Dansker booker EM-finale i 50 meter butterfly

Emilie Beckmann er med, når der svømmes EM-finale i 50 meter butterfly, efter at hun onsdag kvalificerede sig videre fra semifinalen. Foto: Francois Xavier Marit/Ritzau Scanpix

Emilie Beckmann svømmede sig i finalen i 50 meter butterfly onsdag ved EM i svømning i Glasgow.

Emilie Beckmann kunne onsdag glæde sig over, at hun sikrede en finaleplads i 50 meter butterfly ved EM i Svømning i Glasgow.

Beckmann vandt sin semifinale med tiden 25,86 sekunder, og det var den fjerdebedste tid i semifinalerne.

Tiden var en lille smule langsommere end i det indledende heat, men finalepladsen blev sikret, og Beckmann var tilfreds.

Blandt andet slog hun for første gang i karrieren hollandske Ranomi Kromowidjojo.

- Det er jo noget, jeg aldrig har prøvet før.

- Så det var en personlig sejr for mig. Så kan det godt være, at tiden ikke var lige så god som i morges (indledende heat, red.), men det var også et andet løb med et andet pres, siger Emilie Beckmann blandt andet i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Det lykkedes derimod ikke for Julie Kepp Jensen at komme med i finalen i samme disciplin.

Hun sluttede næstsidst i samme semifinale som Beckmann og leverede tiden 26,86 sekunder.

I 50 meter brystsvømning var der heller ikke meget dansk jubel.

Her måtte Rikke Møller Pedersen se semifinalen blive endestation, da hun sluttede sidst i tiden 31,70 sekunder.

Det var langsommere end i det indledende heat for indehaveren af den danske rekord, der lyder på 31 sekunder fra 2013.

I den anden semifinale var Matilde Schrøder med, og hun var også lidt langsommere end i sit indledende heat.

Schrøder svømmede i tiden 31,55 sekunder, og en plads som næstsidst i semifinalen rakte heller ikke til en finaleplads for Matilde Schrøder.