Arsenal ydmyger Everton efter drømmehalvleg

Pierre-Emerick Aubameyang fik scoret i sin debut for Arsenal, som hjemme vandt stort over Everton i Premier League. Foto: Scanpix/Ian Kingston

Nede 0-3 efter 19 minutter var mere, end Everton kunne rejse sig fra, da Arsenal hjemme vandt 5-1 i ligaen.

Arsenal har forstærket sin offensiv, og det fik man bevis på lørdag i den sene kamp i Premier League.

Her løb Arsenal fuldstændig Everton over ende i de første 45 minutter og gik til pause foran 4-0.

Opgøret endte med en 5-1-sejr til Arsenal, som dermed nåede op på 45 point på sjettepladsen i ligaen efter en kamp, hvor Aaron Ramsey scorede hattrick.

Nyindkøbte Pierre-Emerick Aubameyang fik debut og fejrede den med en scoring.

Han var forenet med Henrikh Mkhitaryan, som han spillede sammen med i Borussia Dortmund tidligere, og man så i kampen flere prøver på de to spilleres kendskab til hinanden og samarbejde.

Hos Everton var den tidligere Arsenal-spiller Theo Walcott med fra start, men han vil næppe huske tilbage på opgøret med glæde.

Arsenal var fyr og flamme og fuld af dynamik fra første fløjt, og efter 19 minutter var kampen nærmest afgjort med en lynhurtig 3-0-føring til hjemmeholdet.

Det blev 1-0 efter seks minutter ved Aaron Ramsey tæt foran mål efter forarbejde af Mkhitaryan og Aubameyang.

I det 14. minut fik Arsenal hjørnespark, og Laurent Koscielny endte med at øge føringen til 2-0 på et hovedstød.

Fire minutter senere var den gal igen i det omtumlede Everton-forsvar.

Aaron Ramsey trykkede af fra distancen, og bolden ramte Eliaquim Mangala og ændrede retning.

Derfor kunne Everton-keeper Jordan Pickford blot konstatere, at Everton var bagud 0-3, inden der var spillet 20 minutter.

Scoringen til 4-0 kom i det 37. minut, da Mkhitaryan fandt Aubameyang, der alene igennem køligt løftede bolden over Pickford.

Tv-billederne viste dog efterfølgende, at Aubameyang var offside, da han modtog bolden.

Efter pausen fik Everton reduceret efter lidt over en time, da Arsenals defensiv svigtede, og Dominic Calvert-Lewin nåede højst og headede bolden i mål til 1-4.

Aaron Ramsey havde dog mere i posen, da han helt udækket i feltet sparkede bolden i mål til 5-1, og dermed kunne fejre sit hattrick med godt et kvarter igen.

Forinden måtte Arsenal-keeper Petr Cech lade sig udskiftet efter at have slået sig i en duel med Evertons Oumar Niasse.

Ind kom David Ospina, og han holdt sit mål rent i resten af opgøret, hvor der ikke blev scoret mere.