Annoncørbetalt indhold

Annonce: Lav korrekte udbud i byggebranchen

Er du i byggebranchen? Som ansvarlig for forskellige ting er der rigtig meget at holde styr på, og nogle ting er måske ikke lige så logiske som andre. Det gælder blandt andet udbudsreglerne, der kan være svære helt at gennemskue. Derfor har vi herunder forsøgt at give et lille overblik over, hvad der er vigtigt at huske, når man står for udbud.

Det er blandt andet muligt at finde ud af, hvilke former for (sponseret link) udbudsformer, der findes. Det gælder både almindelige licitationer, men det handler også om underhåndsbud eller indbudte licitationer, som begge er mere uformelle, men ikke desto mindre udbudsformer, det stadig kan blive nødvendigt at forholde sig til. Det kommer blandt andet an på udbuddets værdi, da EU har fremlagt forskellige tærskelværdier, der skal overholdes.

Tilbudsloven eller udbudsloven?

Vidste du, at der er forskel på henholdsvis tilbuds- og udbudsloven? Tilbudsloven gælder både i det offentlige og det private, så det er ikke her, forskellen skal findes – det skal den til gengæld i værdien af kontrakten, hvor det igen handler om EU's tærskelværdier. Er kontrakten på under 41,3 millioner kroner, er der tale om tilbudsloven, der træder i kræft.

Overskrider det derimod den tærskelværdi, bliver det i stedet et udbud, og det vil være udbudsloven, der skal følges. EU har fremsat et Udbudsdirektiv, men for at gøre det en lille smule mere simpelt for jer som udbyder, er Udbudsdirektivet inkluderet i Udbudsloven. Det betyder, at I automatisk følger EU's regler og direktiver, hvis I følger den danske lovgivning på området.

Delelementer i TEUF

Har du hørt om TEUF? TEUF står for Traktaten om den Europæiske Unions Funktionsmåde, og i denne er der fremsat en række forskellige temaer, der hver især indeholder elementer, der skal overholdes i et udbud. Det er blandt andet også denne traktat, der sørger for fri bevægelighed på det europæiske marked og sørger for, at handlen på tværs af landegrænserne går så gnidningsfrit som muligt. Fire af de vigtigste principper i TEUF er angivet herunder:

  • Diskrimination: De krav, I stiller som udbyder, skal kunne opfyldes i hele unionen – det må ikke være krav, der kun kan opfyldes i hjemlandet.
  • Ligebehandling: Konkurrencen mellem leverandørerne skal behandles ens – der må ikke gøres forskel uanset oprindelsesland.
  • Gensidig anerkendelse: Så længe ordrerne lever op til de stillede krav, må der ikke gøres forskel på dem, uanset hvilket land, der er med i udbuddet.
  • Gennemsigtighed: Alle kontrakter og vilkår i forbindelse med udbuddet og købet skal ligge offentligt tilgængeligt.

Bliv helt skarp på reglerne

Der er meget at holde styr på, når det kommer til henholdsvis udbud og tilbud, og det kan af samme årsag nogle gange være svært helt at gennemskue, hvornår hvad gælder. På hjemmesiden kan du læse meget mere om, hvad de enkelte dele egentlig handler om. Nogle gange er det en god idé at forhøre sig ved en rådgiver eller ekspert på området, hvis ikke man helt kan gennemskue, hvordan man skal forholde sig til et udbud eller et køb.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.