AG København får has på Karabatic i CL

AG København er fortsat ubesejret i Champions League efter 31-29-sejr over franske Montpellier søndag.

Måske er idéen ikke så dum. Altså den der med, at AG København skal være et europæisk tophold hurtigst muligt.

Det fristes man til at tænke, efter at københavnerne søndag slog franske Montpellier, der har verdensstjernen Nikola Karabatic på holdet, med 31-29 i håndboldens Champions League-gruppespil.

Montpellier, der vandt turneringen i 2003, hører hjemme i netop den elite, og det var dermed AGK's første helt store test. Den blev klaret til topkarakter.

AG København fik en ønskestart på opgøret og var allerede foran med tre mål efter to minutter, og ved pause var stillingen 21-12 til danskerne.

Mod slutningen af kampen hentede gæsterne dog stille og roligt ind på hjemmeholdet, men kom aldrig tættere på end 29-28 takket være Steinar Ege i AGK-målet.

Den sidste periode af kampen var desuden præget af en række tvivlsomme dommerkendelser, som gik mod både hjemme- og udeholdet.

De danske mestre virkede særdeles veloplagte.

Forsvaret var af ægte international klasse, kontrafasen anført af fløjene Niclas Ekberg og Gudjon Valur Sigurdsson gav lette mål, og i det etablerede angrebsspil kom Magnus Anderssons tropper let frem til chancer.

AGK-spillerne fightede eksemplarisk, hvor særligt midteraksen i forsvaret med Joachim Boldsen, Lars Jørgensen og en af brødrene Toft Hansen gav og tog mod de fysisk stærke franskmænd.

I den anden ende viste Mikkel Hansen, at han med rette er blevet nævnt som udfordrer til Nikola Karabatic om titlen som verdens bedste håndboldspiller.

Han var manden, der formåede både at sætte holdet og sig selv i scene.

Som i starten af kampen, hvor hjemmeholdet var i undertal, og Mikkel Hansen tog sagen i egen hånd, kæmpede sig forbi to 100 kilos mandfolk i Montpellier-forsvaret og bankede ind mod banden bag mål. Men scorede.

AG København er efter tre kampe i Champions League ubesejrede og ligger med lutter sejre side om side med Montpellier i toppen af gruppe D. Danskerne har dog en kamp i baghånden i forhold til franskmændene.

Mads Pedersen på podiet i Nysted

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation