Danmark indleder VM med storsejr over Qatar

Så er VM i håndbold for alvor i gang. Danmark indledte med en sejr på 41-27 over Qatar. Men i perioder var det bestemt ikke prangende fra danskerne, som især i første halvleg var et stykke fra topformen.

Danmark begyndte dog bedst og bragte sig foran med 10-3 efter blot 12 minutters spil. Der var fart over feltet fra danskernes side i kontraspillet, hvor Qatar slet ikke kunne følge med.

Landstræner Ulrik Wilbek benyttede den overkommelige modstand til at få testet alle sine spillere undtagen Mikkel Hansen. Og de mange udskiftninger i de første 30 minutter var med til at forstyrre det danske spil, mere end det gavnede.

Slutrundedebutanten Mads Mensah Larsen kom blandt andet på banen, men virkede lidt for overtændt og lavede hurtigt tre unødvendige angrebsfejl.

Til gengæld imponerede venstrefløjen Anders Eggert og stregspilleren René Toft Hansen i første halvleg, hvor også målmand Niklas Landin havde flere store redninger. Eggert lavede alene i første halvleg otte mål på ni forsøg.

Qatar fulgte dog godt med i det sidste kvarter af anden halvleg, hvor danskerne faldt i niveau og faktisk blev indhentet med et enkelt mål af Qatar. Danmark gik til pause med en føring på 19-13.

I anden halvleg reducerede Qatar også til 15-19, inden danskerne hev op i sig selv og et kvarter senere var foran 35-22. En periode Qatar tabte med ni mål.

Det endte med at blive en komfortabel sejr til Danmark, som dermed fik en godkendt start på VM. Det kan dog bekymre, at Qatar fik lov at score 27 mål.

Der var virkelig solide indhop fra fløjene Hans Lindberg og Casper Ulrich Mortensen, som er lidt af en raket på venstrefløjen og ser ud til at kunne blive en stor gevinst for det danske kontraspil.

Også backerne Nikolaj Markussen og Kasper Søndergaard kom bedre i gang i kampen, hvor Mikkel Hansen fik lov at skåne sit knæ. Også Mads Mensah fik held med afslutningerne og scorede to gange.

Men det lover især godt, at Markussen slog til i Mikkel Hansens fravær med flotte mål, gode afleveringer og farlige gennembrud. Og det er nok også nødvendigt.

For allerede søndag venter langt sværere modstand, når Danmark skal op imod den tidligere håndboldstormagt Rusland, der er i gang med at bygge et nyt, ungt og spændende hold op.

Rusland, som tidligere lørdag vandt 30-25 over Island, ligner et hold, der skal kæmpe med Danmark om de øverste placeringer i gruppen, som også tæller Makedonien og Chile.