FC København falder helt sammen i Belgien

FCK havde en skidt anden halvleg og endte med at tabe hele 0-3 til belgiske Standard Liege i Europa League.

FC København kunne ikke overføre den suveræne stil, som holdet har i Superligaen, til torsdagens Europa League-opgør ude mod Standard Liege. Belgierne slog FCK med hele 3-0.

Alle tre mål faldt i anden halvleg, som københavnerne aldrig rigtig kom ind, efter at holdet ellers havde gjort det ganske godt inden pausen.

FCK startede således bedst i kampen, og det danske mesterhold havde fint styr på spillet, selvom det kun blev til et par chancer, hvor Sölvi Ottesen måske skulle have bragt københavnerne foran.

Især Christian Grindheim på den centrale midtbane viste gode takter i både det offensive og det defensive spil.

Lidt efter lidt kom de belgiske værter dog bedre med, og mod slutningen af første halvleg fik de også testet anfører Johan Wiland en smule i FCK-målet.

FCK-spillerne troede 10 minutter før pausen, at de var kommet foran 1-0 på et mål af Claudemir, men linjevogteren vinkede en smule uforståeligt for offside, og dermed kunne de to hold gå til pause med stillingen 0-0.

Fra anden halvlegs start sendte Standard Liege profilen Mohamed Tchite på banen, og det tilførte straks mere saft og kraft i belgiernes offensiv.

Et større tryk blev lagt på FC København, og efter knap en times spil kunne Luis Manuel Seijas bringe Standard Liege foran 1-0.

Det var en kold spand vand i ansigtet, som FCK'erne aldrig kom sig over, og belgierne fik bragt sig yderligere foran både 2-0 og 3-0. De to sidste mål faldt efter to belgiske hjørnespark, som FCK-forsvaret ikke fik clearet.

I forhold til lørdagens 2-1-sejr over Brøndby havde cheftræner Roland Nilsson valgt at lade Cesar Santin starte med Dame N'Doye i FCK-angrebet, mens Morten Nordstrand, der startede inde mod Brøndby, måtte sætte sig på bænken fra kampens start.

Santin fik dog ikke meget ud af sin indsats, og han blev midtvejs i anden halvleg skiftet ud med senegalesiske Pape Pate Diouf. Nordstrand kom aldrig på banen.

Kampen mod belgierne var forinden blevet beskrevet som ekstra vigtig af FCK's sportsdirektør, Carsten V. Jensen, fordi Danmark ligger og kæmper med netop Belgien om den vigtige 12.-plads på det europæiske fodboldforbund, Uefas, rangliste.

Pladsen, som i øjeblikket indtages af Danmark, giver nemlig direkte adgang til gruppespillet i Champions League. Dermed er de kommende danske mestre helt sikkert med i Champions League-gruppespillet i næste sæson.

I gruppens anden kamp vandt tyske Hannover 96 som ventet ude over ukrainske Vorskla Poltava. Tyskerne vandt 2-1 og har ligesom Standard Liege fire point i gruppe B. Norske Mohammed Abdellaoue sendte Hannover på sejrskurs efter en halv time.

FC København, der har tre point, møder i næste gruppekamp netop Hannover 96. Den kamp spilles i Tyskland den 20. oktober.

Skuffende EM-start: Danmark smider føring

I dag sker det: Medier flokkes til Rødbyhavn