Annoncørbetalt indhold

Annonce: Folkeskolelærer brillerer: 7.A afslutter med topkarakterer

”Min erfaring fortæller mig, at hvis jeg møder min klasse med et højt engagement, inspiration og kreativitet, vil mine elever møde mig på nøjagtig samme måde”. Sådan lyder det fra folkeskolelæreren, Simon Schmidt From, der har formået at løfte en 7. klasse til at score topkarakterer i den nationale dansktest, som alle folkeskoleever skal igennem.

Fra under middel til over middel
På bare 2 år har folkeskolelæreren, (sponseret link)Simon Schmidt From, formået at løfte en 7. klasse fra under middel til over middel i den danske nationaltest.

”Første gang jeg mødte denne folkeskoleklasse, var jeg fyldt op med nye indtryk og en smule kaos i mit hoved. Klassen var meget opdelt, og generelt manglede eleverne motivation og gejst til at kunne se meningen med de opgaver, de skulle løse”.

Før Simon From Schmidt trådte ind i klassen som ny dansklærer, blev størstedelen af klassen vurderet til at ligge i kategorien ”under middel” i de 3 sproglige grene, de bliver testet i, i den danske nationaltest. Med forventningen om at 80% af eleverne burde være gode til at læse og skrive, manglende klassen et godt stykke vej.

De dygtigste elever mestrer danskfaget
Dansk er et af de vigtigste fag at kunne mestre, og det er der en særlig grund til. Nye tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning viser, at netop de elever, som klarer sig godt i dansk, har en større tendens til at klare sig godt i fag som engelsk og fysik. Omvendt vil elever, der ikke er så stærke sprogligt også have svært ved øvrige fag i skolen.

En motiveret og engageret dansklærer, som Simon Schmidt From, er derfor helt afgørende for at sikre sig, at eleverne får det bedste slutresultat som muligt.

Coaching kickstarter succes

Simon Schmidt From fortæller, at et af de tiltag han tilføjede til sin karriere, for at blive den lærer, han ønskede at være, var at tage et coaching-forløb i kommunikationsformidling.

”En faglig kompetent lærer, gør dig ikke nødvendigvis til en god lærer. Det er altafgørende, at du kan omsætte din viden og pointer til noget brug- og håndtérbart for dine elever, ellers risikerer man, at eleverne hægter sig af. Jeg valgte derfor at prioritere at deltage i et coaching-forløb, hvor jeg fik personlig vejledning til, hvordan jeg bedst kunne formidle mine budskaber til mit publikum.” (Simon Schmidt From).

For nogle år siden blev der lavet undersøgelser om effekten af coaching for folkeskolelærere. Undersøgelsen viste, at efter et års coachingforløb for læreren havde den gennemsnitlige elev forbedret sig fra en score på 50 procent rigtige til 59 procent rigtige i en test, der målte deres færdighed i det enkelte fag.

At sætte sig i demokratisk respekt
Simon Schmidt From understreger vigtigheden af at sætte sig i respekt og tage ansvar for den stemning og det arbejdsmiljø, som florerer i klassen. Han mener, at en lærer skal kunne skabe ro i klasseværelset, da larm hurtigt vil tage koncentrationen væk fra det faglige fokus. Men stemningen i klasseværelset betyder ligeså meget, mener Simon Schmidt From.

”Generelt blandt folkeskolelever oplever jeg ofte, især drenge, som ikke tør at række hånden op og ikke føler sig trygge ved at give deres mening til udtryk i klassediskussioner”.

For mange folkeskoleelever og gymnasieelever fylder de gode karakterer så meget, at de mange gange holder sig tilbage i undervisningen af frygt for at skulle sige noget, som vil have en negativ effekt på deres standpunkt- og/eller årskarakter.

Simon From har derfor lagt meget arbejde i at gøre opmærksom på, at det er bedre at sige noget forkert end slet ikke at sige noget. Denne tankegang har gjort, at drengene i 7.A er ligeså konkurrencedygtige i den mundtlige disciplin som pigerne.

Relationen imellem lærer og elev
For at forsøge at dygtiggøre den 7. klasse, som Simon From trådte ind i for 2 år siden, var relationen til hans elever noget af det vigtigste på dagsorden, da samspillet imellem lærer og elev er afgørende for læring og trivsel.

”Det var vigtigt for mig at bringe mig selv ned på niveau og bølgelængde med mine elever – at forstå deres sprog og interesser, så jeg kunne være en del af den almene snak i klassen, uden at være for ”Karl-smart”. Jeg ville gerne have en finger på pulsen i forhold til ungdommen, og bruge elevernes egne ’perspektiver’ til at inkorporere aktuelle eksempler, cases og udfordringer, som har en naturlig interesse for disse”.

De fleste skolebørn har et grundlæggende ønske om at føle sig betydningsfuld overfor læreren. De vil gerne føle sig set og hørt, og det er et af de områder, hvor Simon Schmidt From virkelig har brilleret ifølge Inge

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • skole