1-0 i pausen: Müller bringer Bayern på vinderkurs

Bayern München er kommet bedst fra start i det første semifinaleopgør mod FC Barcelona i Champions League, hvor tyskerne ved pausen fører 1-0 på mål af en velspillende Thomas Müller.

Sydtyskerne startede aggressivt, og særligt på højrefløjen var hjemmeholdet på Allianz Arena farlige i åbningsminutterne, hvor Arjen Robben havde en stor chance efter bare to minutter.

FC Barcelonas venstre side var nok spaniernes svageste led, hvor den relativt uprøvede Marc Bartra havde fået plads ved siden af Gerard Pique i det skadeplagede spanske forsvar.

Efter en svær start fandt catalonierne dog langsomt ind i den vante gænge med korte, hurtige afleveringer, hvilket i perioder gav Bayern-spillerne en masse nytteløst løbearbejde.

Barcelona havde - som altid - bolden mest, men de brugte den yderst sjældent til noget farligt.

Det stik modsatte var gældende for hjemmeholdet, som konstant søgte frem. Tyskerne blev muligvis snydt for et straffespark efter 15 minutter, da Gerard Pique tog hånden til hjælp for at redde en afslutning fra Bayern-anfører Philipp Lahm.

Den ungarske dommer Viktor Kassai forblev dog upåvirket af hjemmeholdets højlydte protester.

10 minutter senere fik tyskerne oprejsning. Et hjørnespark i venstre side endte via Arjen Robben hos hovedstødsstærke Dante, som headede på tværs til Thomas Müller, der med panden kunne skubbe bolden den sidste meter ind i mål til 1-0.

Magien fra Lionel Messi var svær at få øje på i første halvleg, og spaniernes første chance kom først efter knap en halv times spil, da Messi kunne have prikket et indlæg til udligning, hvis ikke Dante havde afværget for tyskerne.