Atletico sejrer videre på eget græs

Med den sjette sejr ud af seks mulige på hjemmebane holder Atlético Madrid presset på FC Barcelona i toppen af spansk fodbold.

Atlético Madrid vandt søndag med 2-0 over Athletic Bilbao, og dermed er hovedstadsklubben efter 12 spillerunder af Primera Division blot ét point efter Barcelonas førerhold.

11 sejre og blot ét nederlag er Atlético Madrid noteret for hidtil i sæsonen, og den flotte statistik på hjemmebane med lutter sejre kan kun Barcelona matche.

Atletico Madrids succes hænger meget sammen med angrebsduoen bestående af David Villa og topscorer Diego Costa.

Begge profiler var igen på måltavlen søndag aften. Inden pausen havde Villa og Costa scoret et mål hver, og med 2-0-føringen ved pausen var der reelt ikke tvivl om kampens udfald.

Mens Barcelona og Atlético Madrid fører sig flot frem, så halter Real Madrid en lille smule efter.

Den største af hovedstadsklubberne er på tredjepladsen henholdsvis seks og fem point efter frontduoen.

I bunden af rækken kom landsholdskeeper Stephan Andersen søndag ud for en nedtur med Real Betis, der tabte med 2-3 ude til Malaga.

Betis fik udlignet to gange, men Andersen måtte alligevel se Malagas Samuel Sánchez sikre hjemmeholdet sejren med en scoring i overtiden.

Betis ligger under nedrykningsstregen med ni point efter 12 spillerunder.