Bendtner får indhop for Rosenborg efter VM-fravalg

Nicklas Bendtner ses her under opvarmningen før Rosenborgs kamp mod Tromsø mandag. Angriberen, der blev vraget til Danmarks VM-trup, blev skiftet ind i anden halvleg. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/scanpix/Ritzau Scanpix

Den VM-vragede angriber spillede de sidste 13 minutter af Rosenborgs kamp mod Tromsø, da mestrene tabte igen.

Søndag 3. juni blev Nicklas Bendtner vraget til Danmarks endelige trup på 23 spillere til VM i fodbold.

Danmarks landstræner, Åge Hareide, troede ikke, at Nicklas Bendtner efter en skade kunne nå at blive klar til Danmarks første kamp ved VM, der spilles på lørdag mod Peru.

Mandag aften var danskeren dog klar nok til at få 13 minutter på banen som indskifter for sin klub, Rosenborg, da mestrene igen skuffede med det andet nederlag i træk i Eliteserien.

Rosenborg var bagud 1-2, da Nicklas Bendtner blev sendt på banen, men danskeren formåede ikke at ændre på resultatet.

Mike Jensen var eneste dansker i startopstillingen for Rosenborg, og han spillede hele kampen og indkasserede et gult kort til sidst.

Mestrenes anfører var også blandt de fire spillere, som blev fravalgt til sidst i udskilningsløbet om de 23 VM-pladser.

Jostein Gundersen bragte Tromsø foran 1-0, da der var spillet lidt under en halv time af første halvleg.

Lasse Nilsen fordoblede føringen efter en lille times spil, men Rosenborg fik håb, da Tore Reginiussen nogle minutter senere reducerede til 1-2.

Efter 77 minutter kom Nicklas Bendtner på banen i stedet for Alexander Søderlund, men uden at komme på scoringstavlen.

Kort før tid lagde Bendtner op til en chance til Mike Jensen, som imidlertid sendte bolden forbi mål.

Jacob Rasmussen sad på bænken i hele kampen for Rosenborg, mens Malte Amundsen ikke var med i truppen.

Oliver Kjærgaard sad på Tromsøs bænk i hele kampen.

Rosenborg er nummer tre i Eliteserien med 24 point for 13 kampe.

Brann fører den norske liga med 31 point, mens Ranheim er nummer to med 26 point.