Dortmund afværger pokalblamage i Thomas Delaney-debut

Thomas Delaney blev skiftet ud i sin officielle debut for Borussia Dortmund, som med hiv og sving vandt over Greuther Fürth i pokalturneringen. Foto: Michael Dalder/Reuters

Dortmund var kort tid fra en tidlig pokalexit mod Greuther Fürth, men vandt 2-1 efter forlænget spilletid.

Det blev en gyser for Thomas Delaney, da han mandag aften fik sin officielle debut for fodboldklubben Borussia Dortmund.

Den tyske storklub var få minutter fra at blive sendt ud i første runde af den tyske pokalturnering, men til sidst lykkedes det for Dortmund at vinde 2-1 ude over Greuther Fürth efter forlængelse.

Greuther Fürth, der er nummer tre i den næstbedste række, scorede kampens første mål efter 77 minutter.

Sebastian Ernst passerede Dortmund-målmand Roman Bürki, og det lignede en stor overraskelse.

Få minutter før scoringen var Thomas Delaney blevet afløst af Axel Witsel, der også fik debut for Dortmund.

Den belgiske VM-bronzevinder blev fem minutter inde i dommerens tillægsminutter den direkte årsag til, at Dortmund holdt sig inde i kampen.

Målmand Roman Bürki var gået med frem og fik sendt bolden hen til Marco Reus, der sendte en aflevering ind mod mål.

Her dukkede Axel Witsel op, og med en kontrolleret helflugter scorede midtbanespilleren til 1-1, så kampen gik i forlænget spilletid.

Netop da kampuret havde rundet 120 minutter, og det lignede en straffesparkskonkurrence, slog Marco Reus til og scorede til 2-1, så Dortmund kom videre.

Kampen var også debut for Lucien Favre i Dortmunds trænersæde.

Jacob Bruun Larsen kunne på grund af en skade ikke være med for Dortmund.

112

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation