Arsenal legede med skæbnen men kom videre

Arsenal virkede længe ikke engagerede nok, men formåede dog at sikre sig videre adgang i Champions League.

Arsenal er videre i Champions League, men først efter en kamp, hvor holdet i lange perioder på ingen måde havde mesterskær over sig.

På hjemmebanen i London havde holdet gang i en meget farlig leg med sin egen skæbne, inden man med to sene scoringer fik sikret en 3-1-sejr mod Partizan Beograd.

Med de tre point og den samtidige 2-0-sejr til Shakthar Donetsk over Basel går Arsenal videre som nummer to i gruppen, mens ukrainerne vinder og dermed er en potentiel modstander for FC København.

Nicklas Bendtner startede nok engang på bænken for hjemmeholdet, og her blev han siddende i 75 minutter.

Fra bænken havde han kunnet se et Arsenal-mandskab, der så tynget ud af kampens betydning. Med to nederlag i de to seneste kampe, havde holdet bragt sig i en vi-skal-vinde-situation, og den syntes ikke at behage spillerne.

De havde længe svært ved at komme op i det nødvendige gear for rigtigt at sætte sig på kampen og for at blive farlige mod en modstander, der valgte at stå meget langt tilbage på banen.

Hvis tilskuerne havde troet, at et mål kunne løse op for sagerne, så blev de skuffede. Det hjalp ikke stort, at holdet kom foran med 1-0 efter en halv time, da anfører Robin van Persie sikkert høvlede et straffespark begået mod ham selv i mål.

Den matte attitude fortsatte, og ud af ingenting og på noget, som dårligt kunne kaldes en chance, fik Partizan udlignet efter 52 minutter.

Indskiftede Theo Walcott var dog med til at banke noget energi ind i hjemmeholdet, og han stod også selv for den vigtige 2-1-scoring, som løste op for Arsenal-spillet i det sidste kvarter. Nasri scorede 3-1-målet.