Chelsea er i europæisk semifinale trods nederlag

Et 2-3-nederlag på udebane mod Rubin Kazan var torsdag aften nok for Chelsea, der er klar til semifinalen i Europa League med en samlet sejr på 5-4.

Dermed har de forsvarende Champions League-vindere stadig mulighed for europæisk sølvtøj i en sæson, hvor titelforsvaret i mesterligaen endte i fiasko og exit allerede efter det indledende gruppespil.

Rubin Kazan havde flyttet kampen fra sin sædvanlige hjemmebane i Tatarstan til kunstgræsbanen på det store Luzhniki Stadion i Moskva, hvor holdet længe ikke så ud til at føle sig hjemme.

Hvis det på forhånd var anset som en russisk fordel, at kampen foregik på et plastikunderlag, som Chelsea-spillerne stort set aldrig optræder på, var det ikke til at få øje på, da først dommeren havde sat kampen i gang.

Fem minutter skulle London-drengene nemlig blot bruge, før Fernando Torres kunne lobbe sit hold foran, da målmand Sergej Ryzhikov stod og blomstrede langt væk fra det mål, han er ansat til at passe.

Det blev startskuddet til en første halvleg, som manager Rafael Benitez ikke kunne have ønsket sig meget bedre.

Hans spillere, der havde en 3-1-sejr med fra den første kamp, holdt russerne væk uden de store problemer, selv om Benitez havde satset ved at starte med den blot 18-årige hollænder Nathan Aké på den centrale midtbane.

Mere krudt kom der i løjerne efter pausen, hvor det engelske midterforsvar med John Terry og David Luiz døjede med at få organisationen på plads ved høje indlæg.

Efter et hjørnespark kunne den spanske forsvarer Ivan Marcano udligne på hovedstød, men umiddelbart efter bragte Victor Moses på ny gæsterne foran.

Så havde Rubin Kazan brug for fire scoringer i de sidste 35 minutter, og det var selvsagt en ordentlig mundfuld.

Det ellers så forsigtige hold slap alle bremser, og det lykkedes da også at score to gange. Først nettede Gökdeniz Karadeniz på hovedstød, og med et kvarter igen tændte Bibras Nathko et lille håb, da han udnyttede et noget tvivlsomt straffespark.

Men trods et solidt stormløb mod det engelske mål i slutfasen var opgaven for stor for hjemmeholdet, der takker af i turneringen med en fin, men ubrugelig sejr.