Annonce
Lolland

- Nu begynder vores nye virkelighed så småt at ramme os

Bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri og Café har valgt at skrue ned for produktionen af brød. Arkivfoto: Anders Knudsen
Horslunde Bageri og Café har truffet en beslutning, fordi der kommer færre kunder i hverdagen og formiddagstimerne.

Nu begynder vores nye virkelighed vidst så småt at ramme os.

Sådan indleder Horslunde Bageri og Café et opslag på Facebook. Bagerforretningen bager for mange brød og boller og har derfor truffet en beslutning.

Den har valgt at "skrue ned for produktionen," som der står i opslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ikke det samme drev i byen om formiddagen og i hverdagen. Vi har ikke lavet opslaget for at klage, men for at forklare, hvorfor der ikke er det samme udvalg, siger bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri, der forklarer kundemanglen med, at begge skoler i byen enten er lukket eller snart gør det.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Skal være lidt spild

Det er dog centralt for bagermesteren, at der heller ikke laves for lidt bagværk.

- Hvis du ikke har spild, er det fordi, du laver for lidt. Og det må ikke ske, da vi stadig har folk, der kører hertil, og hvis der er udsolgt, bliver de væk, fortæller bagermesteren.

Læs også: Nu har folket talt: Et af Danmarks bedste bagerier ligger på Lolland

Bagerforretningen smider dog hverken kagerne eller brødet ud. Det gamle brød bliver nemlig hentet af folk, som fodrer deres dyr med det, eller sælges gennem Too Good To Go.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fastelavns-cirkusset

Kagesalget går dog ifølge bagermesteren "fremragende," særligt flødekagerne er kunderne glade for. Men højsæsonen for kagesalget er fastelavnstiden, der strækker sig over to måneder.

I de måneder arbejder bagermesteren 15 - 17 timer om dagen for at lave nok fastelavnsboller til de mange kagehungrende kunder. Og Niels Olsen "gider ikke løbe sådan rundt" alle årets tolv måneder. To af dem er nok.

Men det betyder ikke, at arbejdsdagen ikke er lang for bageren på Nordvestlolland. En normal arbejdsdag er nemlig på 11 - 12 timer, forklarer han.

I fremtiden vurderer Niels Olsen, at han skal producere 30 procent mindre i hverdagene.

  • Bagermester Niels Olsen fra Horslunde Bageri og Café har valgt at skrue ned for produktionen af brød. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Femern

Medie: 41-årig dræbt i ulykke på Femern-byggeplads

112

Fuld og påvirket mand blev stoppet to gange på to timer

Annonce
Annonce
Femern

Medie: 41-årig dræbt i ulykke på Femern-byggeplads

112

Fuld og påvirket mand blev stoppet to gange på to timer

Dølle

Husker du? Når damerne går fest-amok

Indland

EasyPark får millionbøde: Oplyste ikke tilstrækkeligt om gebyr

112

Se video: Voldsom brand i havn i nat - tre både udbrændt

Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

Guldborgsund

18-årige Mie blev tabt i psykiatrien: Det blev enden på hendes liv

Lolland

Vestas udvider i Nakskov og søger ansatte

112

Se video af voldsom bådbrand: - Det så grimt ud

Lokal nyt

TV2 Øst-direktør færdig: Her er afløseren

Guldborgsund

Ny redningsbåd til Gedser endelig i udbud

Guldborgsund

Tekniske problemer: Bro lukket

Maribo

Christina siger stop: Lukker sin forretning efter 14 år

Dølle

Dansk toppolitiker besøger Dølle

Indland

Sjællændere indtager frontlinjen i kampen mod sjælden flåtvirus

Annonce
Annonce
112

Fræsede så hurtigt gennem byen, at kørekortet røg

Udland

Fire betjente er dræbt i skyderi i amerikansk forstad

112

20-årig mand er død efter soloulykke

Indland

Kammeradvokat lægger op til sanktioner i Folketinget efter mail-snageri

Guldborgsund

Købte smadret vandland for millioner: - Vi så det som en god mulighed

Indland

Vidne i drabssag: Der var blod overalt i moské

Guldborgsund

Fra Lolland til Vendsyssel: Blomsterkongen Mark erobrer Nordjylland