Vi kan mildt sagt være stolte af vores lokale spisesteder og attraktioner. Ikke nok med at vi har Danmarks bedste hotel, næstbedste museum og bageri; vi har også noget af verdens bedste chokolade.
Frederiksdal er mest kendt for kirsebærvinen, som pryder mange juleborde den 24. december.
Men godset på Lolland excellerer ikke kun i vin. I et samarbejde med Friis-Holm Chokolade har de nyfortolket et chokoladestykke med fyld af kirsebær. Chokoladestykket er fyldt med kirsebærfondant og et helt kirsebær. Og den nyfortolkning smager så godt, at The International Chocolate Awards har kåret chokoladestykket som det næstbedste inden for kategorien: hele frugter overtrukket med mørk chokolade.
Udover den flotte andenplads modtog de også en særlig udmærkelse for brugen af lokale råvarer.
Chokolade-kongen
I november kårede The International Chocolate Awards verdens allerbedste chokolader, og dommerne fra hele verden rettede deres opmærksomhed mod godset på Lolland, men de var også meget begejstrede for Mikkel Friis-Holm, som Frederiksdal samarbejdede med.
Han var nemlig en af de helt store vindere.
Han driver sin chokoladefabrik ved Roskilde og kan for 10. år i træk kalde sig verdens bedste chokolademager. I alt modtog han hele 14 priser ved prisuddelingen.
Men i konkurrencen om den frugtfyldte chokolade blev han og Frederiksdal slået af det italienske firma Pasticceria Falicetto Piacenza.
Det er dog ikke den eneste pris, som vandt for chokoladerne. Ifølge Frederiksdal vandt den kirsebær-chokolanden nemlig skandinavisk guld i The International Chocolate Awards.