Esbjerg udligner i ultratæt semifinaleserie på isen

Esbjerg Energy sled sig til en 4-2-sejr over Aalborg Pirates i fjerde semifinalekamp. Foto: Scanpix/Frank Cilius

Stillingen er 2-2 efter fire kampe mellem Esbjerg og Aalborg. Også fjerde kamp endte med hjemmesejr.

Fire kampe, fire hjemmesejre.

Sådan er status, efter at ishockeymestrene fra Esbjerg Energy foran 2626 tilskuere i egen skøjtehal besejrede Aalborg Pirates med 4-2 i fjerde akt af semifinalegyseren mellem de to jævnbyrdige mandskaber.

Stillingen efter fire kampe er 2-2, og dermed kan holdene se frem til mindst to indbyrdes kampe yderligere, inden det står klart, hvem der avancerer til finalen.

Det var ellers gæsterne, der kom bedst fra start og bragte sig foran ved Jeppe Jul Korsgaard efter ni minutters spil.

To sekunder før spillerne kunne gå fra isen efter første periode, fik Esbjerg dog udlignet, da Felix Scheel scorede, mens vestjyderne var en spiller i overtal.

En ny powerplayscoring, denne gang ved Colin Vock, bragte Esbjerg på 2-1 midt i anden periode, men Aalborg slog tilbage inden den sidste pause, da Kirill Kabanov gjorde det til 2-2.

Backen Nicholas Crawford bragte igen Esbjerg på sejrskurs kort inde i tredje periode, og med godt tre minutter tilbage af kampen kunne Carson McMillan afgøre kampen med Esbjergs tredje powerplaymål.

I den anden semifinaleserie bragte Herning Blue Fox sig foran 3-1 samlet mod Rungsted Seier Capital.

Herningenserne vandt med 4-3 efter overtid på en afgørende scoring af Markus Jensen. Herning har nu tre chancer for at kvalificere sig til finalen.

Begge semifinaleserier fortsætter på fredag.

• Ishockey slutspil: Esbjerg Energy - Aalborg Pirates