Arnesens HSV er fortsat uden point

Der er alvorligt brug for Hamburgs nye "Messias", den hollandske stjernespiller Rafael van der Vaart, som netop er vendt tilbage til Hamburger Sport-Verein.

Lørdag eftermiddag tabte HSV nemlig igen, denne gang 0-2 på udebane i det nordtyske derby mod Werder Bremen, og sportschef Frank Arnesens kriseramte klub må konstatere, at starten på den nye sæson er slået helt fejl.

Lørdagens nederlag kommer efter premiereblamagen hjemme mod Nürnberg og en pokalfiasko mod tredjeligamandskabet Karlsruhe.

Kontrakten med van der Vaart kom ikke i stand tids nok til, at hollænderen kunne være med i Bremen, men træner Thorsten Fink kunne til gengæld forstærke sin startopstilling med to andre nyindkøb, deriblandt den tjekkiske landsholdsspiller Petr Jiracek.

Det hjalp dog ikke det mindste på HSV's spagfærdige offensiv, der kun sjældent truede Werder-målet. Mere spræl var der i et andet af Arnesens nyindkøb, målmanden René Adler, der allerede mod Nürnberg var et af få lyspunkter.

I første halvlegs slutfase klarede han et straffespark fra Aaron Hunt, men da HSV få minutter efter pausen begik et nyt, havde Hunt skudt sig varm, og så kunne heller ikke Adler redde sit skrantende hold.

Lejesvenden fra Bayern München, Nils Petersen, gjorde det til 2-0, og da var det helt uoverkommeligt for det defensivt indstillede Hamburg-hold at komme tilbage i kampen.

Mestrene Borussia Dortmund måtte nøjes med 1-1 i Nürnberg, mens rivalerne Schalke 04 tog en sikker 3-1-sejr over Augsburg.

Sæsonstartens positive overraskelse kommer dog fra Frankfurt, hvor nyoprykkede Eintracht har maksimumpoint efter de første to runder. Lørdag blev det hele 4-0 ude over Hoffenheim, hvor danske Jannik Vestergaard varmede bænken hele kampen.