Annoncørbetalt indhold

Annonce: Pårørende til en syg: Sådan kan du hjælpe

At stå i en situation hvor du pludselig oplever, at en af dine nærmeste bliver syg, kan være frygtelig svært. For det første er der en masse følelser, som man skal håndtere. Sorg, vrede, uretfærdighed og afmagt kan være nogle af de ting, som dukker op.

For det andet skal du kunne håndtere at se en elsket sygne hen, lide og generelt have det svært. Selvom det ikke er dig selv, der er ramt af sygdommen, kan dette virkelig være en mental udfordring af proportioner.

Hvordan kan du være der for din elskede?
Og en af de allersværeste ting ved at være pårørende er ofte, at du skal finde ud af, hvad din egen rolle er i hele situationen. Hvordan skal du tale med personen, støtte og vise, at du er der for vedkommende? Det kan være svære spørgsmål at kunne besvare.

Det helt basale princip for enhver pårørende er dog først og fremmest det at være til stede. Vær ved personens side, vis omsorg og kærlighed, og lad dem selv italesætte, hvad de har brug for. Er du stadig i tvivl kommer der her tre tips til, hvordan du kan være der for vedkommende.

Hjælp med at lindre smerterne
Når folk er rigtig syge, så er der desværre ofte en masse smerter involveret. Det kan være frygtelig for både den syge og for dig som pårørende, og man vil selvfølgelig gerne lindre smerterne så meget som muligt.

Desværre kommer lægevidenskaben nogle gange til kort her. Og derfor kan du som pårørende hjælp den syge ved at komme med alternative metoder. For eksempel kan du introducere brugen af CBD-olie (sponseret link) som et supplement til den medicinske smertedækning af sygdomsbilledet.

Få dem til at tænke på noget andet
Nogle gange kan en frygtelig sygdom komme til at fylde det hele og betyde, at man glemmer at snakke med den syge, som om vedkommende stadig er et menneske. Alt går op i medicin, pleje og dårligdom, og det kan tære på relationen mellem jer.
Som pårørende er det derfor enormt vigtigt at være i stand til at tale med den syge om andre ting og måske endda lave andre aktiviteter med dem. Dette er godt, fordi i på den måde husker, hvordan jeres forhold var før. Men også fordi den syge helt sikkert har brug for at tænke på andre ting end smerter og medicin.

Tag med til samtaler
Noget der kan være rigtig svært som patient kan nogle gange være mødet med de mange forskellige instanser af sundhedssystemet. Man snakker med læge efter læge, som alle giver nye og anderledes beskeder. Og det kan være svært at huske det hele og
forstå alting.

Derfor er det rigtig godt, hvis du som pårørende tager dig tid til at tage med på hospitalet og til lægen. På den måde kan du også lytte til informationerne, stille spørgsmål og snakke med den syge om det hele bagefter. På den måde yder du både praktisk og emotionel støtte.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon