Danmark taber dramatisk EM-semifinale til Sverige

Mikkel Hansen og Danmark spillede fredag aften en intens EM-semifinale mod Sverige, der gik i forlængelse. Foto: Scanpix/Andrej Isakovic

Danmark må nøjes med bronzekamp ved EM efter et semifinalenederlag til Sverige efter forlænget spilletid.

Der bliver ikke nogen EM-finale i denne omgang for det danske håndboldlandshold, der blev dukket med 34-35 af Sverige efter forlænget spilletid i fredagens semifinale i Zagreb.

Danskerne var ikke foran en eneste gang i hverken den ordinære kamp eller forlængelsen, og tabte ikke mindst på en dårlig indledning.

Det lignede et dansk nederlag i samtlige 60 minutter, indtil Lasse Svan i kampens sidste sekund udlignede til 28-28 og sendte de to hold i forlængelse.

De ekstraminutter ændrede dog ikke på det billede, der havde tegnet sig. Sverige bragte sig foran, mens danskerne hele tiden skulle slide sig tilbage.

En svensk scoring til 35-33 25 sekunder før tid blev afgørende og skabte ellevild blågul jubel.

Dermed må Danmark nøjes med bronzekampen på søndag, hvor modstanderen bliver de franske verdensmestre. Frankrig tabte noget overraskende den anden semifinale til Spanien.

Sverige havde modtaget afbud fra både Albin Lagergren og Simon Jeppsson på kampdagen, men det forhindrede ikke svenskerne i at byde Danmark på alle tænkelige problemer.

Før kampen var danskernes fokus på at åbne Sveriges bomstærke defensiv, men der var ikke spillet mange minutter, før det stod klart, at Danmarks udfordringer i langt højere grad lå i den anden ende af banen.

Det danske forsvar sejlede ganske enkelt rundt i en grad, så landstræner Nikolaj Jacobsen havde brugt to timeouts, inden der var gået 20 minutter.

Sverige med playmakeren Jim Gottfridsson i hovedrollen spillede Toft-brødrene og deres skiftende løjtnanter vinde og skæve, og boldene piskede om ørerne på først Niklas Landin og siden Jannick Green.

Først efter 16 svenske mål på 21 minutter fik defensiven endelig fat med Magnus Landin som fremskudt "fisker" for at genere Gottfridsson.

De blågule fik slet ikke scoret mere i første halvleg, og ved pausen var deres femmålsføring reduceret til 16-14.

14 danske mål på en halvleg var godkendt, men tallet kunne ikke skjule, at angrebsspillet længe var af svingende kvalitet.

Alt initiativ udgik fra Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, mens Morten Olsen havde sværere ved at udgøre en trussel som højrehåndet højre back.

Det så kritisk ud, da de danske spillere indledte anden halvleg med at brænde de første seks afslutninger på den svenske målmand Andreas Palicka, så Sverige kunne genopbygge et komfortabelt forspring.

Palicka vandt en klar sejr i målmandsduellen mod sine to danske kolleger, der trods adskillige udskiftninger ikke for alvor kunne gøre en forskel.

Men Mikkel Hansen, der spillede sin bedste kamp i turneringen, trak holdet tilbage i kampen, og det begyndte at ligne noget, da Hansen med sit 11 mål sørgede for udligning 25-25 med fem minutter igen.

Danskerne tabte dog straks initiativet igen. Sverige scorede tre gange i træk, men Danmark havde endnu et comeback tilbage, og i en vild scene fik Svan sendt kampen i forlængelse.

Det viste sig dog at være en stakket frist for Danmark, der altså tabte efter forlænget spilletid.

• 775104065

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

Alvorligt færdselsuheld spærrer landevej

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

112

112

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne