Cornelius varmer op til FCK-møde med scoring

Landsholdsangriberen Andreas Cornelius (til venstre) scorede torsdag sit første mål i sæsonen for Atalanta. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix

Andreas Cornelius kom på tavlen for Atalanta i hjemmesejren over Hapoel Haifa. Nu venter FCK i næste runde.

Andreas Cornelius går ind til to møder med sin tidligere klub FC København med selvtillid.

Torsdag aften scorede den danske landsholdsangriber det sidste mål i Atalantas sejr på 2-0 over Hapoel Haifa fra Israel.

Sejren cementerede avancementet til næste runde i Europa League-kvalifikationen. Atalanta gik videre med tenniscifrene 6-1 efter to opgør.

Der var ikke den store spænding i returopgøret efter Atalantas overbevisende sejr på udebane i sidste uge.

Der skulle da også gå 71 minutter, før Duvan Zapata sendte Atalanta på sejrskurs med målet til 1-0.

Fire minutter før tid kom Cornelius på banen, og han slog til to minutter inde i kampens tillægstid, da han fordoblede holdets føring.

Cornelius svigtede ikke, da han blev spillet fri i feltet. Med en solid inderside sparkede han bolden under gæsternes keeper og lukkede kampen for Atalanta.

Atalanta tager hul på Serie A-sæsonen mandag aften mod Frosinone, men derefter gælder det hjemmekampen mod FC København.

FCK blev klar til mødet med italienerne ved at slå CSKA Sofia 4-2 over to kampe.

Cornelius var ikke eneste danske angriber, der kom på tavlen torsdag aften.

Sarpsborg-danskeren Patrick Mortensen sørgede nemlig med sin scoring mod Rijeka for, at hans norske hold gik videre med samlet 2-1 og nu skal prøve kræfter med Maccabi Tel Aviv fra Israel.

Matti Lund Nielsen var også med i kampen for Sarpsborg.

Som sædvanlig var Nicklas Bendtner og Mike Jensen med hos Rosenborg, der med en sikker sejr på 3-0 hjemme over Cork City gik videre med samlet 5-0. Ingen af danskerne kom dog på tavlen.

Nu venter KF Shkëndija fra Makedonien for Rosenborg.

Franske Bordeaux spillede sig også videre til den afgørende runde i Europa League-kvalifikationen ved at slå Mariupol 2-1. Lukas Lerager startede inde for Bordeaux, som samlet vandt 5-2 og blev klar til en duel mod belgiske Gent.

Uden Simon Kjær i truppen storsejrede Sevilla 5-0 ude mod Zalgiris fra Litauen. Første kamp var ellers blot endt med en kneben 1-0-sejr til Sevilla, som nu skal møde tjekkiske Sigma Olomouc i kampen om en Europa League-billet.