Annonce
Lolland

TYVENE BLEV PÅGREBET: MEN SAGEN HAR IKKE VÆRET FOR RETTEN

Michael Rubio kan ikke forstå, at han ikke kan få nogen besked fra anklagemyndigheden om sin sag. Foto: Marianne Knudsen
Michael Rubio føler sin retsfølelse krænket.

MAGELTVING: Michael Rubio og hans kones hus ligger for enden af en længere, blind vej, og man skal vide, at der er noget at komme efter for overhovedet at finde derned.

Men søndag 28. november ved 21-tiden kører to yngre mænd til adressen på Mageltving Holmevej i en varebil. Iført pandelamper går de igennem mudderet og begynder at læsse byggematerialer, der ligger ude foran huset, ind i varebilen.

Hvem der har opdaget byggematerialerne, der kunne stjæles, har Michael Rubio også spekuleret over:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik både gravet el ned og lagt fibernet ind i forbindelse med istandsættelsen af huset. Der har nogen måske hæftet sig ved, at materialer lå der, siger han.

Blokerer vejen med bil

Der er sat overvågningskameraer op på huset og på grunden, så Michael Rubio, der befinder sig i København, kan pludselig på sin mobiltelefon se de to tyve, der er ved at stjæle fra ham.

- Shit, jeg er i København, tænker jeg, men ringer så en nabo op og fortæller, at der er tyve på grunden, og beder vedkommende om at køre sin bil ud og blokere vores smalle vej. Det gør naboen, fortæller Michael Rubio.

- Så ringer jeg til politiet og fortæller, at jeg kan se, at der er to tyve i gang med at stjæle byggematerialer, og jeg får beskeden: "Vi kommer med det samme."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Truer nabo

- Derefter ringer jeg til en anden nabo, der kører ned til huset og begynder at tage fotografier af varebilen, som tyvene er kommet i. Det opdager de, og de begynder at true ham, og jeg når at tænke, bare de ikke  skubber til ham, men så kommer politiet heldigvis. De to betjente var faktisk fremme på blot et kvarter, fortæller Michael Rubio.

De to mænd pågribes på fersk gerning af betjentene. Tyvene viser sig at være to dengang 19-årige mænd fra henholdsvis Nakskov og Maribo.

- Jeg er med på telefonen, og de to kommer med en røverhistorie om, at de har fået lov til at tage materialerne af ejeren, hvilket jeg bestrider, og betjentene sætter dem til at tømme varebilen igen, men nogle af mine ting ligger tilbage, fordi de hævder, at det er nogle, de har haft med, fortæller Michael Rubio.

Det drejer sig blandt andet om en pumpe, en stige og en økse. I alt har Michael Rubio rejst krav om en erstatning på 14.000 kroner, hvori også indgår den tid, han har brugt på sagen efter tyveriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Over et år siden nu

- Jeg beder betjentene om, at bilen bliver fjernet, for jeg er utryg ved, at de to skal komme tilbage for at hente den, og som jeg har forstået det, får de to lov til at køre fra stedet, efter at betjentene har optaget rapport. Siden har jeg ikke hørt mere, selv om jeg cirka hver fjerde til sjette uge har spurgt til, hvornår sagen kommer for retten.

- Det er jo en ret simpel sag opklaringsmæssigt. Politiet modtog dagen efter videomaterialet fra overvågningskameraerne, de har fået besked om varebilens nummerplade, en nabo har set dem, og politiet pågreb dem på gerningsstedet. Nu, hvor der er gået mere end et år, synes jeg , at det burde være muligt at få en form for opstart af sagen eller i det mindste et feedback fra anklagemyndigheden om, hvornår sagen er klar til at komme for retten, siger Michael Rubio.

Han har også forsøgt at få aktindsigt i sagen:

- Jeg vil gerne fortælle arbejdsgiveren, at hans firmabil bliver brugt til at lave indbrud med om aftenen.

- Nu føler jeg, at min retsfølelse bliver lidt krænket, fordi der intet sker. For mig at se er det supernemt at få sagen afgjort. Der er ingen tvivl. Der er videoklip af, hvad de gør, der er et vidne og betjentene, der tager de to få fersk gerning, opridser Michael Rubio.

Folketidende ringede mandag til anklagemyndigheden i Næstved for at spørge, hvorfor der ikke sker noget i sagen, og talte med en sekretær. Hun lovede at bringe vores henvendelse videre. Sekretæren fik også sagsnummeret. Avisen har som Michael Rubio heller intet hørt fra anklagemyndigheden.Folketidendes omtale af sagen 29. november 2021. Den dengang omtalte "vagtmand" er ejerne af huset, der via overvågningskameraer kunne følge tyveriet, mens det foregik, på sin mobiltelefon. Foto: Folketidende
  • NAK Michael rubio
    Michael Rubio kan ikke forstå, at han ikke kan få nogen besked fra anklagemyndigheden om sin sag. Foto: Marianne Knudsen
  • Nak tyve avis 29 november 2021
    Folketidendes omtale af sagen 29. november 2021. Den dengang omtalte "vagtmand" er ejerne af huset, der via overvågningskameraer kunne følge tyveriet, mens det foregik, på sin mobiltelefon. Foto: Folketidende
Annonce
112

Roses af brandvæsnet efter brand:- Det var effektivt arbejde

Lolland

Problemer i svømmehal: Dobbelt op på millionregning

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Minister aflyser planlagt besøg med kort varsel

Guldborgsund

Er du is-elsker? Så er der gode nyheder på vej

112

Roses af brandvæsnet efter brand:- Det var effektivt arbejde

Guldborgsund

Stemningsfuld sankthans

112

Undrede du dig også? Flere kæmpebrag i byen

Samfund

Aeah forstår det ikke: Nu skal broren flytte igen

Guldborgsund

Her er der gode jobmuligheder, hvis man er fra Lolland-Falster

Nykøbing

"Dødsing" kommer til byen: Maveplask-konkurrence i Nykøbing

112

Har snydt erhvervsdrivende: Veksler falske penge

Vejret

Nu kommer sommervarmen - men senere på ugen vender vejret

Politik

Præsenterer ny alliance: Vil beskytte børn mod techgiganter

Guldborgsund

Lokale unge har stort skolefravær: Nu er der kommet bud på løsninger

Lolland

Problemer i svømmehal: Dobbelt op på millionregning

Indland

Advarer inden sankthans: Husk det nu

Sakskøbing

Brand i lejlighed: Store brand og røgskader

Annonce
Annonce
Lolland

Rammer Lollands udsatte børn: Formand sigtet for underslæb

Sport

Uden at spille - Frem Sakskøbing rykker ned i LF-serien

Indland

"Det er beskæmmende": Kun 170 betjente er blevet ansat

Sport

NFC henter forstærkning: Han er lillebror til Brøndby-stjerne

Lolland

De må undvære den: Stormfloden slugte badebroen

Udland

Teenagere anholdt for at planlægge angreb mod jødiske mål

Sport

Ny NFC-spiller flytter til Gedser