Annonce
Sport

Efter enorm skuffelse: - Det bliver en hård omgang

Turpal Bisultanov er i gang med de sidste forberedelser frem mod OL-kvalfikationsstævnet i Istanbul, her sammen med Oliver Marco Krüger, der også skal madrassen i Tyrkiet. Foto: Thomas Lærke Jensen
De sidste forberedelser er slut for bryderen Turpal Bisultanov, der rejser til Istanbul i dag med resten den danske delegation.

Skuffelsen var enorm hos Turpal Bisultanov og den danske delegation, da det ikke lykkedes for den danske bryder i 87-kiloklassen at kvalificere sig til OL ved kvalifikationsstævnet for en lille måned siden i Baku.

Den krævede finaleplads glippede med nød og næppe, da semifinalen blev tabt, men heldigvis er der et nyt og sidste forsøg på at nå det forjættede land i Paris til sommer, når Turpal Bisultanov og tre andre danske brydere tager til Istanbul for at sikre sig en billet til OL.

Forberedelserne er intense og Turpal Bisultanov og de øvrige danske landsholdsbrydere er lige kommet hjem fra træningslejre i henholdsvis Ungarn og Sverige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resten af forberedelserne er foregået i Brydeklubben Thors lokaler i Nykøbing indtil afrejsen til Istanbul i dag.

- Det var selvfølgelig en kæmpe skuffelse, for jeg havde sat næsen op efter at kvalificere mig i Baku, men jeg laver en fejl i semifinalen dernede, og det kostede bare, lyder det fra Turpal Bisultanov efter endnu en træning, hvor han sparrer med BK Thors Oliver Marco Krüger, der også skal med til Istanbul.

- Formmæssigt har jeg aldrig stået stærkere end jeg gør lige nu, men der er stadig mange stærke brydere tilbage, der endnu ikke har kvalificeret sig, så det bliver en hård omgang i Istanbul også, siger Turpal Bisultanov, der blandt andet nævner modstandere fra Georgien, Hviderusland, Armenien og Azerbaijan, som de hårdeste konkurrenter til OL-deltagelsen.

Større chancer

I Baku var nåleøjet mindre, da kun finalisterne bookede billet til OL, mens der ved stævnet i Istanbuld, der starter næste torsdag også er en OL-billet til tredjepladsen, og det betyder at de to tabende semifinalister bryder en afgørende kamp, om den sidste OL-billet.

Forskellen på de to stævner er dog at der nu er tilmeldt 31 brydere fra hele verdenen, mens kvalifikationen i Baku kun var for europæiske brydere.

Tidligere har Turpal Bisultanov haft problemer med sin skulder, som tilbage i 2023 krævede en operation. Skulderen har det rigtig fint, men bryderen kæmper med flere andre småskavanker, der hæmmer ham en smule.

- Jeg har haft problemer med mit højre knæ i et par måneder nu, og der er også lidt med mit håndled, men jeg må spise nogle smertestillende piller for at nå min drøm, siger bryderen, der har licens i Herning Brydeklub, men træner og bor i Nykøbing.

Lodtrækningen foretages onsdag, og stævnet indledes torsdag. Skulle de danske brydere nå finalen er stævnet slut torsdag, men skal der brydes om tredjepladsen og den sidste OL-billet er det først fredag, der kan sættes to streger under den danske OL-kvalifikation.

  • Turpal Bisultanov er i gang med de sidste forberedelser frem mod OL-kvalfikationsstævnet i Istanbul, her sammen med Oliver Marco Krüger, der også skal madrassen i Tyrkiet. Foto: Thomas Lærke Jensen
Annonce
Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Sport

Aldrig sket før: Over 2.000 løbere krydser fingre

Annonce
Annonce
Lolland

Frygter store konsekvenser: - Det er nogle helt uhyrlige besparelser

Nykøbing

Nu kan du få leveret joints hjemme hos dig selv

Guldborgsund

Igen, igen, igen: Indsætter togbusser

112

Bedsteven til 33-årig tiltalt for Meng-drab: Det plejede vi at lave sammen

Gedser

Frustreret over manglende svar: Vi er klar til at gå langt

112

Kvinde fra Rødby knaldet på massageklinik

Guldborgsund

Ændrer i sidste øjeblik: "Jeg har fået en god ide"

Erhverv

Det koster at åbne nyt: Millionunderskud i første regnskab

112

Kraftig røg fra hus: Dyr reddet levende ud

Sport

Styrker målmandsteam med ung keeper fra GOG

Indland

Hidtil usete gps-forstyrrelser blev registreret på Bornholm i maj

Lokal nyt

Sænker lokale elpriser igen: Så meget er de faldet siden energikrisen

112

Udsat for vold i tog af kvinde fra Falster

112

Grotesk udvikling i sag om kollegie-knivstik

Lolland-Falster

"Jeg bliver gal over at se, hvor få penge der afsættes"

Lolland

Kommer med opfordring til konge-besøg på Lolland: - Det er kæmpestort

Annonce
Annonce
Lolland

Lukker projekt: Det kan de fandeme ikke være bekendt

Politik

Regeringen vil booste iværksætteri med lempet skat og mere kapital

Indland

Regeringen vil kræve beredskabsplaner i over 200 virksomheder

Guldborgsund

Byrådsmedlem skifter til nystiftet liste: - Vi er til for borgerne

Lolland

Borgmester til borgermøde: Det er ikke fair

Sport

Lokal skytte på vej til Para-OL i Paris

112

Det blev en dyrere tur til Danmark end planlagt