Eriksen vinder og får håneret over Schøne

Christian Eriksen havde næstsidste fod på et enkelt Ajax-mål, da det blev 3-0 over Nijmegen og Lasse Schøne.

Christian Eriksen trak søndag det længste strå i duellen med landsholdskollegaen Lasse Schøne, da Ajax' forsvarende mestre på udebane vandt 3-0 ude over NEC Nijmegen.

Dermed har Eriksen muligheden for at give Schøne lidt venskabeligt drilleri, næste gang der er landsholdssamling.

Ajax og Christian Eriksen måtte dog vente til anden halvleg med at sikre sejren, selv om holdet sad på spillet i det meste af kampen.

Amsterdam-holdet havde flere gode muligheder i første halvleg, men de blev sjældent omsat til reelle målchancer.

Den forløsende scoring kom dog for Ajax, da Miralem Sulejmani scorede et af karrierens absolut letteste mål kort efter pausen. Bolden var efter at være blevet rettet af på en Nijmegen-fod få centimeter fra at ryge i mål, da Sulejmani kom og prikkede Ajax foran.

Et kvarter før tid var det næste lige så nemt at score for Miralem Sulejmani, da serberen få meter fra mål igen kunne prikke bolden i mål. Denne gang var det en løs bold efter et hjørnespark, som Sulejmani fik omsat til 2-0.

Sejren blev slået helt fast, da Christian Eriksen efter et par driblinger på venstrekanten fandt indskiftede Klaassen i feltet, og han gjorde det til 3-0.

Med sejren kan Ajax-træner Frank de Boer se sit mandskab holde fast i toppen, hvor holdet er nummer fire. Ajax er dog fortsat 10 point efter Alkmaar på førstepladsen.

Ud over Lasse Schøne var Nijmegens anden dansker, Kevin Conboy, også med fra start, men han formåede ikke at sætte noget afgørende aftryk på kampen.

Lasse Schøne forsøgte derimod flere gange at sætte Nijmegens angribere i scene, men hjemmeholdet formåede kun ganske sporadisk at blive farlig foran Ajax-målet. Schøne blev skiftet ud med 20 minutter igen.

Med nederlaget ligger Nijmegen fortsat lige over nedrykningsstregen i Æresdivisionen.

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj