Dansk komet hjælper Dortmund til sejr i Champions League

Jacob Bruun Larsen (i midten) gjorde det til 1-0, da Dortmund onsdag mødte Monaco i Champions League. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Jacob Bruun Larsen satte Dortmund på kurs mod sejren, da Monaco blev slået 3-0 i Champions League.

20 år gamle Jacob Bruun Larsen skulle kun bruge fem minutter på banen for at score i sin Champions League-debut, da Borussia Dortmund onsdag mødte Monaco.

Den danske komet gjorde det til 1-0 efter at være blevet skiftet ind fra starten af anden halvleg og lavede også en assist, da tyskerne tog sin anden sejr i lige så mange forsøg i den europæiske turnering og vandt med 3-0 over monegaskerne.

Thomas Delaney var med fra start for Dortmund og spillede lidt over en time, inden han blev skiftet ud.

Monaco var farligst fra start. Efter lidt under 20 minutter måtte Dortmund-målmand Roman Burki diske op med en flot redning for at afholde et langskud fra belgiske Youri Tielemans fra at gå i mål.

Kort tid efter var den unge belgier igen i fokus, da han sendte et snedigt indlæg ind foran mål. Men Radamel Falcao manglede et par centimeter for at kunne heade til bolden, der i stedet sejlede ud over sidelinjen.

Dortmund begyndte mod første halvlegs afslutning at bide fra sig.

Med lidt over fem minutter tilbage fik Marius Wolf efter lidt klumpspil i feltet sendt en afslutning afsted, som Diego Benaglio i Monaco-målet måtte ud i fuld længde for at skubbe til hjørnespark.

Efter blot fem minutter på banen slog Jacob Bruun Larsen så til kort inde i anden halvleg.

Jadon Sancho serverede med en stikning bolden for danskeren foran mål, og Bruun Larsen sparkede den køligt i nettet til 1-0. Det er tredje kamp i træk, at den danske komet scorer for Dortmund efter mål i de seneste to ligakampe.

Ti minutter efter var Marco Reus tæt på at gøre det til 2-0, da han efter et effektivt kontraangreb sparkede til bolden tæt på mål. Skuddet gik dog lige forbi stolpen.

Tyskerne fik en endnu større mulighed for at fordoble føringen, da selv samme Reus lidt efter blev nedlagt i feltet og fik tilkendt et straffespark. Men Paco Alcácer hamrede bolden på overliggeren og holdt kampen åben.

Der skulle dog kun gå to minutter, før spanieren gjorde skaden god.

Marco Reus sendte Alcácer i dybden. Han rundede nemt målmanden og sendte bolden i kassen til 2-0.

Kort inde i kampens ekstratid slog Reus det sidste søm i Monacos kiste, da han gjorde det til 3-0 efter oplæg fra Jacob Bruun Larsen.

Med sejren topper Dortmund gruppe A sammen med Atlético Madrid, der onsdag vandt 3-1 over belgiske Club Brugge.