Dortmund slagter Real på en ny tysk festaften

Hvis Bayern Münchens storsejr over Barcelona markerede et tronskifte fra spansk til tysk dominans i toppen af europæisk fodbold, understregede Borussia Dortmund den tendens i den anden Champions League-semifinale onsdag aften.

Dortmund leverede en mindeværdig præstation og besejrede et lamslået Real Madrid-hold med 4-1 i en kamp, hvor den tyske dominans var overraskende stor, og hvor den polske centerforward Robert Lewandowski imponerede ved at lave alle fire mål.

Men Lewandowskis målshow bør ikke stjæle opmærksomheden fra den præstation, som hele det tyske mandskab stod for i fællesskab, og som gjorde, at alle glemte balladen om stortalentet Mario Götzes kontroversielle skifte til Bayern München.

For frem for alt gav kampen et nyt bevis på, hvilket seværdigt mandskab, træner Jürgen Klopp har stablet på benene i Ruhr-distriktet.

Dortmund spiller drabeligt offensivt, men sjældent naivt. De gulklædte spillere arbejder som besatte, så modstanderne aldrig får ro til at spille de dybe afleveringer, der ville være gift mod Dortmunds høje forsvarslinje.

Boldene bliver spillet vertikalt frem ad banen ved først givne lejlighed, og på den måde skaber det detroniserede tyske mesterhold en intensitet, der altså også kan lægge storhold som Real Madrid ned.

De spanske gæster blev overmandet af tempoet og kunne have fået en øretæve på linje med den, der ramte Barcelona tirsdag aften, hvis ikke tyskerne selv havde tændt et lille håb for Real-spillerne.

Netop som en veludført første halvleg var ved at gå til ende med Lewandowskis føringsmål som højdepunktet, kiksede Dortmund-stopperen Mats Hummels ganske upresset en tæmning.

Og så kunne Gonzalo Higuain spille Cristiano Ronaldo fri til en på det tidspunkt overraskende 1-1-udligning.

Landsholdsspillerens fadæse blev dog hurtigt glemt, da anden halvleg blev sparket i gang. To gange i løbet af de første 10 minutter opsnappede Lewandowski kiksede langskud og sendte kuglen ind bag en fortabt Diego López.

Midtvejs i halvlegen gjorde Bundesliga-topscoreren det også til 4-1, da han høvlede et straffespark højt i nettet med en kraft, der formentlig havde taget Lopez med ind i mål, hvis keeperen havde stået i vejen.

Nu sidder Real Madrid ligesom Barcelona alvorligt i suppedasen inden returkampene i næste uge. De to spanske hold skal levere et noget nær legendarisk comeback, hvis de skal forhindre en rent tysk finale på Wembley den 23. maj.