FAKTA: Sådan kom Danmarks medaljer ved para-OL i hus

Daniel Wagner nåede op på to medaljer ved para-OL, da han lørdag tog bronze i længdespring. (Arkivfoto). Foto: AP/Mauro Pimentel

Daniel Wagner sikrede lørdag Danmark den syvende ved para-OL i Rio, da han tog bronze i længdespring.

Den syvende danske medalje ved de paralympiske lege i Rio kom i hus lørdag, da Daniel Wagner tog bronzemedalje i længdespring.

Da den sidste dansker i aktion Niels Korfitz Mortensen sent lørdag dansk tid ikke formåede at stryge i top-tre, kunne den samlede danske høst gøres op.

Her er et overblik over de syv danske medaljer ved de paralympiske lege i Rio:

* Guld

- Peter Rosenmeier, bordtennis, herresingle.

Den danske bordtennisspiller, som deltager ved sit fjerde para-OL, sørgede for en dansk guldmedalje. I en tæt finale besejrede Rosenmeier sin spanske modstander Alvaro Valera Munoz Vargas, der ligger nummer et i verden med cifrene 5-11, 12-10, 6-11, 11-9 og 11-6.

* Sølv

- Susanne Sunesen, dressur, individuelt program

Med et flot individuelt program i mesterskabsklassen i grad 3-klassen red Susanne Sunesen og hesten Que Faire sig til et resultat på 72,171 procent, og det rakte til sølvmedalje.

- Daniel Wagner, atletik, 100 meter

Daniel Wagner fik sølv, efter han måtte dele andenpladsen med briten Richard Whitehead. Begge løb i tiden 12,32 sekunder og blev slået af australieren Scott Reardon i tiden 12,26 sekunder.

* Bronze

- Jonas Larsen, svømning, 150 meter medley.

Den 24-årige svømmer var helt oppe og snuse til sølvmedaljen undervejs, men blev i løbet af brystsvømningen overhalet af kineseren Jin Zhipeng og gled ned på tredjepladsen. Danskeren var på forhånd udset som et godt bud på en medalje i disciplinen, og han indfriede forventningerne.

- Stinna Tange Kaastrup, dressur, individuelt program

Som den sidste rytter i konkurrencen entrerede Stinna Tange Kaastrup ridebanen i Rio sammen med hesten Smarties. Med et flot program og en score på 73,966 red ekvipagen sig til bronze.

- Stinna Tange Kaastrup, dressur, kür-finalen

Efter bronzemedaljen i det individuelle program, så fulgte Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties op med også at hente bronze til Danmark i kür-finalen.

- Daniel Wagner, atletik, længdespring.

Et spring på seks meter og 57 centimeter sikrede Daniel Wagner den anden medalje ved de paralympiske lege i Rio.

• Rio Paralympics

NFC smidt på sommerferie med våd klud i ansigtet

112

Mænd kørte væk fra brand: - Klart vores mistanke, at den er påsat

112

Alvorligt færdselsuheld spærrer landevej

Claus Meyer lykkelig: Slår dørene op i "sin elskede by"

Danmarks dyreste lokum? Lokal toiletbygning vurderet til flere millioner

112

112

Formand går af: "Det sandede til i selvfedme og uforsonlighed"

Forsvarsminister: Danskerne skal kunne klare sig selv i tre dage i krisesituation

Åh nej: Masser af regn på vej - frygter skybrud på Sydhavsøerne