Annonce
Lolland

UNGE KIROPRAKTORER HAR VALGT LOLLAND TIL

Tværfagligheden bliver der sat pris på hos Kiropraktorerne Maribo. Bagerst er det massør Jan Haubroe Nordal og Helle Daugbjerg, mens kiropraktorerne Mie Agersted og Thomas Bonde Rasmussen sidder forrest. Der er enighed om at det er godt at have kollegerne tæt på, og kunne sparre med hinanden. Foto: Palle Nevad Frandsen
Hos Kiropraktorerne Maribo er staben på et år udvidet med to unge kiropraktorer og en erfaren massør.

MARIBO: To nye kiropraktorer og en massør er indenfor det seneste år kommet til Kiropraktorerne Maribo og sørger for, at klinikken i Vestergade er ekstra spækket med liv. Mens massør Jan Haubroe Nordal kommer fra egen klinik i Nørreballe, er Mie Agersted og Thomas Bonde Rasmussen begge nye i lokalområdet.

Jeg er en af de sjældne typer, der vender tilbage efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide lokalområdet og har meget familie og hele min omgangskreds her. Så jeg regner med at blive hængende.

Thomas Bonde Rasmussen

Alle tre har valgt klinikken ud fra at komme ind i et tværfagligt arbejdsfællesskab, hvor der er mulighed for at sparre med sine kolleger.

- Jeg har arbejdet alene i næsten 15 år, og jeg var lidt skeptisk, da jeg blev kontaktet af klinikkens ejere. Men efter nogle snakke tænkte jeg også, at skulle jeg gøre det, så var det nu, fortæller Jan Haubroe Nordal.

Annonce

Han nyder at være kommet ind et sted, hvor der er kolleger om morgenen når han møder, og hvor man kan tage frokosten sammen, når tiden lige tillader det.

- I forhold til at have klinikken hjemme, er der her et hus med masser af liv i. Det var fedt at have min klinik hjemme, og jeg troede ikke, at jeg nogensinde skulle sige det her, men det er den bedste beslutning jeg har taget meget længe. Jeg har bestemt ikke fortrudt det, siger han.

Vendt hjem til Lolland

Jan Haubroe Nordal begyndte i Vestergade i begyndelsen af december, og det samme gjorde Mie Agersted. Hun blev færdig som kiropraktor i 2020 og har været ansat i en klinik i Næstved. Kærligheden til en lokal landmand har trukket hende til Sydhavsøerne, og efter barselsorlov er hun blevet tilknyttet klinikken.

At hun nu får indblik i livet som landmand er slet ikke dårligt, for der kommer en del fra landbruget i klinikken, som døjer med den ene eller anden skavank. Her har Mie Agersted fået en helt ny indsigt i hvilke typer arbejde en landmand har.

Du bliver inspireret til at blive en bedre udgave af dig selv, og kommer du hjem fra kursus, så deler du gerne ud af din nye viden.

Mie Agersted

Mens Lolland endnu er et forholdsvis nyt område for Mie Agersted, er Thomas Bonde Rasmussen noget mere på hjemmebane. Han blev ansat i klinikken i februar sidste år, og er i gang med et års turnus efter fem år på Syddansk Universitet i Odense. Oprindeligt er han dog opvokset i Maribo.

- Jeg er en af de sjældne typer, der vender tilbage efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide lokalområdet, og har meget familie og hele min omgangskreds her. Så jeg regner med at blive hængende.

I en tid hvor mange unge slår sig ned i storbyen, har han intet problem med at gå mod strømmen.

- Personligt kan jeg godt lide de her lokalsamfund, hvor alle kender hinanden. Det synes jeg er meget rart, siger han.

Annonce

Håber skyggen forsvinder

Mie Agersted er også faldet fuldstændig for Lolland. Her kan hun om sommeren spille tennis i klubben i Maribo, hvor der fra tennisbanerne er udsigt ud over Maribosøerne, og har hun lyst skal hun blot gå få hundrede meter, så kan hun hoppe i en kajak og opleve byen set fra vandet.

Min egen faglighed bliver løftet af at kunne tale med andre, og jeg får et større indblik i kiropraktorernes arbejde gennem sådan en sparring.

Jan Haubroe Nordal

Idyllen er i højsædet på Lolland, især hvis man holder af naturen med både sø, skov og strande. Det er der rigeligt af.

- Selv om jeg er tilflytter, plejer jeg at sige, at vi ikke skal råbe for højt om, hvor dejligt der er hernede, for der skal heller ikke komme for mange hertil. Så forsvinder charmen ved den gode plads, siger hun og griner.

- Det er virkelig et skønt, skønt sted. Den skygge Lolland nogle gange kan have over sig, håber jeg forsvinder.

Annonce

Et løft til fagligheden

At de to unge kiropraktorer har valgt et sted med en masse kolleger, er ikke nogen tilfældighed.

Mie Agersted fortæller, at det giver utroligt meget at kunne vende en faglig problemstilling med en kollega. Det ville være sværere, hvis hun havde sin egen klinik.

- Det handler ikke kun om at få erfaring. Jeg kan sagtens blive taget med på råd af en kollega med mange flere år i branchen, hvis der eksempelvis er brug for en second opinion om et røntgenfoto. I bund og grund handler det jo bare om at sikre den bedste behandling for patienterne, og det tror jeg de får, når de kommer til et sted, hvor folk arbejder godt sammen, siger hun.

Kiropraktorerne Maribo

  • Klinikken blev åbnet i 1939 af kiropraktiker Svend Nielsen. Han drev klinikken frem til 1977, hvor Niels Overgaard overtog. I 2015 kom Ann Hebin Schandorf og Martin Klement ind som medejere af klinikken, og de har drevet den siden 2019, hvor Niels Overgaard trak sig tilbage.
  • Kiropraktorerne Maribo flyttede i 2020 fra lokaler ved den nu nedrevne gamle Irma-forretning til Vestergade 38.
  • På den nye lokation råder man over lokaler fordelt på flere etager. Øverst oppe har AOF Lolland yoga-lokale, mens massører og kiropraktorer fylder de øvrige etager. Dog også med plads til Lehman Partners, der tilbyder coaching i forbindelse med eksempelvis stress.

I mange år har Jan Haubroe Nordal ikke haft mulighed for den sparring hjemme, men pludselig arbejder han ikke bare sammen med en masse kiropraktorer, men også en massør, som har været 25 år i branchen.

- Min egen faglighed bliver løftet af at kunne tale med andre, og jeg får et større indblik i kiropraktorernes arbejde gennem sådan en sparring, siger han og bliver hurtigt suppleret af Mie Agersted:

- Du bliver inspireret til at blive en bedre udgave af dig selv, og kommer du hjem fra kursus, så deler du gerne ud af din nye viden.

Annonce

Patienter i alle aldre

At huset er tværfagligt, gavner både personale og patienter. Nogle gange kan en patient have brug for lige at blive løsnet af noget massage, inden kiropraktoren tager over, og det går noget nemmere, når begge faggrupper er at finde i samme hus. Det gør også, at behandlingen skrider hurtigere frem, påpeger de tre fra den kiropraktiske klinik.

Samtidig betyder flere ansatte, at hver medarbejder kan arbejde med forskellige specialer. At være kiropraktor betyder, at du møder et meget bredt udsnit af den danske befolkning.

- Vi supplerer hinanden godt. Ann (Hebin Schandorf, den ene af klinikkens ejere, red.) og jeg vil gerne se børn og babyer, mens Thomas og Martin (Klement, den anden af klinikkens ejere, red.) nok er mere til patienter med sportsskader, forklarer Mie Agersted, der lige har haft et barn på blot et par uger.

Uddannelsen som kiropraktor

  • For at blive kiropraktor skal man tage den fem-årige kandidatuddannelse "klinisk biomekanik" på Syddansk Universitet i Odense. Her studerer men side om side med lægestuderende. Uddannelsen giver autorisation som kiropraktor.
  • Efter de fem år på universitetet gennemfører kiropraktoren en et-årig supplerende, praktisk uddannelse ved navn turnusuddannelse for at få tilladelse til selvstændigt virke.
  • Der er mulighed for at bygge oven på kandidatgranden med en phd eller en masteruddannelse. Det har cirka 25 af landets 650 kiropraktorer gjort. Der er kun få ledige kiropraktorer.

- De helt små ser jeg ikke meget til endnu. Dem overlader jeg ind til videre til kvinderne, siger Thomas Bonde Rasmussen med et glimt i øjet. Han har til gengæld haft en patient på 93 år, så det er mange forskellige danskere som søger hjælp.

Generelt er der mange ældre patienter i klinikken, hvilket ikke er overraskende, når man ser på alderssammensætningen på Lolland.

- Der er mange pensionister hernede, og de oplever selvfølgelig smerter, som ofte kommer af slidforandringer. Her lægger vi meget vægt på, hvad de kan gøre i hverdagen, og hvad de skal forvente i fremtiden. Så rådgivning er også en stor del af vores arbejde.

Når sidste patient er klaret, kan medarbejder så komme ud og deltage i det lokalsamfund, som de er så glade for at være en del af.


Annonce
112

HASARDERET KØRSEL: FULD MAND TORPEDEREDE AUTOVÆRN

Annonce
Annonce
Lokal nyt

- SVARER IGEN PÅ KRITIK: DET VIL JEG IKKE HAVE SIDDENDE PÅ MIG

112

HASARDERET KØRSEL: FULD MAND TORPEDEREDE AUTOVÆRN

Lolland

DERFOR ER SYGEMELDINGEN ET STORT S-PROBLEM

Guldborgsund

KÆMPE-SCOOP BEKRÆFTET: HAN TAGER OVER

Lolland

MANDEFALD I LOLLANDS LEDELSE: KOMMUNALDIREKTØR OGSÅ SYG

Guldborgsund

NYT OM PANINO-SKYDERI: EFTERLYSER TO PERSONER OG FLUGTBIL

Lolland-Falster

JUBLER OVER RESULTAT: STOR SUCCES FOR LOLLAND OG FALSTER-PROJEKT

Lolland

SKRED UNDER STOR DRAMATIK: NU SKAL HAN SAMARBEJDE MED DEM

112

GEMTE ULOVLIGT PILLEGLAS: BILEN VAR PUMPET OP MED STEROIDER

112

FRÆKT SKULPTUR-TYVERI: MEN DE ER NEMME AT GENKENDE

Sport

FYRET IGEN OG IGEN: MULIG TRÆNER HAR ET BLAKKET RY

Sport

TIDLIGERE LANDSTRÆNER NÆVNES SOM TSØ-EMNE

Lolland

STORT SLAG FOR S PÅ LOLLAND: HUN ER SYG PÅ UBESTEMT TID

Erhverv

KRAFTIG NEDGANG I BOLIGHANDLER

Indland

ANTALLET AF TILMELDTE STAMCELLEDONORER ER EKSPLODERET

112

DRAMATISK AFTEN: BEBOER KØRT PÅ SYGEHUSET

Erhverv

HER REJSES FLEST VINDMØLLER OG SOLCELLER

Annonce
112

LÆGEVAGT PÅ BESØG: SÅ BLEV POLITIET TILKALDT

Lykke

HER ER VERDENS LYKKELIGSTE

Lolland

EN ORDENTLIG KRABAT: ALLAN FIK SIN "20 ÅRS-FANGST"

Guldborgsund

STEMME-SLUGER STOPPEDE: ER DET HANS AFLØSER?

Sport

BOMBE: TEAM SYDHAVSØERNE SKAL HAVE NY TRÆNER

lolland

PERLEDAG PÅ NAKSKOV BIBLIOTEK

Ugeavisen Guldborgsund

"Lille finale" mod København

Vejret

MILD OG VÅD UGE MED RISIKO FOR TÅGE

Guldborsund

KÆMPE-SCOOP: DET ER DRØMMEKANDIDATEN!

Lokal nyt

HAR BRUGT MILLIONER PÅ TOMME SENGEPLADSER TIL FARLIGE PSYKISK SYGE

112

DRAMA PÅ KOFOEDSMINDE: BEBOER HAVDE SAT ILD PÅ ET BADEVÆRELSE

Skolelukning

HÅRD KRITIK: FORÆLDRE HAR IKKE KÆMPET NOK

Udland

ARRESTORDRE: VIL HAVE PUTIN I FÆNGSEL

Guldborgsund

SKUMSLUKKERE I BRUG: BRAND I SOMMERHUS

Guldborgsund

LOSE SKAL IGEN LAVE KUNST I KOMMUNEN

Erhverv

STOR KÆDE SLAGTER FLERE BUTIKKER: LOLLAND OG FALSTER SLIPPER

Lolland

KRÆVER KÆMPEBØDE TIL LOKAL SVINEPRODUCENT

112

SKRÆMT EKSKÆRESTE I VOLDSOM SAG: - JEG ER VED AT BESVIME

112

STOPPET MED PISTOLER OG PEBERSPRAY I BILEN

Togbusser

NU IGEN: - DET ER FRUSTRERENDE

Annonce
Annonce
Lokal nyt

FULD FART! BILER DRØNEDE GENNEM FALSTER

Ugeavisen Guldborgsund

GENERALFORSAMLING OG FOREDRAG

112

GJORDE USÆDVANLIGT FUND I MANDS UNDERBUKSER

Indland

VED IKKE HVORFOR: KÆMPE FALD I ANTALLET AF RÅDYR

lolland

FORÅRSKONCERT MED POP OG DYBSINDIGT TEMA

Lokal nyt

SÅ MANGE DRUKNEDE SIDSTE ÅR

Livstil

INTROVERT OG EKSTROVERT I FORHOLDET? SÅDAN KLARER I DEN

Indland

PRINS JOACHIM RYKKER TIL USA: HAR FÅET NYT JOB

Lolland

HAR EKS-LOLLIK SOM FAVORIT TIL AT RYGE UD I AFTEN

112

KØRTE 113 KM/T I 60-ZONE

Lokal nyt

KRÆVER ERSTATNING FOR FORSINKEDE BRYSTSCREENINGER

112

HÅRDE ANKLAGER: HAN BOKSEDE HENDE I HOVEDET OG MAVEN

Vejret

DMI OM WEEKENDVEJRET: BLIVER PÆNEST PÅ LOLLAND OG FALSTER

Guldborgsund

23-ÅRIG SCORER MILLIONER PÅ GENIAL IDE