Brøndby og Silkeborg deler i bundgyser

Spændingen er intakt i Superligaens bundstrid, efter Brøndby og Silkeborg søndag delte med 2-2 på Brøndby Stadion.

Quincy Antipas fik udlignet for Brøndby 16 minutter før tid, da det så meget sort ud for den konkurstruede klub.

Begge klubber har 28 point, det samme som AC Horsens, der ligger under nedrykningsstregen sammen med Silkeborg.

I kampens første knapt 30 minutter blev man mindet om, at det muligvis var to kommende 1. divisionsklubber, der spillede på Brøndby Stadion.

Fejlaflevering afløste fejlaflevering på den i øvrigt ikke særligt prangende grønsvær.

Det mest spektakulære var det fyrværkeri, som nogle af de 12.011 tilskuere på Brøndby Stadion åbenbart følte trang til at sætte fut i, selvom de lige var returneret efter to kampe for tomme tribuner.

Men efter 29 minutter skete der noget, og første halvleg eksploderede herefter i et orgie af chancer og mål.

Først fandt Dennis Rommedahl en fri Mikkel Thygesen, som flot headede hjemmeholdet foran 1-0.

Derefter fulgte 10 minutter, hvor Brøndby spillede som et hold, der ikke burde være i nærheden af nedrykningsstregen.

Dario Dumic havde et hovedstød lige over mål, og en mere skarp angriber end Quincy Antipas havde fordoblet føringen efter et mønsterangreb.

Men så. Lige da man sad og funderede over, hvem i alverden der dog skulle score for Silkeborg i den karantæneramte topscorer Marvin Pouries fravær, så kom Brøndbys Simon Makienok gæsterne til undsætning.

Angriberen blev alt for let overrumplet og mistede bolden på egen banehalvdel, og pludselig havde Kasper Risgård udlignet for gæsterne.

Kort efter måtte en skadet Jan Kristiansen udgå for Brøndby, og det blev værre endnu.

Lige før pausen viste Silkeborg direkte angrebsspil af høj Superliga-klasse, og Christian Holst bombede Martin Svenssons præcise indlæg ind bag Michael Tørnes til 2-1.

For at fuldende fem rædselsfulde minutter for Brøndby måtte Dennis Rommedahl lige før pausen udgå med det, der lignede en fiberskade.

I anden halvleg lignede det længe et Brøndby-mareridt under opsejling, men det lykkedes altså Quincy Antipas at skabe glæde med sin scoring.

Også i Horsens, som med det uafgjorte resultat holder sig tæt på redning.