Esbjerg tager smal pligtsejr mod pointløs bundprop

Estavana Polman og holdkammeraterne var aldrig i fare for et sensationelt pointtab mod Ajax København. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Esbjerg spillede en skidt kamp mod bundholdet Ajax København, men fik alligevel arbejdet en sejr hjem.

Efter 20 minutters spil havde Team Esbjerg allerede åbnet et forspring på seks mål til bundproppen Ajax København, men skidt spil af hjemmeholdet betød, at de gæstende københavnere slap med smalt nederlag.

Esbjerg tog sejren på 30-27 og tilføjede dermed Ajax det 12. nederlag i ligeså mange kampe i kvindernes bedste håndboldrække.

Jesper Jensens Esbjerg-kvinder kæmper for at holde kontakten til de andre hold i toppen, og pokalvinderne lagde godt ud mod oprykkerne.

Men fra 9-3 var det som om, at Esbjerg blev lidt for tilfredse og magelige.

Spillet hang ikke ret godt sammen, og Ajax fik lov til at holde sig i slipstrømmen på måltavlen og undgik en stor øretæve.

11-8 stod det ved pausen efter 30 uskønne minutter, og målforskellen var den samme efter 60 minutter, da den målrige anden halvleg sluttede 19-19.

Dermed kunne vestjyderne sætte de to pligtpoint ind på kontoen, men der er noget at snakke om for holdet efter indsatsen mandag.

Med sejren har Esbjerg nu 16 point for 12 kampe. Det er det samme som Viborg HK, Odense Håndbold og Nykøbing Falster.

København Håndbold fører rækken med 20 point, mens FC Midtjylland på andenpladsen har 18 point foran de fire forfølgere.

Ajax København ligger helt i bunden med nul point.