Annonce
Lolland

SKRED UNDER STOR DRAMATIK: NU SKAL HAN SAMARBEJDE MED DEM

Engang var Holger Schou Rasmussen (S) og Leif Utermöhl (S) socialdemokratiske perlevenner. Men nu er smilene stivnet og roserne falmet på grund af den mulige lukning af Horslunde Skole, hvor Utermöhl er skolebestyrelsesformand. Nu indtræder han så i den socialdemokratiske byrådsgruppe som førstesuppleant. Arkivfoto: Claus Hansen
Der vil ikke ligefrem blæse lune vinde, når Leif Utermöhl træder ind i den socialdemokratiske byrådsgruppe som afløser for Vibeke Grave.

LOLLAND: Nu, hvor gruppeformand Vibeke Grave (S) er sendt til tælling og er sygemeldt på ubestemt tid, skal Socialdemokratiet i Lolland Kommune trække førstesuppleanten ind i byrådet.

Den, der lige akkurat ikke fik stemmer nok ved kommunalvalget til at komme ind, var Leif Utermöhl, der indtil for ganske nylig var formand for Socialdemokratiet Vest.

Den post forlod han dog under stor dramatik ved lokalforeningens årlige generalforsamling 6. marts.  Leif Utermöhl følte ikke, at hans post som formand for skolebestyrelsen på Horslunde skole kunne forenes med et formandskab hos et parti, der åbent går efter at lukke denne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Midt i vores interne debat om lukning af skolerne har jeg fået flere stikpiller, fordi jeg ikke følger partilinjen. Nu går man efter manden og ikke bolden, sagde Utermöhl og fortsatte sin kritik af partiet:

- Det er helt uacceptabelt, men der er åbenbart ikke plads til at være uenig.

Diskussion i gruppen

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) bekræfter, at Leif Utermöhl nu skal indtræde i den selvsamme socialdemokratiske byrådsgruppe, han netop har været ude med riven efter.

- Han bliver indkaldt til førstkommende byrådsmøde, hvor første punkt på dagsordenen vil være Vibekes (Graves, red.) sygemelding og en indkaldelse af førstesuppleanten, siger borgmesteren.

Han forventer, at Leif Utermöhl vil indtage et særstandpunkt i forhold til gruppen, hvis han stadig er suppleant, når skolesagen formentlig skal på byrådsmødet i juni.

- Jeg har talt en del med Leif om det her, og jeg forstår slet ikke hans udmelding om, at han ikke kan være formand for Vest-foreningen og samtidig være imod skolelukninger. Hos os kan du stemme og mene lige, hvad du vil i forhold til skolelukninger, siger borgmesteren, der dog præciserer, at har man holdninger, så skal man også kunne forsvare dem.

- Det er klart, at der vil være en diskussion i gruppen, og her vil der blive stillet kritiske spørgsmål til de holdninger - eksempelvis, at han var med til at lukke Dannelunde Skole, da han selv sad i byrådet. Da havde han ingen problemer med at skrive under på en skolelukning. Og der var flere børn pr. klasse i Dannelunde, end der vil være det i Horslunde, skyder borgmesteren.

Der vil blive stillet kritiske spørgsmål til hans holdninger - eksempelvis, at han var med til at lukke Dannelunde Skole, da han selv sad i byrådet.

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen store poster

Han fastholder dog stadig, at der er højt til loftet i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

- Der er kun to handlinger, som gør, at man ikke kan være medlem af partiet længere, og det er, hvis man stemmer imod konstitueringen eller budgettet. Der går vi i takt. Det er vi nødt til.

- Så jeg ser det ikke som et problem, at Leif kommer ind i byrådsgruppen, eller at han stemmer imod, at de her skoler skal lukke.

Leif Utermöhl skal dog ikke forvente at komme ind i byrådet og sætte sig i Vibeke Graves stol hverken som udvalgsformand, gruppeformand eller 2. viceborgmester.

- Vi har endnu ikke fundet ud af, om vi laver en omkonstituering. Vibeke sidder på mange forskellige store poster, og det kan Leif ikke overkomme, når han lige kommer ind udefra, siger Holger Schou Rasmussen (S).

  • 27NAK_Holger Schou og Leif Utermöhl åbner valgbutik i Nakskov
    Engang var Holger Schou Rasmussen (S) og Leif Utermöhl (S) socialdemokratiske perlevenner. Men nu er smilene stivnet og roserne falmet på grund af den mulige lukning af Horslunde Skole, hvor Utermöhl er skolebestyrelsesformand. Nu indtræder han så i den socialdemokratiske byrådsgruppe som førstesuppleant. Arkivfoto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Ungt ukrainsk par splittet i afgørende spørgsmål

Lolland

Giraf født på Lolland

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Refas bommert: Skal betale en million i erstatning

Guldborgsund

Thea, Iben og Mark overværede voldsomt overfald: Løb ud af bus for at redde offer

Lolland

Giraf født på Lolland

Indland

34-årig fængsles for hackerangreb mod offentlige myndigheder

Lolland

Grusom sag for retten: Mor og stedfar tiltalt for drab på spædbarn

Indland

Med lynets hast var pengene væk

112

Afsløret: 'Virkede noget påvirket', da han kom med færgen

Lokal nyt

Regional tv-kanal i fyringsrunde

Vejret

Risiko for tåge og glatte veje i morgentrafikken

Indland

Kommuner efterlyser flere praktiserende læger

112

"Ganske alvorligt": Politiet efterforsker sten-ulykker efter særlig paragraf

112

Måtte betale 3.000 for sin dumhed

Guldborgsund

Forskningsprojekt afdækker: Her er tilflytterne til Guldborgsund Kommune

Lokal nyt

Lokal elektrikeruddannelse bedømmes som landets bedste

Sport

Jon Dahl skal være landstræner

Annonce
Annonce
112

211 taget i fartkontroller: En kørte 179 km/t

Sport

NFH-forsvarskrumtap efter sejr: - Vi havde det mentale overtag

112

Motorvejs-spor spærret: Bil i brand

Sport

Keeper efter nederlag i topkamp: - For langt væk i begge ender

Guldborgsund

Ny konstituering behandlet i byrådet: - Jeg anfægter lovligheden af det her

Vejret

Slut med blæsevejr: Den kommende uge byder på op til 10 grader

112

Politi og PET indstiller efterforskning af Nord Stream-sprængninger