Annonce
Lolland

SKRINLÆGGER PLANER OM STORT HOTEL

Der bliver ikke tale om at udvide Bandholm Badehotel markant, som tidligere ejere ellers har arbejdet med. De 43 værelser kan med tiden vokse med små 20 mere, men så skal det heller ikke blive større, mener de nye ejere. Arkivfoto: Anders Knudsen
Tidligere ejere ville udvide hotellet med 60 værelser, men det er ikke nødvendigt, siger hoteldirektør Allan L. Agerholm.

BANDHOLM: Gæster på Bandholm Badehotel skal mærke, at de er i centrum, når de tjekker ind og bor på hotellet med udsigt over Smålandshavet. Derfor skal hotellet ikke være meget større, end det er i dag.

Det fortæller hoteldirektør Allan L. Agerholm.

Han købte sammen med andre investorer hotellet for et år siden og stod foran en opgave med at genopbygge hotellets drift efter en konkurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første år har været svært, primært på grund af personalemangel, men nu har bølgerne lagt sig, og der bliver i disse dage arbejdet med at tage hotellet et skridt videre.

Det bliver dog med en helt anden strategi end de tidligere ejere.

Det er rigtigt, at det er sværere at få et lille hotel til at løbe rundt, men det er vi nu ligeglade med, for det, der er vigtigt her, er, at du har en særlig oplevelse som gæst. Det kan det her sted, og det kan det her område.

Allan L. Agerholm

Tilbage i 2020 var der nemlig planer om en stor udvidelse af hotellet, hvor der skulle bygges omkring 60 nye værelser, og dermed ville man komme op på over 100 hotelværelser. Det mente de tidligere ejere var nødvendigt for at få driften til at hænge sammen.

Allan L. Agerholm er efter det første år med hotellet slet ikke enig i, at hotellet skal vokse til næsten dobbelt størrelse:

- Det skal ikke være voldsomt meget større, end det er. Det her er et hotel, hvor der er nærvær, og hvor der er fokus på gæsten. Når du kommer her, uanset om det er på en kæresteweekend, du holder et bryllup eller et møde, så er det dig, der er i centrum.

Udvidelse ville skade harmonien

Kan hotellet ende på 50 til 60 værelser, har det den helt rette størrelse. Nok er det sværere at drive de små hoteller, og derfor taler man ofte om de 100 værelser, men det løser ikke nødvendigvis problemerne.

Med 100 værelser på Bandholm Badehotel vil resten nemlig skulle tilpasses den nye kapacitet. Pludselig vil restauranterne være for små, og der vil være for få toiletter.

Bandholm Badehotel har nogenlunde den størrelse, som hotellet skal have. Gæsterne skal stadig føle sig set af personalet, og ikke drukne i mængden af andre gæster. Arkivfoto: Anders Knudsen

- Vi vil heller ikke have konferencefaciliteter nok, og sådan vil hele harmonien i hotellet forrykke sig, siger Lise Linneberg-Agerholm, der er gift med hoteldirektøren og tog over som hotelchef, da hotellet pludselig stod og manglede en til at lede den daglige drift.

På Bandholm Hotel tager man derfor tanker om udvidelse med ro. For nok er der noget om snakken med størrelse og drift, men måske skal der bare se anderledes på tingene på det historiske hotel.

- Det er rigtigt, at det er sværere at få et lille hotel til at løbe rundt, men det er vi nu ligeglade med, for det, der er vigtigt her, er, at du har en særlig oplevelse som gæst. Det kan det her sted, og det kan det her område, slår Allan Agerholm fast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har solgt masser af bygninger

Mens hotellet altså ikke får flere værelser, var der fra første dag ved overtagelsen et klart ønske om at sælge ud af de mange mursten, som hørte til hotellet.

Den tidligere frikirke Faderhuset havde købt flere lokale ejendomme under sit ejerskab, og de fleste fulgte med handlen, da hotellet blev solgt i 2019. Med de nye ejeres indtog i 2022 skulle der ryddes op.

Det er der blevet. Da byens tidligere købmandsforretning blev solgt i november, var alt overflødigt solgt fra. Også Knuthenborgs tidligere godskontor, hvor der under både Faderhuset og de senere ejere var wellness-afdeling.

Historien om Bandholm Hotel

 • Hotellets historie kan spores mere end 330 år tilbage. I 1692 blev det en kongeligt privilegeret kro.
 • Den nuværende hvide palæbygning blev opført i 1886 og var i mange år bortforpagtet af Knuthenborg. Godset solgte hotellet i 1968, og det gennemgik efterfølgende en stor renovering. Hoteldriften holdt dog kun til 1970, og efterfølgende stod hotellet tomt.
 • I 1978 blev det købt af Knud Wexøe, der brugte hotellet til kursusvirksomhed. Ved hans død i 2001 lå hotellet dog helt stille. Knud Wexøes datter, Eliane - gift med tidligere kulturminister Brian Mikkelsen, overtager hotellet, men lader det blot stå tomt.
 • I 2004 sælger Eliane Wexøe hotellet for 3,6 millioner kroner til selskabet SCSK 6362 Aps, der var ejet af Klaus Riskær Pedersens tidligere svigerfar, Vagn Andersen.
 • Frimenigheden Faderhuset køber hotellet i 2006 for 8,6 millioner kroner.
 • Hotellet genåbnede i 2007, men under Faderhusets ledelse oplevede hotellet nogle turbulente år i medierne.
 • I 2013 valgte personkredsen bag Faderhuset at lukke menigheden, men fortsatte hoteldriften.
 • I 2019 blev Bandholm Hotel og en masse ejendomme i byen solgt til nye ejere, der ikke havde noget med den tidligere frimenighed at gøre.
 • De nye ejere havde ingen erfaring med hoteldrift, og efter få måneders ejerskab lukkede Danmark ned på grund af corona-pandemien.
 • Et erfarent hold af erhvervsfolk fra hotel- og restaurationsbranchen havde købt sig ind i hotellet, men kunne ikke forhindre en konkurs.
 • Bandholm Badehotel genåbnede med sit nye navn 3. juni sidste år.

Lige omkring årsskiftet kom der fjernvarme til hotellet, og dermed kunne pillefyret og flere olietanke sendes på pension.

- Da vi nedlagde oliefyrene, kunne vi melde hotellet ind i det 20. århundrede, men vi er ikke kommet til det 21. århundrede, siger Allan Agerholm og slår en latter op.

Bandholm Badehotel genåbner 9. februar efter at have været lukket siden 18. december.

 • 11_f_mar_bandholm hotel1
  Der bliver ikke tale om at udvide Bandholm Badehotel markant, som tidligere ejere ellers har arbejdet med. De 43 værelser kan med tiden vokse med små 20 mere, men så skal det heller ikke blive større, mener de nye ejere. Arkivfoto: Anders Knudsen
 • Mar Bandholm Badehotel12
  Bandholm Badehotel har nogenlunde den størrelse, som hotellet skal have. Gæsterne skal stadig føle sig set af personalet, og ikke drukne i mængden af andre gæster. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Bruger det samme som 260.000 husstande: Monster-strømslugere på vej til Nakskov

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Annonce
Annonce
112

Pludselig så han sine stjålne ejendele et andet sted i byen

112

Anklager: Derfor var det drabsforsøg

Guldborgsund

Renoveres for knap 10 millioner kroner

Erhverv

Skifter ud i toppen

Sport

Michael Damgaard fravalgt til landsholdet

Lolland

Bruger det samme som 260.000 husstande: Monster-strømslugere på vej til Nakskov

Vejret

Rolf forventes at lægge sig inden weekend med roligt vejr

Guldborgsund

Unge iværksættere fra Falster slog rekord i Løvens Hule

Vejret

Stormen har haft godt fat i Lolland-Falster i nat

112

Hurtig indsats: Bilbrand slukket før brandvæsnet nåede frem

112

En, to, mange problemer: Påvirket mand mister bilen

Sport

NFC vender 0-2 til uafgjort i næstsidste testkamp

Sport

NFC-talent fik første startplads på landsholdet i dansk sejr

Lolland

Ny ejer vil realisere kæmpe ferieby på Lolland

Lolland

Lokal forfatter nomineret til fornem pris

Guldborgsund

Først var skolen gammel og autoritær - så kom der gang i festen

Annonce
Annonce
112

271 taget i fartkontroller

Indland

Randers Kommune kræver knap 120 millioner fra Nordic Waste

Indland

Medicin kan sætte turbo på nedbrydelsen af PFAS i kroppen

Vejret

DMI udsender varsel: Færgeafgange aflyst

Lokal nyt

Lægemangel: Det står værst til i vores region

Vejret

Voldsomt vejr på vej: Orkanstød rammer om under 24 timer

Indland

Første gang i over et årti faldt salget