Annonce
Lolland

Lykkelig formand: - Vi har haft flere end nogensinde

Andreas Karberg kunne med stor glæde konstatere, at der i år er 40 procent flere gæster på Whitsun Festival end sidste år. Således garanterer han, at festivalen gentages næste år. Foto: Maria Glasius Lange
Den tredje udgave af Whitsun blev også den, der cementerede festivalens levedygtighed, for der har søndag været flere gæster end nogensinde.

CHRISTIANSSÆDE: Mindst 3.300 festglade gæster nød søndag sol, musik, talks og drinks under de smukke blodbøgetræer ved Christianssæde. Og det kan de roligt forvente at gøre igen til næste år, lyder det allerede nu fra formand og ejer af herregårdsparken, Andreas Just Karberg.

- Vi har 40 procent flere gæster i år end sidste år. Det er virkelig fantastisk at se alle de mennesker i denne park. Det er det, den er lavet til. Det er sådan, det skal være, forklarer han.

Anne Linnet spillede på Anemonescenen, der er navngivet, fordi digteren Kaj Munk gik forbi Christianssæde hver dag på vej til skole i løbet af sin barndom. Foto: Maria Glasius Lange

Det er tredje år, at Whitsun Festival gennemføres, og pinsevejret har i år vist sig fra sin allerbedste side. Han forventer derfor, at budgettet vil være så tilpas fornuftigt, at parken også kan åbnes til næste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tæt på at kunne melde udsolgt i år. Men først om en uge ved vi, om den har givet overskud, forklarer han.

Lille Knud kunne fejre sin 7 måneders fødselsdag på Whitsun. Foto: Maria Glasius Lange


Whitsun Festival er en non-profit forening, og skulle der blive et overskud, vil det gå til bevarelse af natur og støtte til kulturskabende aktiviteter på og omkring Christianssæde. Derudover belønner bestyrelsen hvert år en særlig gruppe med 100 gratis billetter. I år er det 100 sygeplejersker, der er blevet forkælet med en dag på festival.

Den her festival er med til at brande os som det fede sted med en rigtig god stemning og glade gæster.

Maude Transbøl

Team Sydhavsøerne og Lolland Falster Lovestorm er medlemmer af foreningen Whitsun Festival, og de var derfor også på pladsen for at hjælpe til. Lovestormerne havde arrangeret talks på den lille Christiansborg-scene, som i år var rykket længere ind på pladsen - og det var heldigt, for der var masser af publikum til samtalerne.

Det fede sted

Ved et festivaltelt tilhørende Lolland Falster Lovestorm bagerst på pladsen stod Maud Transbøl i en rød T-shirt. Allerede et par timer inde i festivalen havde hun og de øvrige frivillige sikret sig fem nye medlemmer af det store, lokale netværk.

- Den her festival er med til at brande os som det fede sted med en rigtig god stemning og glade gæster, mener hun, der kom til Falster for tre år siden fra København - og aldrig siden har set sig tilbage.

Børnehjørnet var populært i hjørnet af parken, hvor der var behageligt med skygge for både store og små. Foto: Maria Glasius Lange


Fire steder i parken var der gjort plads til kørestole, så de nemt kunne finde en behagelig plads med skygge omkring sig.

Og i hjørne med tættere bevoksning havde elever fra FGU Lolland arrangeret børneområde med gynger, tarzanbane, ansigtsmaling og et bord til at tegne ved.

Festivalen slutter søndag aften med koncert af Tim Christensen. Og selvom den er vokset i antallet af gæster, så vil det forblive en endagsfestival, siger Andreas Karberg.

  • Andreas Karberg kunne med stor glæde konstatere, at der i år er 40 procent flere gæster på Whitsun Festival end sidste år. Således garanterer han, at festivalen gentages næste år. Foto: Maria Glasius Lange
  • Anne Linnet spillede på Anemonescenen, der er navngivet, fordi digteren Kaj Munk gik forbi Christianssæde hver dag på vej til skole i løbet af sin barndom. Foto: Maria Glasius Lange
  • Lille Knud kunne fejre sin 7 måneders fødselsdag på Whitsun. Foto: Maria Glasius Lange
  • Børnehjørnet var populært i hjørnet af parken, hvor der var behageligt med skygge for både store og små. Foto: Maria Glasius Lange
Annonce
Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Annonce
Annonce
Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Annonce
Annonce
Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

112

To anholdt i Nakskov i sag om næsten et kvart ton kokain: Nu er der nyt

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt

Lolland

Akut fjernvarmearbejde spærrer stor vej

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre

Lolland

Tirsdagens vejr: Masser af regn - indtil videre