Effektive schweizere banker Danmark i VM-test

Effektive schweizere banker Danmark i VM-test Foto: POLFOTO/Jan Korsgaard

Schweiz viste høj klasse i powerplay mod Danmark i VM-testkampen torsdag aften. Schweiz vandt med 6-3.

Danmark leverede to gode perioder i VM-test mod Schweiz, men det blev alligevel til et nederlag på 3-6 efter tre schweiziske scoringer i powerplay foran godt 2000 tilskuere i Rungsted.

Schweiz har de seneste år gjort sig gældende helt fremme ved VM, hvor det i 2013 blev til sølv, og derfor var Danmark også underdogs til kampen torsdag trods to flotte sejre over Hviderusland i bagagen.

Det var da også schweizerne, som dominerede første periode, men alligevel kunne Morten Madsen bringe Danmark i front allerede i det tredje minut. Schweiz udlignede dog få minutter efter ved Romain Loeffel, og det forblev ved de 1-1 efter første periode.

Danmark kom frem til flere afslutninger i anden periode, men det var alligevel Schweiz, der kom på 2-1 ved Lino Martschini, inden Morten Madsen igen kom på måltavlen, da han gjorde det til 2-2.

Midtvejs i perioden tog udeholdet dog igen føringen. 3-2 ved Cody Almond.

I sidste periode faldt det danske spil dog lidt fra hinanden, og det udnyttede de dygtige schweizere, der var meget stærke i powerplay.

Allerede efter tre minutter gjorde Gaetan Haas det til 4-2, og så var de danske vinderchancer minimeret kraftigt.

Det satte sig, og Schweiz kørte i flere omgange rundt med Danmark. Knapt midtvejs i perioden blev det også 5-2 til udeholdet. Denne gang var det Tristan Scherwey, der fuldstændig tørrede Bjørn Uldall.

Schweiz kom også på 6-2 ved Denis Hollenstein, inden Rasmus Nielsen hamrede en dansk reducering til 3-6 ind med fire minutter igen.

Danmark og Schweiz spiller endnu en testkamp lørdag, hvor opgøret finder sted i Rødovre Skøjte Arena.