Annonce
Lolland

UNGE KIROPRAKTORER HAR VALGT LOLLAND TIL

Tværfagligheden bliver der sat pris på hos Kiropraktorerne Maribo. Bagerst er det massør Jan Haubroe Nordal og Helle Daugbjerg, mens kiropraktorerne Mie Agersted og Thomas Bonde Rasmussen sidder forrest. Der er enighed om at det er godt at have kollegerne tæt på, og kunne sparre med hinanden. Foto: Palle Nevad Frandsen
Hos Kiropraktorerne Maribo er staben på et år udvidet med to unge kiropraktorer og en erfaren massør.

MARIBO: To nye kiropraktorer og en massør er indenfor det seneste år kommet til Kiropraktorerne Maribo og sørger for, at klinikken i Vestergade er ekstra spækket med liv. Mens massør Jan Haubroe Nordal kommer fra egen klinik i Nørreballe, er Mie Agersted og Thomas Bonde Rasmussen begge nye i lokalområdet.

Jeg er en af de sjældne typer, der vender tilbage efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide lokalområdet og har meget familie og hele min omgangskreds her. Så jeg regner med at blive hængende.

Thomas Bonde Rasmussen

Alle tre har valgt klinikken ud fra at komme ind i et tværfagligt arbejdsfællesskab, hvor der er mulighed for at sparre med sine kolleger.

- Jeg har arbejdet alene i næsten 15 år, og jeg var lidt skeptisk, da jeg blev kontaktet af klinikkens ejere. Men efter nogle snakke tænkte jeg også, at skulle jeg gøre det, så var det nu, fortæller Jan Haubroe Nordal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han nyder at være kommet ind et sted, hvor der er kolleger om morgenen når han møder, og hvor man kan tage frokosten sammen, når tiden lige tillader det.

- I forhold til at have klinikken hjemme, er der her et hus med masser af liv i. Det var fedt at have min klinik hjemme, og jeg troede ikke, at jeg nogensinde skulle sige det her, men det er den bedste beslutning jeg har taget meget længe. Jeg har bestemt ikke fortrudt det, siger han.

Vendt hjem til Lolland

Jan Haubroe Nordal begyndte i Vestergade i begyndelsen af december, og det samme gjorde Mie Agersted. Hun blev færdig som kiropraktor i 2020 og har været ansat i en klinik i Næstved. Kærligheden til en lokal landmand har trukket hende til Sydhavsøerne, og efter barselsorlov er hun blevet tilknyttet klinikken.

At hun nu får indblik i livet som landmand er slet ikke dårligt, for der kommer en del fra landbruget i klinikken, som døjer med den ene eller anden skavank. Her har Mie Agersted fået en helt ny indsigt i hvilke typer arbejde en landmand har.

Du bliver inspireret til at blive en bedre udgave af dig selv, og kommer du hjem fra kursus, så deler du gerne ud af din nye viden.

Mie Agersted

Mens Lolland endnu er et forholdsvis nyt område for Mie Agersted, er Thomas Bonde Rasmussen noget mere på hjemmebane. Han blev ansat i klinikken i februar sidste år, og er i gang med et års turnus efter fem år på Syddansk Universitet i Odense. Oprindeligt er han dog opvokset i Maribo.

- Jeg er en af de sjældne typer, der vender tilbage efter endt uddannelse. Jeg kan godt lide lokalområdet, og har meget familie og hele min omgangskreds her. Så jeg regner med at blive hængende.

I en tid hvor mange unge slår sig ned i storbyen, har han intet problem med at gå mod strømmen.

- Personligt kan jeg godt lide de her lokalsamfund, hvor alle kender hinanden. Det synes jeg er meget rart, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Håber skyggen forsvinder

Mie Agersted er også faldet fuldstændig for Lolland. Her kan hun om sommeren spille tennis i klubben i Maribo, hvor der fra tennisbanerne er udsigt ud over Maribosøerne, og har hun lyst skal hun blot gå få hundrede meter, så kan hun hoppe i en kajak og opleve byen set fra vandet.

Min egen faglighed bliver løftet af at kunne tale med andre, og jeg får et større indblik i kiropraktorernes arbejde gennem sådan en sparring.

Jan Haubroe Nordal

Idyllen er i højsædet på Lolland, især hvis man holder af naturen med både sø, skov og strande. Det er der rigeligt af.

- Selv om jeg er tilflytter, plejer jeg at sige, at vi ikke skal råbe for højt om, hvor dejligt der er hernede, for der skal heller ikke komme for mange hertil. Så forsvinder charmen ved den gode plads, siger hun og griner.

- Det er virkelig et skønt, skønt sted. Den skygge Lolland nogle gange kan have over sig, håber jeg forsvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et løft til fagligheden

At de to unge kiropraktorer har valgt et sted med en masse kolleger, er ikke nogen tilfældighed.

Mie Agersted fortæller, at det giver utroligt meget at kunne vende en faglig problemstilling med en kollega. Det ville være sværere, hvis hun havde sin egen klinik.

- Det handler ikke kun om at få erfaring. Jeg kan sagtens blive taget med på råd af en kollega med mange flere år i branchen, hvis der eksempelvis er brug for en second opinion om et røntgenfoto. I bund og grund handler det jo bare om at sikre den bedste behandling for patienterne, og det tror jeg de får, når de kommer til et sted, hvor folk arbejder godt sammen, siger hun.

Kiropraktorerne Maribo

  • Klinikken blev åbnet i 1939 af kiropraktiker Svend Nielsen. Han drev klinikken frem til 1977, hvor Niels Overgaard overtog. I 2015 kom Ann Hebin Schandorf og Martin Klement ind som medejere af klinikken, og de har drevet den siden 2019, hvor Niels Overgaard trak sig tilbage.
  • Kiropraktorerne Maribo flyttede i 2020 fra lokaler ved den nu nedrevne gamle Irma-forretning til Vestergade 38.
  • På den nye lokation råder man over lokaler fordelt på flere etager. Øverst oppe har AOF Lolland yoga-lokale, mens massører og kiropraktorer fylder de øvrige etager. Dog også med plads til Lehman Partners, der tilbyder coaching i forbindelse med eksempelvis stress.

I mange år har Jan Haubroe Nordal ikke haft mulighed for den sparring hjemme, men pludselig arbejder han ikke bare sammen med en masse kiropraktorer, men også en massør, som har været 25 år i branchen.

- Min egen faglighed bliver løftet af at kunne tale med andre, og jeg får et større indblik i kiropraktorernes arbejde gennem sådan en sparring, siger han og bliver hurtigt suppleret af Mie Agersted:

- Du bliver inspireret til at blive en bedre udgave af dig selv, og kommer du hjem fra kursus, så deler du gerne ud af din nye viden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Patienter i alle aldre

At huset er tværfagligt, gavner både personale og patienter. Nogle gange kan en patient have brug for lige at blive løsnet af noget massage, inden kiropraktoren tager over, og det går noget nemmere, når begge faggrupper er at finde i samme hus. Det gør også, at behandlingen skrider hurtigere frem, påpeger de tre fra den kiropraktiske klinik.

Samtidig betyder flere ansatte, at hver medarbejder kan arbejde med forskellige specialer. At være kiropraktor betyder, at du møder et meget bredt udsnit af den danske befolkning.

- Vi supplerer hinanden godt. Ann (Hebin Schandorf, den ene af klinikkens ejere, red.) og jeg vil gerne se børn og babyer, mens Thomas og Martin (Klement, den anden af klinikkens ejere, red.) nok er mere til patienter med sportsskader, forklarer Mie Agersted, der lige har haft et barn på blot et par uger.

Uddannelsen som kiropraktor

  • For at blive kiropraktor skal man tage den fem-årige kandidatuddannelse "klinisk biomekanik" på Syddansk Universitet i Odense. Her studerer men side om side med lægestuderende. Uddannelsen giver autorisation som kiropraktor.
  • Efter de fem år på universitetet gennemfører kiropraktoren en et-årig supplerende, praktisk uddannelse ved navn turnusuddannelse for at få tilladelse til selvstændigt virke.
  • Der er mulighed for at bygge oven på kandidatgranden med en phd eller en masteruddannelse. Det har cirka 25 af landets 650 kiropraktorer gjort. Der er kun få ledige kiropraktorer.

- De helt små ser jeg ikke meget til endnu. Dem overlader jeg ind til videre til kvinderne, siger Thomas Bonde Rasmussen med et glimt i øjet. Han har til gengæld haft en patient på 93 år, så det er mange forskellige danskere som søger hjælp.

Generelt er der mange ældre patienter i klinikken, hvilket ikke er overraskende, når man ser på alderssammensætningen på Lolland.

- Der er mange pensionister hernede, og de oplever selvfølgelig smerter, som ofte kommer af slidforandringer. Her lægger vi meget vægt på, hvad de kan gøre i hverdagen, og hvad de skal forvente i fremtiden. Så rådgivning er også en stor del af vores arbejde.

Når sidste patient er klaret, kan medarbejder så komme ud og deltage i det lokalsamfund, som de er så glade for at være en del af.


  • Kiropraktor
    Tværfagligheden bliver der sat pris på hos Kiropraktorerne Maribo. Bagerst er det massør Jan Haubroe Nordal og Helle Daugbjerg, mens kiropraktorerne Mie Agersted og Thomas Bonde Rasmussen sidder forrest. Der er enighed om at det er godt at have kollegerne tæt på, og kunne sparre med hinanden. Foto: Palle Nevad Frandsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
112

Bil brænder på motorvejen

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Ukendt fremtid præger lokal zoo

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

112

Tyskland skærper grænsekontrollen til EM i fodbold: Scandlines følger udviklingen