Århus Håndbold vinder pokalen efter finaledrama

Der er jubel i den håndboldinteresserede del af Aarhus, efter at Århus Håndbold søndag vandt en tæt pokalfinale med 27-26 over Skjern.

Dermed udnyttede aarhusianerne den fordel, det var at spille slutkampen foran eget publikum, og håndboldpokalen er nu i Danmarks næststørste by for første gang, siden Aarhus KFUM vandt den i 1981.

Skjern stillede op uden veteranen Kristian Gjessing, der var spærret efter sit røde kort i lørdagens semifinale mod Aalborg.

De to hold fulgtes pænt ad gennem hele kampen, og selv om aarhusianernes angrebsspil ikke var specielt varieret, og spillerne konsekvent klumpede sammen hen over midten, havde Skjern-forsvaret besvær med at få lukket ordentligt af.

Århus Håndbold vandt en tæt første halvleg med 14-13 på en straffescoring efter slutfløjtet, men Skjern har mange erfarne kræfter på holdet, som ikke lod sig hyle ud af den larmende, aarhusianske kulisse.

Derfor holdt vestjyderne snor i hjemmeholdet og førte på et tidspunkt i anden halvleg endda med to mål, men det var en pokalfinale, der først blev afgjort i de sidste minutter.

Med 10 minutter igen var stillingen igen helt lige 22-22, og da Århus-keeper Jan "Tromle" Nielsen klarede et straffekast fra Henrik Møllgaard, begyndte hjemmepublikummet for alvor at tro på fusionsklubbens første pokaltitel.

Den 40-årige målmand havde en redningsprocent på over 40 og spillede en stor finale, hvor han flere gange fik frustreret normalt stærke skytter som Claus Møller Jakobsen og Kasper Søndergaard.

Det var da også "Tromle", der afgjorde kampen med en redning på Møller Jakobsens skud i sidste sekund, og så kunne jublen bryde løs i Aarhus efter en dramatisk finale.