Dortmund sætter de første bundesligapoint til

Det har ikke været den bedste uge for tyske Borussia Dortmund. Bundesligaholdet tabte i onsdags den første Champions League-gruppekamp mod Napoli, og lørdag satte holdet for første gang i sæsonen point til i den hjemliga liga.

Det skete på udebane mod FC Nürnberg, der klarede uafgjort 1-1 og fik et tiltrængt point i bunden af rækken.

Det gik ellers som planlagt for gæsterne, da Marcel Schmelzer bragte de gule fra Ruhr-distriktet foran direkte på frispark mod slutningen af første halvleg.

Men Schmelzer og Marco Reus måtte begge lade sig skifte ud i pausen med skader.

Det gjorde tilsyneladende ondt på et Dortmund-hold, der i forvejen havde profiler som Lukas Piszczek, Ilkay Gündogan, Sebastian Kehl og Mats Hummels på skadeslisten.

I hvert fald gik der ikke mere end seks minutter, før svenske Per Nilsson udlignede, da han kom først på en nedfaldsbold.

Dortmund pressede på resten af kampen, men måtte altså nøjes med uafgjort 1-1.

Det så det også længe ud til, at Leon Andreasen og Hannover 96 måtte, da holdet tog imod Augsburg. Men Artur Sobiech sørgede med en scoring på straffespark kort før tid for slutresultatet 2-1 til hannoveranerne.

Dermed fik Andreasen et langt bedre resultat end hans tidligere klub Mainz, der med Bo Svensson på holdet måtte lægge ryg til et 1-4-nederlag hjemme mod Bayer Leverkusen.

Jannik Vestergaard og Hoffenheim kom tidligt foran i udekampen mod Wolfsburg, men det blev alligevel hjemmeholdet, der med to scoringer af Ivica Olic hentede en 2-1-sejr og alle tre point.

I Hamburger SV havde man formentlig håbet på en reaktion fra spillertruppen oven på fyringen af Thorsten Fink.

Den udeblev dog. I hvert fald rakte det ikke til sejr i lokalopgøret mod Werder Bremen hjemme på Imtech Arena, der endte 0-2. Nils Petersen blev matchvinder for Bremen med to mål.

Hamburger SV har fortsat kun fire point og befinder sig nu under nedrykningsstregen.