Dortmund vinder Ruhr-derby med tænding

Det var en sejr af de sødere, da Dortmund lørdag besejrede Schalke 04 på udebane med 3-1.

Ikke blot fik Dortmund taget point fra en af konkurrenterne i toppen af Bundesligaen, samtidig var det også ærkerivalerne, det gik ud over.

Rivaliseringen var til at føle på undervejs. Først var det fansene, der med et par store kanonslag var skyld i, at kampen måtte udsættes et par minutter, og spillerne fulgte trop med fuld indsats i nærkampene.

Dortmunds sejr blev sikret med scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang og Nuri Sahin i hver sin halvleg. Jakub Blaszczykowski satte trumf på med et mål godt et kvarter før tid.

Lille Max Meyer reducerede ellers til 1-2 for Schalke efter en times spil, da han for tredje kamp i træk fandt vej til netmaskerne, men tættere på kom hjemmeholdet ikke.

Det kunne formentlig være blevet til mere for værterne, hvis Kevin-Prince Boateng - der har været udlånt til Dortmund tidligere i karrieren - ikke havde brændte et straffespark kort før pausen.

Boateng sparkede for svagt og ikke yderligt nok, og derfor havde Roman Weidenfeller i Dortmund-målet ikke svært ved at parere.

Trods sejren kom Dortmund ikke tættere på førstepladsen. Bayern München besejrede nemlig Hertha Berlin 3-2 og bevarede dermed et forspring på ét point.

Leverkusen på tredjepladsen var tæt på at sætte point til, men Emre Cans scoring i det 83. minut sikrede en 2-1-sejr over Augsburg.

Mainz hentede sin første bundesligasejr i syv kampe, da oprykkerne Braunschweig blev slået med 2-0. Bo Svensson fik en halvleg, mens Niki Zimling blev skiftet ud i det 75. minut.

Leon Andreasen spillede derimod hele kampen, da Hannover 96 tabte hele 1-4 hjemme til Hoffenheim.

112

Mand afgået ved døden efter alvorlig ulykke

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

112

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

112

112

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne