Danmark taber VM-finalen efter drama

Danmark må nøjes med VM-sølv efter et nederlag på 35-37 efter forlænget spilletid i VM-finalen mod Frankrig.

Det danske landshold leverede et comeback af dimensioner mod storfavoritterne fra Frankrig, men det var ikke nok, og Danmark må nøjes med sølv ved VM i herrehåndbold i Sverige efter et nederlag på 35-37 efter forlænget spilletid.

Danmark var bagud det meste af kampen, men Bo Spellerberg fik udlignet til 31-31 i sidste minut af den ordinære spilletid, men i den forlængede spilletid viste franskmændene sig lige en tand skarpere på de afgørende tidspunkter.

Danmark var med til 34-34, men to hurtige franske mål og et par flotte redninger af målmand Thierri Omeyer understregede på fornem vis, hvorfor det ikke er tilfældigt, at Frankrig frem mod dette VM har siddet på både EM-, OL-, og VM-guldet.

Franskmændene besidder et tempo, som ingen andre. Trods Didier Dinart, Nikola Karabatic og Bertrand Gilles' højde og drøjde, så flytter de sig ufatteligt hurtigt i forsvaret, og det var især det, der gav Danmark problemer kampen igennem.

Mikkel Hansen kom til flere skud og var især i anden halvleg suveræn - og blev også dansk topscorer med 10 mål - men resten af bagkæden og især Kasper Søndergaard, Bo Spellerberg og Lasse Boensen blev sat mat.

Dog viste begge sidstnævnte sig ufattelig kølige, da Spellerberg fik udlignet til 31-31 i sidste sekund af den ordinære spilletid.

I forsvaret havde danskerne også problemer, når farten blev sat i vejret. Franskmændene angriber ofte i gå-tempo, hvorefter stjernen Nikola Karabatic pludselig accelerer spillet til den ene side, og det spillede flere gange Danmark tynd.

Karabatic var i det hele taget franskmændenes bedste spiller og især anden halvleg udviklede sig til en duel mellem ham og Mikkel Hansen.

Resultatet er dog Danmarks bedste ved et VM siden 1967, hvor det ligeledes blev til sølvmedaljer. Og trods manglen af guld, så fjerner kampen ikke indtrykket af en slutrunde, der set med danske øjne har været mere end godkendt.

Spanien snuppede fortjent bronzemedaljerne ved at slå værterne fra Sverige med 24-23 i en kamp, hvor de godt kæmpende svenskere var med til 21-21.