Citys 10 mand tabte pusten mod Chelsea

Manchester City kunne ikke holde føringen mod Chelsea, og så tabte City sæsonens første Premier League-kamp.

Manchester City tabte for første gang i sæsonen en kamp i Premier League, da Chelsea på hjemmebane fik ram på det ellers så suveræne tophold.

London-mandskabet vandt 2-1, selv om Manchester City ellers fik noget af en drømmestart på kampen.

Evigt kontroversielle Mario Balotelli gav efter kun to minutter Manchester City føringen, da han tog en Sergio Agüero-stikning med sig, driblede uden om Petr Cech i Chelsea-målet og trillede bolden i nettet.

Det tidlige mål gav Chelsea en svær start på kampen, og City satte sig hurtigt på begivenhederne og kunne med lidt held være kommet på 2-0, men Sergio Agüero brændte den store chance.

Hjemmeholdet fik kæmpet sig tilbage i kampen, og 10 minutter inden pausen udnyttede Daniel Sturridge, at han fik masser af plads i Manchester Citys venstre forsvarsside.

Sturridge fandt efter et par driblinger en helt fri Raul Meireles, som gjorde det til 1-1.

I anden halvleg ændrede kampen karakter, efter at Manchester Citys venstreback Gaël Clichy fik sit andet gule kort, og City måtte spille kampen færdig med 10 mand på banen.

Det gjorde udeholdet mere defensivt orienteret, og City var i kampens sidste halve time mest interesseret i at forsvare sig og prøve at løbe kontra.

Chelsea havde til gengæld meget svært ved at dirke City-forsvaret op, men 10 minutter før tid stoppede Joleon Lescott bolden med armen i eget straffesparkfelt, og det gav Frank Lampard og Chelsea en gylden mulighed.

Lampard svigtede ikke, men tordnede bolden i kassen fra de 11 meter.

Den engelske landsholdsspiller sørgede dermed for at give Manchester City sæsonens første nederlag, som kommer kort efter, at City ikke formåede at avancere fra gruppespillet i Champions League.

Resultatet betyder samtidig, at Premier League bliver en smule mere lige i toppen, hvor City efter mandagens nederlag nu kun er to point foran lokalrivalerne fra United.

Chelsea er på tredjepladsen syv point efter Manchester City.