede i flere måneder dyrket masser af cannabisplanter i fabriksanlægget i Holeby. Men det har kun været en øvelse, for produkterne har skullet kasseres. Nu har virksomheden dog fået den nødvendige tilladelse til at kunne sælge produkterne. Foto: Patrick Kirkby
Annonce
112

Sag om babypiges voldsomme død: Nu har "faren" besluttet sig

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ung stjerne-kok efter kæmpe hæder: - Jeg bliver helt forpustet

112

Firkantsdrama i Rødby: Voldspersoner tog flugten

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Falster

Vild hæder: Lokal restauratør får Michelin-stjerne

Sport

NFH-spiller gravid

112

Ung mand flygtede fra politiet, mens musikken bragede afsted

112

Varebil og lastbil i sammenstød

Lolland

Sygdom tvinger ø-færger til at sejle efter nødplan

Indland

Banker finder fejl i 20.000 gældssager

Politik

Venstre-formand regner med tilbagegang

Sport

Landsholdet vinker farvel til fodboldfans i Tivoli inden EM

Nykøbing

Mistede balancen efter slag: Så blev han sparket på åben gade

Udland

Over 2.000 mennesker meldes begravet i jordskred

Indland

Nye danske restauranter er under pres inden uddeling af michelinstjerner

Annonce
Annonce
Vejret

DMI varsler: Kraftig regn og skybrud på vej til Sydhavsøerne

Vejret

Vejret på LF: Lun mandag efterfølges af køligere tirsdag

Lokal nyt

Særligt fællesskab i København trækker tråde til Sydhavsøerne: Fylder 10 år

Guldborgsund

Ole føler sig tvunget til at lukke sin restaurant

Falster

Lokal restauratør i spil til eftertragtet hæder: "Kun den har niveauet"

112

30-årig er svært tilskadekommen efter overfald

Vejret

Skybrud og torden kan ramme landsdelen