Bendtner og Jensen banker Rosenborg på førstepladsen

Trods problemer hentede Rosenborg tre point hjemme mod Strømsgodset, og det skete med hjælp fra to danskerscoringer. Foto: Wold, Ole Martin/arkiv/Ritzau Scanpix

Nicklas Bendtner scorede for femte gang i sæsonen i Eliteserien, da Rosenborg spillede sig på førstepladsen.

Både Nicklas Bendtner og Mike Jensen blev noteret for en scoring i Rosenborgs sejr på 4-3 over Strømsgodset.

Danskerne scorede de forsvarende mestres to sidste mål i sejren, som sendte Rosenborg op på førstepladsen i Eliteserien.

Brann på andenpladsen har dog en kamp i hånden og er to point efter Rosenborg.

Målet var det fjerde i ligaen for anfører Jensen og det femte for Bendtner, der i sidste sæson blev topscorer i Norges bedste fodboldrække.

Den titel er Bendtner dog et godt stykke fra i år. Marcus Pedersen fra søndagens modstander, Strømsgodset, har nemlig banket 14 sæsonmål i nettet.

Bendtner scorede på en ripost fem minutter inde i anden halvleg, mens anfører Jensen rundede keeperen og lagde bolden i nettet midtvejs i anden halvleg.

Et selvmål bragte spænding ind i kampen igen seks minutter før tid, men Rosenborg holdt fast og spillede sig på førstepladsen.

Næste opgave er returopgøret i Europa League-kvalifikationen mod makedonske Shkëndija på torsdag.

Rosenborg vandt den første kamp 3-1 og er tæt på gruppespillet.

I den kamp scorede Bendtner til 2-0.

Et andet norsk hold, der kæmper om en billet til Europa League-gruppespillet, er Sarpsborg 08.

Torsdag aften vandt holdet 3-1 hjemme over Maccabi Tel Aviv i det første af to playoffopgør. Patrick Mortensen og Matti Lund kom begge på måltavlen.

Søndag gjaldt det så ligaopgaven på hjemmebane mod Kristiansund.

Det blev til et nederlag på 1-2 for Sarpsborg, men den tidligere Superliga-angriber Ronnie Schwartz satte sæsonens femte mål i nettet i Eliteserien, da han reducerede 12 minutter før tid.

• Europaleague kvalifisering (Play-off) 2018: Rosenborg - Shkendija (3-1).