Annoncørbetalt indhold

Annonce: Snedige bilsælgere: undgå at blive næste offer

Danskerne er vilde med (sponseret link) brugte biler. I 2017 gik salget af brugte biler faktisk så godt, at danskerne slog alle tidligere rekorder med hele 542.680 afsluttede brugtbilhandler. Sammenlignet med antallet af registrerede salg af nye biler der samme år løb op i 222.482 styks. Der ses en tydelig interesse blandt danskerne for at spare penge. De er ikke blege for at gøre en god bilhandel. Men der er grund til at være varsom, når du begiver dig ud i en brugtbilhandel. Der gemmer sig skrækscenarier iblandt de mange succeshistorier. Der er sket en stigning i antallet af sager, hvor køberne føler sig snydt efter deres køb af brugte biler.

Undgå de brodne kar
Det kan føles som at skulle navigere rundt i junglen, når du er på jagt efter en ny bil. Det gælder, uanset om du vælger at købe din bil hos en autoriseret bilforhandler eller en privat. Du vil gerne gøre en god handlen, og sælgeren ved, at du er klar til at spytte penge efter en ny bil, men vær varsom, inden du skriver under på købskontrakten. Sælgerne har rigtig mange tricks til at få dig til at skrive under på en købsaftale, hvor du bliver taget ved næsen. Men det er ikke kun de autoriserede bilforhandlere, du skal holde øje med. Blandt de private bilsælgere findes der også nogle brodne kar, der kun er ude på at lokke dig i fælden, når de skal af med deres brugte biler.

Første skridt i købsprocessen
Uanset om sælgeren af den brugte bil, der har fanget dine øjne, er en lægmand, der bare har smidt en annonce på Facebook eller er en reel bilforhandler i dit nærområde, bør det første skridt i enhver købsproces, du indgår i, altid være at tjekke op på bilens nummerplade. Bilernes nummerplade kan sladre om bilens hidtil historie. Brugte biler kan skjule mange skavanker, som du ikke finder ved at sparke lidt til hjulene på bilen eller tjekke, hvor komfortable sæderne er. I stedet bør du undersøge bilens nummerplade for at sikre dig, at der ikke er restgæld i bilen. Hvis det er tilfældet, kan du komme til at overtage den og hænge på den, når først du har underskrevet købsaftalen. En knap så behagelig overraskelse at få, når du netop har investeret i en ny bil.

Her kan du søge efter bilens nummerplade-informationer

I dag findes der mange forskellige steder, hvor du kan søge efter bilens nummerplade-informationer. Har du en smartphone kan du gennem de fleste apps og sider, hvor du kan få adgang til bilen nummerplade-informationer, også få adgang til tidligere synsrapporter. Dermed kan du nemt danne dig et overblik og se, om bilen har haft alvorlige fejl, skader eller lignende. Hvis du har kendskab til dette, kan du gøre sælgeren opmærksom på, at du har stiftet bekendtskab med bilens synsrapporter og problemer, hvorved du kan sikre dig, at alle disse er blevet udbredt tilfredsstillende.

Kend til bilsælgernes tricks
Før du giver dig i kast med at investere i en ny bil, er det altid en god ide at kende til de smarte tricks, som bilsælgerne benytter, for at få dig til at skrive under på en købsaftale, der i høj grad er til deres fordel. Det skyldes, at bilsælgerne er helt bevidste om, hvilken psykologi de skal anvende, når de sælger dig en bil. Hvis du kender til tankerne bag sælgerens smarte fif, kan du minimere risikoen for at blive taget ved næsen ved dit næste bilkøb.

Bilsalg handler i høj grad om at stille valg op for kunden. Derfor kan sælgeren med fordel præsentere en skrabet bilmodel, en mellemklasse og en rigtig dyr model for dig. Sælgeren gør det, da to muligheder er for lidt. Det skyldes, at flere vil være tilbøjelige til at vælge den dyreste fra og i stedet købe den skrabede model. Hvis der i stedet bliver præsenteret tre modeller, man kan vælge mellem, kan du som køber vælge den dyreste fra og stadig føle, at du har sparet penge. Samtidig har du en fornemmelse af, at du har fået meget mere i forhold til den skrabede model. Bilsælgernes trick er, at du glemmer alt om, hvad den bil, du køber, egentlig koster. I stedet fokuserer du på, hvor meget du sparer på at vælge den dyreste fra. Tænk dig derfor grundigt om, og lad ikke bilsælgerne narre dig, når du næste gang skal købe bil.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Folketidende og en annoncør.

Folketidendes uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Folketidendes nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Folketidendes øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens byline for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra vores uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Annonce-billede-skabelon2