Annonce
Erhverv

SKETE UVENTET: SØREN OG ULLAS OMFATTENDE EVENTYR

Søren og Ulla Rask flyttede virksomheden til Maribo, hvor der er godt gang i salget af hårde hvidevarer også. Foto: Anders Hansen
Når Rask El 31. marts holder 25 års jubilæum, så fejres en virksomhed, der på 25 år er vokset fra tre mand til i dag omkring de 60. Den store vækst er muliggjort af et ægtepar, der har stået sammen i et hårdt arbejde med at skabe virksomheden, som nu er i gang med et generationsskifte.

MARIBO: Da Søren og Ulla Rask for 25 år siden satte underskriften på overtagelsen af installatørvirksomheden Niels Schou i Holeby, så havde de ikke ventet, at eventyret ville blive så omfattende. Dengang var ægteparret allerede bestyrere i EL-Verner i Rødby, der var ejet af selskabet Gorm Jensen & Søn i Maribo. Men de havde mod på at få deres egen virksomhed, og de fik hurtigt nok at se til, husker Søren Rask.

- Det begyndte rigtigt godt i virksomheden, der havde nok af opgaver og en familie-stemning i en virksomhed med tre ansatte, som vi rigtigt godt kunne lide. Men så kom der en stor-strejke, og jeg måtte pludselig lave alt arbejdet, siger Søren Rask med et smil og tilføjer:

- Men jeg kan godt klare at arbejde 100 timer om ugen, så det var bare en af de mange ting, man tager med, når man har en virksomhed, der altid har rigeligt med opgaver, siger Søren Rask, der fra starten har aftalt med Ulla, at han har hovedansvaret i virksomheden, mens hun har hovedansvaret derhjemme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til det siger Ulla Rask:

- Men det hele flyder jo lidt sammen, så reelt hjælper vi jo hinanden med det hele, understreger hun og tilføjer, at ægteparret har gjort virksomhedsdriften til en livsstil, hvor der også er blevet plads til at få de to - nu voksne - børn Lene og Lasse, der meget hurtigt i deres liv blev involveret i virksomheden.

Voldsom vækst

Væksten i de 25 år er ikke kun sket ved, at der er kommet flere opgaver. Den er også sket ved, at Rask El har overtaget flere virksomheder. Cirka ti år efter købet af Niels Schou i Holeby fulgte overtagelsen af Gorm Jensen, som de tidligere havde været bestyrere i. Virksomheden havde mange større kunder og servicekontrakter, så herefter kom udviklingen til at gå endnu hurtigere.

I 2013 tog ægteparret en stor beslutning og flyttede sammen med cirka 25 ansatte forretningen til Gasværksvej i Maribo i en bygning, der tidligere havde huset Aldi og KS Værktøj. De mange kvadratmeter var der god brug for, fordi ægteparret så en mulighed for at udvide hvidevareforretningen.

- Vi havde dengang hvidevareforretning i Holeby, men forretningsgrundlaget var for lille, så det var oplagt at forsøge at udvikle den forretning her, husker Søren Rask, der inden flytningen til Maribo så småt havde sat gang i generationsskiftet, idet han tog el-installatøren Jacob Goldbeck ind som delvis medejer. Et godt træk i en tid, hvor væksten bare fortsatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu på Falster

Næste skridt i udviklingen kom allerede i 2015, da muligheden for at overtage Melgaard El i Nykøbing viste sig. Igen voksede virksomheden – nu med yderligere 16 nye medarbejdere. Samtidig fik virksomheden nu yderligere en base, så der i dag er serviceudkørsel og kontorer i både Nykøbing og Maribo.

Væksten har medført, at virksomheden i dag kan byde ind på mange flere større opgaver inden for byggeri og større servicekontrakter end tidligere, forklarer Søren Rask.

- Jeg vil gætte på, at service nu udgør 25 procent af forretningen, mens resten er større entrepriser og kontrakter, siger virksomhedsejeren, der tror, at væksten i de store kontrakter især er muliggjort af bredden i kompetencerne hos vores mange dygtige elektrikere

- Vi kan jo så meget inden for automatisering, energi-optimering, IT-netværk, alarmer – og alt det andet, der er en del af bygningerne i dag, siger Søren Rask, der har oplevet det som forholdsvist nemt at skabe en vækst-virksomhed.

- Jeg har egentlig ikke haft noget mål i sig selv om at vokse, men det er kommet af sig selv, efterhånden som kunderne kan se, at vi kan løse deres opgaver fornuftigt. Faktisk er det sværeste ved at være iværksætter at ansætte den første. Derefter bliver det nemmere, og nu er det jo ikke så væsentligt, om vi er 60 eller 62 ansatte, siger Søren Rask.

  • Søren og Ulla Rask flyttede virksomheden til Maribo, hvor der er godt gang i salget af hårde hvidevarer også. Foto: Anders Hansen
Annonce
Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken